Slavne dame o 15 godina Ellea

04.11.2017.

Povodom Elleovog 15. rođendana, slavne Hrvatice su s nama podijelile što je za njih značio Elle kroz ovih 15 godina

Snažne žene su te koje Elle čine onim što danas jest. Kroz ovih smo 15 godina pisali o njihovim uspjesima i slavili njihovu ljepotu, a iz dana u dan su nas inspirirale da i mi budemo bolji.

Povodom Elleovog 15. rođendana slavne snažne žene su s nama podijelile što je za njih u ovih 15 godina značio Elle.

Petra Kurtela

U Elleu znam da ću naići na editorijale koji će osim estetske perfektnosti imati i jasnu priču. Uz to, časopis daje prostora mladim talentiranim ljudima čije vrijeme tek dolazi te obrađuje one čije vrijeme upravo jest. Upoznavati ih kroz Elle uvijek je zadovoljstvo.

Jelena Veljača

Elle ima posebno mjesto u mom srcu jer je jedini časopis na hrvatskom tržištu koji se bavi samo modom. Ne trendom, ne tračem, nego modom, u onom najljepšem obliku u kojem je moda i umjetnost i način života. Obožavam elle! <3

Nevena Rendeli

Kupila sam prvi Elle prije 15 godina i do danas nisam stala! Mislim da imam sve brojeve, što je bilo dosta nezgodno pri selidbama jer nisam htjela nijedan baciti. Sad dio skuplja prašinu u podrumu, a oni, meni najvažniji brojevi su u stanu, zgodan detalj i dio scenografije. Elle mi je uvijek bio modna inspiracija i uzor, taman mode koliko nam u životu treba! Nadam se da je ovo tek naših prvih 15! Sretannn bio!

Tihana Harapin Zalepugin

Ne znam je li moda moj život, ili je moj život – moda!?! Isprepliću se te dvije energije i pretapaju u papir zvan Elle. On je za mene prozor u svijet, informacija o onome što želim doznati, a ponekad i ne zelim – ali moram, mogućnost plasmana modela, simbol modnog statusa i s nestrpljenjem čekam svaki 20. u mjesecu. Što Elle objavi to ima težinu, istinu i vrijednost.

Mare Milin

2002. pred ljeto, za mene najveća vijest je bila da se u Hrvatskoj pokreće Elle. Vjerovala sam da će i moj rad naći svoje mjesto u tako velikoj publikaciji. Da ne duljim, za Elle radim od prvog broja, bilo modnu, bilo portretnu fotografiju, a nekoliko puta i ja sam bila gost na stranicama Ellea (najveći gušt ikad, kroz seriju smiješnih polaroida-autoportreta koje sam napravila baš za Elle!, koji su bili podloga za intervju Ivana Salečića). Radila sam s nezaboravnim i pametnim ljudima, školovanim i vrsnim novinarima, snimala dolazeće i već dugo prisutne face, modne stranice, pokoju naslovnicu i svaki put bila sretna što doprinosim tom časopisu. Hvala. Puno pusa i još puno 15.-tica! :)

Simona Antonović

ELLE je magazin koji je promijenio način na koji žene misle, govore i doživljavaju sebe. Njegova uloga i u današnjem društvu je izuzetno važna dok kontinuirano, iz mjeseca u mjesec, donosi životnu i modnu inspiraciju suvremenoj ženi. Snažnog vizualnog i tekstualnog izraza, hrvatski ELLE je, od samog početka, osnaživao i podupirao domaću modnu scenu na najvišoj razini. Svoje prvo veliko modno snimanje radila sam za ELLE i bila mi je jako velika čast postati suradnica magazina ELLE. Tako se osjećam i danas nakon 15 godina zajedničkog rada i razvoja.

Ljupka Gojić Mikić

Elle je za mene početak karijere u New Yorku, moja prva svjetska naslovnica i prvo snimanje na kojem sam očvrsnula po pitanju frizera – prvi figaro koji je eksplodirao na mojoj glavi! (smijeh) Kako to inače bude u tom svijetu mode nakon dobro odrađene naslovnice i editorijala kao što je tada za mene bio Elle, stigle su neke od boljih kampanja u mojoj karijeri. Fotograf Jonathan Miller koji je snimio tu istu naslovnicu, nakon toga me četiri puta bukirao za Mango kampanju. Tad nisam bila svjesna ničega što se oko mene događa, a sada mi je drago kad me netko između pelena i bočica podsjeti an sve to! (smijeh)

Judita Franković

Elle volim zato što je puno više od modnog časopisa! Razgovor o modi uvijek je i razgovor o tome kako je ona inkulturirana ili o društvenom kontekstu. Elle oko sebe okuplja kreativce i ljude koji stvaraju sa strašću, a ta se kvaliteta osjeća kada listam stranice svakog novog broja. Iz nekog razloga i sama se osjećam dijelom Ellea! Sretan rođendan i još puno kreativnih brojeva!

 

Piše: N.B.
Foto: Elle.hr arhiva

Pročitajte i...

Milenijalci ovisni o igli estetskog kirurga

Nije samo generacija 40+ zabrinuta što zbog karantene ne može u posjet svom estetskom kirurgu.  Inspirirani društvenim mrežama i odlučni oko ideje da su prirodni izgled i retorika "manje je više" precijenjeni, milenijalci se sve masovnije okreću novim kodovima fizičkog izgleda à la carte. Rezultat? Prošle su godine prvi put brojem estetskih zahvata nadmašili generaciju između 50 i 60 godina!

Najuzbudljivije celebrity bebe 2020. godine

Koji cool zvjezdani parovi u tekućoj godini očekuju prinovu?

Prava imena holivudskih celeba

Milena Markovna, William Bradley i Stefani Joanne Germanotta. Nemate pojma tko su ti ljudi? Pa zapravo imate. Mila Kunis, Brad Pitt i Lady Gaga nisu se oduvijek zvali kako se zovu danas!

Odgovor na vječno pitanje: tko ima najviše pratitelja na Instagramu?

Top 10 najpraćenijih profila u povijesti Instagrama

Kako se slavne ljepotice nose s „crnim“ mislima u vrijeme pandemije

Otkako je onaj bolesni šišmiš zalepršao krilcima u Wuhanu (ako vjerujete u tu teoriju), ne spavate mirno. Noću vam se svakojake negativne misli roje po glavi, vrtite se po krevetu i razmišljate jeste li jedino vi na rubu paničnog napada zbog svega? Niste, i Dakota Johnson je!

▲ Povratak na vrh