Smak svijeta je blizu: Anna Wintour ne izlazi iz trenirke

28.04.2020.

Slavna urednica američkog Voguea jednom je navodno konstatirala kako je „Kim Kardashian najgori izum nakon sandala s čarapama“. A onda se predomislila i stavila ju na cover. Simbolički gledano, nova Kim u njezinom životu definitivno je - sportska odjeća!

Nikad ne reci nikad. Kad su lipnju prošle godine u sklopu Vogueovog online projekta „Go Ask Anna“  slavnu 70-godišnjakinju pitali da li ikad nosi donji dio trenirke, s gađenjem je odgovorila:“Ne“. No, to je ipak bilo prije nego što je izbila pandemija i živote nam okrenula naopačke, natjeravši nas da radimo stvari koje su nam donedavno bile nezamislive. U Anninom slučaju, da odjene nešto tako prozaično kao što je trenirka.

Prvi smo je put u tom izdanju vidjeli sredinom ožujka, kad je na Instagramu najavljivala #VogueGlobalConversations“ projekt, sjedeći za pisaći stolom u svome domu, odjevena u pulover i sweatpants, zbog kojih su se društvene mreže usijale. Da li je moguće, Anna u trenirci?!

A onda nas je ovih dana ponovno šokirala objavivši na Instagramu fotografiju na kojoj jogira po šumi odjevena u, pogađate, trenirku i tenisice. Slavna fashionistica dane u izolaciji provodi u svojoj vikendici u luksuznom američkom ljetovalištu Hamptons, trčanje joj je, po vlastitom priznanju, novi hobi, a pencil skirt i visoke potpetice, ma kako ih Anna voljela, ipak nisu „oprema“ za održavanje kondicije.  Što još, osim trenirke, ima novo u njezinom životu? Smanjenje plaće zbog svjetske financijske krize uzrokovane pandemijom: narednih pet mjeseci, počevši od svibnja, Anna će dobivati dvadeset posto manju plaću u sklopu mjera štednje kompanije u čijem je Vogue vlasništvu. Ne brinite, to je i dalje mjesečni iznos o kojem obični smrtnici mogu samo sanjati.

 

 

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Behind the scenes: kako se zapravo snimaju scene seksa

Učimo od koreografkinje zaslužne za fantastičnu senzualnost u seriji "Normal People"

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

Zapravo ljubav ili samo prijateljstvo? Tračevi o Anni Wintour i Billu Nighyju uzeli maha

Anna Wintour navodno skinula... sunčane naočale! Mnogi u tom malom znaku opuštanja od održavanja imidža vide ljubavni zov

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Kožna jakna: Povijest jednog odjevnog komada

Od borbenih aviona preko leđa zločestih momaka do stilske klasike

▲ Povratak na vrh