Stiže film o Marilyn Monroe, a odabir glavne glumice će vas iznenaditi

25.01.2021.

Glumica koja tumači slavnu ikonu izjavila da su pripreme bile mukotrpne

Novi biografski film o nezaboravnoj Marilyn Monroe temeljen je na knjizi Blonde Joyce Carol Oates iz 2000. Pokušaji produkcije tog filma imaju već dugu povijest: najavljuje se još od 2010., kada je za naslovnu ulogu odabrana Naomi Watts, no snimanje je odgođeno, zatim je 2014. uloga pripala Jessici Chastain, no ni tada se ništa nije dogodilo, da bi 2019. snimanje napokon krenulo, a čast da utjelovi Marilyn pripala je dosad relativno nepoznatoj Ani de Armas.

Ana de Armas dosad je zapaženije uloge ostvarila kao holografska djevojka Ryana Goslinga u Blade Runner 2049 i u filmu Knives Out, no vjerojatno je u široj javnosti najpoznatija kao odnedavno bivša djevojka Bena Afflecka. No, s ulogom Marilyn u filmu koji će se ove godine emitirati na Netflixu, a u kojem glumi uz Adriena Brodyja i Bobbyja Cannavalea, Ani de Armas nesumnjivo slijedi svjetska slava.

Ana de Armas, rodom Kubanka, dosta se namučila kako bi što uvjerljivije utjelovila Marilyn koje obožavaju generacije i koja je bila tako jedinstvena u svakom pogledu: glasom, stasom, glumom i ponašanjem. Njezin prepoznatljiv šaputavi, uzdišući govor rezultat je vježbi kojima se trudila popraviti i prikriti mucanje iz djetinjstva, a Ani je trebalo devet mukotrpnih mjeseci govornih vježbi kako bi ga savladala. Snimanje ju je navelo na razmišljanje o ženama u filmskoj industriji tog vremena i kako se situacija zapravo do danas nije značajno promijenila, te je istaknula da je bez podrške obitelji i bliskih osoba nemoguće izdržati i uspjeti. A da se radi o inovativnoj interpretaciji dala nam je zaključiti autorica knjige prema kojoj je film snimljen. Oduševljena je režijom Andrewa Dominika i glumom Ane de Armas, te je otkrila da se radi o feminističkoj prezentaciji ikone, što jedva čekamo vidjeti.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Brad Pitt i Sandra Bullock u akciji

Snimanje još jednog trilera sa zvjezdanom postavom je u punom jeku

Katherine Heigl se vratila pred kamere i rekla što misli o epitetu 'teška' koji su joj nadjenuli u Hollywoodu

Katherine Heigl zvijezda je nove serije 'Firefly Lane' i filma 'Fear of Rain'

Snimanje nove sezone 'Bridgertona' počinje uskoro, a ovo zasad znamo

Daphne i Simon više nisu u fokusu, a pojavljuju se i neki novi likovi na londonskoj društvenoj sceni...

Od par 'tvitova' do biografske serije? Kako je legendarna glazbenica Dionne Warwick osvojila internet

Pjevačica i rođakinja slavne Whitney Houston žari i pali Twitterom, a najavljena je i serija o njezinom životu

Jasmila Žbanić: 'Sve nas pritišće patrijarhalni sustav, a na našim prostorima još nema dovoljno ženskih glasova'

U povodu novoga filma Jasmile Žbanić pod naslovom 'Quo vadis, Aida?', o posljednjim danima prije genocida u Srebrenici kroz perspektivu lokalne profesorice koja je prevodila za UN-ovu bazu, razgovaramo s fantastičnom scenaristkinjom i redateljicom o različitim facetama njezine filmske povijesti. O traumi, ljubavi i klauneriji, boli i prebolijevanju, procesu rada i procesiranju priča koje traže da budu ispričane te turbulencijama iza kulisa tijekom snimanja ovog iznimno važnog i vrijednog filmskog djela…

▲ Povratak na vrh