Smak svijeta je blizu: Anna Wintour ne izlazi iz trenirke

28.04.2020.

Slavna urednica američkog Voguea jednom je navodno konstatirala kako je „Kim Kardashian najgori izum nakon sandala s čarapama“. A onda se predomislila i stavila ju na cover. Simbolički gledano, nova Kim u njezinom životu definitivno je - sportska odjeća!

Nikad ne reci nikad. Kad su lipnju prošle godine u sklopu Vogueovog online projekta „Go Ask Anna“  slavnu 70-godišnjakinju pitali da li ikad nosi donji dio trenirke, s gađenjem je odgovorila:“Ne“. No, to je ipak bilo prije nego što je izbila pandemija i živote nam okrenula naopačke, natjeravši nas da radimo stvari koje su nam donedavno bile nezamislive. U Anninom slučaju, da odjene nešto tako prozaično kao što je trenirka.

Prvi smo je put u tom izdanju vidjeli sredinom ožujka, kad je na Instagramu najavljivala #VogueGlobalConversations“ projekt, sjedeći za pisaći stolom u svome domu, odjevena u pulover i sweatpants, zbog kojih su se društvene mreže usijale. Da li je moguće, Anna u trenirci?!

A onda nas je ovih dana ponovno šokirala objavivši na Instagramu fotografiju na kojoj jogira po šumi odjevena u, pogađate, trenirku i tenisice. Slavna fashionistica dane u izolaciji provodi u svojoj vikendici u luksuznom američkom ljetovalištu Hamptons, trčanje joj je, po vlastitom priznanju, novi hobi, a pencil skirt i visoke potpetice, ma kako ih Anna voljela, ipak nisu „oprema“ za održavanje kondicije.  Što još, osim trenirke, ima novo u njezinom životu? Smanjenje plaće zbog svjetske financijske krize uzrokovane pandemijom: narednih pet mjeseci, počevši od svibnja, Anna će dobivati dvadeset posto manju plaću u sklopu mjera štednje kompanije u čijem je Vogue vlasništvu. Ne brinite, to je i dalje mjesečni iznos o kojem obični smrtnici mogu samo sanjati.

 

 

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Otkrijte mračni glamur milanske vile

Villa Necchi Campiglio odiše ekscentričnim bogatstvom predratnih godina

Zašto plavuše nikad neće nadmašiti crnke

Iako stara holivudska izreka kaže da „gospoda preferiraju plavuše“, ankete otkrivaju nešto sasvim drugo: muškarci brinete doživljavaju kao atraktivnije i inteligentnije. Kad se sjetimo femme fatale „odreda“ na čelu s Avom Gardner i Elizabeth Taylor, jasno nam je o čemu pričaju

Single & Fabulous watchlist: anti-romantični filmovi za sretno soliranje

Zaboravite pritiske kulture uparivanja te mitologiju proljeća kao doba zaljubljenih i provedite vrijeme s ovim filmovima koji znaju da sreća ne dolazi u paketu s romantikom, kao i da se ništa ne može mjeriti s večeri provedenom s frendicama ili u jednako fantastičnom društvu čaše vina, dobre knjige i vlastitih misli…

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Nakon karantene više ne znamo što odjenuti: Nose se trenirka i štikle?

Ovaj modni trend viđali smo na fashionisticama - posljednja u nizu bila je Rihanna. A svi znamo što znači kad Riri odluči da nešto nije ružno nego cool...

Behind the scenes: Kako se zapravo snimaju scene seksa

Učimo od koreografkinje zaslužne za fantastičnu senzualnost u seriji "Normal People"

▲ Povratak na vrh