Snažne riječi Ellen Page povodom novog filma o lezbijskoj ljubavi

02.02.2016.

Mlada glumica govori o svojim iskustvima s depresijom, diskriminacijom zbog seksualne orijentacije i novostečenoj slobodi u kojoj uživa radeći što i kako želi sa svojim životom...

Prije dvije godine, mlada glumica Ellen Page javno je objavila da je gay i otada često aktivno podržava borbu za LGBT prava, progovara o vlastitim iskustvima i ukazuje na važnost otvorene komunikacije za razvoj tolerantnijeg društva.

Lijepa dvadesetosmogodišnjakinja sada je u sretnoj vezi i marljivo radi na projektima do kojih joj je stalo i koje smatra relevantnima. Na prigovore da bi je queer uloge mogle “obilježiti”, odgovara odlučno: “Radim na četiri projekta – sve gay uloge. Ljude me pitaju jesam li zabrinuta da će me to suviše usko odrediti u profesionalnom smislu.

Nitko ne kaže: ‘Ellen, odigrala si sedam straight uloga zaredom, ne bi li trebala to malo prodrmati, napraviti nešto queer?’ Postoje dvostruki kriteriji. Kad pogledam što sam dosad radila u filmovima: nadrogirala sam tipa, mučila nekogam, postala roller-derby zvijezda preko noći. Ali sad sam gay pa ne mogu igrati straight osobu? OK, cool.”

 

ellen2

 

Ellen Page otvoreno je govorila i o problemima s depresijom tijekom gradnje sada već impresivne karijere: “Kada ste na tome putu osjećate se kao trkaći konj, idete i idete s tim navlakama na očima. Ne zaustavljate se kako biste se pozabavili svojim osjećajima.

Imala sam napadaje panike i osjećala izrazitu nelagodu jer se nisam mogla povezati s onime što se konvencionalno nadovezuje na moj rod, poput ženstvenih haljina koje sam trebala nositi na snimanjima. Radila sam ono što volim i čitavo se vrijeme pitala što sa mnom nije u redu. Mrzila sam se jer sam se osjećala loše pa sam se pravila da sam sretna. Pitala sam se zašto ne mogu samo pritisnuti prekidač, glumiti ulogu, igrati igru.”

Srećom, glumica se oslobodila ovih problema te sada suvereno kaže: “Prije mi je snimanje fotografija predstavljao samo neugodno iskustvo, osjećala sam se krivom što lažem. Moda mi je nekoć značila haljine i visoke pete, a nisam shvaćala zašto bih se trebala tako htjeti odijevati. Ali sada volim dobre čizme i lijepo odijelo. Razumijem modu. Zapravo, volim je!”

 

ellen

Njezin najnoviji projekt naslovljen “Freeheld”, koji je koproducirala te igra jednu od dvije glavne uloge uz briljantnu Julianne Moore, obrađuje stvarnu lezbijsku ljubavnu priču o borbi za jednaka prava u teškoj životnoj situaciji. Težak i srcedrapateljan, film izlazi 17. veljače, iščekujemo ga s nestrpljenjem i papirnatim maramicama u pripremi!

 

Pročitajte i...

Najveće svjetske zvijezde okupile su se na bajkovitoj Diorovoj reviji

Slikovita revija sadržavala je stabla koja će ponovo zasaditi u Parizu

Julianne Moore oduševila ekološki osviještenim modnim odabirom

Poznata glumica zablistala je u ljubičastoj Salvatore Ferragamo haljini

Najbolji Instagram trenuci s Filmskog festivala u Cannesu

Tko je pronašao dvojnicu, tko je uživao na predivnim plažama, a tko se zabavljao u hotelskoj sobi?

Što poznate dame nose u prvim redovima tijekom Tjedna mode u New Yorku?

U tijeku je Tjedan mode u New Yorku zbog čega je društvena krema stigla u taj grad kako bi popratila najnovije kolekcije

▲ Povratak na vrh