Spaceship koji je za Naomi Campbell dao izgraditi bivši dečko je (još uvijek) na prodaju

09.11.2020.

Čini se da jedina privatna građevina koju je projektirala Zaha Hadid ne može pronaći nove stanare

Bivši dečko Naomi Campbell, milijarder Vladislav Doronin, prodaje rezidenciju koju je dao izgraditi u vrijeme njihove ljubavne veze koja je trajala od 2008.-2012. Futurističko zdanje izgleda poput svemirskog broda koji je sletio u šumu u okolici Moskve, a ne bi ga se posramio ni bilokoji suparnik Jamesa Bonda.

Za ovu ekstravagantnu građevinu zaslužna je poznata arhitektica Zaha Hadid koju je Doronin zaposlio nakon što mu je skicu nacrtala na salveti. Ovo je jedina privatna rezidencija koju je poznata arhitektica, preminula 2016., projektirala, a odlikuje se prepoznatljivim organskim formama i linijama.

Hadid je vrlo uspješno riješila vlasnikov zahtjev da kad se probudi ne vidi nikoga oko sebe osim prirode, te je projektirala 30-ak metara visok toranj kroz koji prolazi ostakljeno dizalo, a na vrhu se nalazi spavaća soba iz koje puca pogled na okolnu šumu. Ispod razine zemlje nalazi se dio kuće sa spa centrom, velikim bazenom i noćnim klubom, a u prizemlju gostinjske sobe.

Doronin, milijarder koji se bavi nekretninama i vlasnik Aman Resortsa navodno je za izgradnju rezidencije uložio oko 140 milijuna dolara te je od 2016. pokušava neuspješno prodati, pa je prema posljednjim informacijama cijena pala na “samo” 78 milijuna dolara.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (housesofcelebs)

Pročitajte i...

Predivan stan predivne Else Hosk

... je na prodaju za 3.5 milijuna dolara

Kim Kardashian - kraljica minimalizma? Zavirite u dom Kim i Kanyea koji pomiče granice

Iako je njihov stil života grandiozan i maksimalistički, dom Kim i Kanyea je hram minimalizma

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

Kuća iz snova Justina i Hailey Bieber

Zavirite u mega luksuzno zdanje...

Domovi slavnih: Cindy Crawford prodaje svoju glamuroznu vilu

Zanima vas kako izgleda vila na Beverly Hillsu vrijedna preko 15 milijuna dolara?

▲ Povratak na vrh