Što je zajedničko Bradu Pittu, Sofiji Coppoli i Beyonce?

19.12.2020.

"There's no business like showbusiness!" - stara je uzrečica, no čini se da zvijezde otkrivaju nove izvore prihoda.

Svo troje u biznisu su proizvodnje vina. I ne samo oni – lista poznatih glumaca, pjevača i drugih lica iz showbusinessa koji postaju vlasnici vinograda i vinarija svakim je danom sve duža.

Brad Pitt i Angelina Jolie još su uvijek skupa, ali samo u biznisu, koji smatraju zajedničkom investicijom za budućnost njihove djece. Njihova vinarija Fleur de Miraval u pokrajini Champagne, u blizini prestižnih proizvođača poput Kruga. Nakon predstavljenih roséa, ove će godine na tržište staviti i šampanjac koji će se prodavati za otprilike 390$ po boci.

No Brad i Angelina nisu jedini američki celebrityji u proizvodnji vina u Francuskoj: Beyonce i Jay Z vlasnici su brenda Armand de Brignac, jednog od francuskih najstarijih i najmanjih proizvođača šampanjca. Queen B i Jay Z svoj šampanjac cijene još više od bivšeg para Pitt/Jolie – oko 760$ po boci!

U Kaliforniji vino proizvode Charliejeve anđelice Drew Barrymore i Cameron Diaz. Cameron Diaz proizvodi organska vina Avaline, a Drew pinot noir, pinot grigio i rosé inspirirana njezinim putovanjima Italijom, pod imenom Barrymore Wines.

Kyle MacLachlan, poznat po ulogama u Twin Peaksu i Seks i gradu stoji iza vinarije Pursued by Bear od 2005.

Redatelj Francis Ford Coppola bavi se vinarstvom gotovo jednako dugo kao i filmom, od 1975., a svoju ljubav spram vina prenio je i na druge članove klana Coppola pa su tako i supruga Eleanor, kći Sofia i unuka Gia uključene u obiteljski biznis u vinariji Inglenook.

Ove se godine i pjevač John Legend okušao u proizvodnji vina kroz suradnju s vinarijom LVE u Napa Valley i lansirao vina za koja kaže da su inspirirana pravom ljubavi.

Čini se da se glumačke i glazbene zvijezde razumiju u dobru kapljicu, ali još se bolje razumiju u dobar biznis te znaju kako osigurati da njihovi izvori prihoda nikada ne presuše.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Veganska prehrana? Zašto ne

Veganstvo nije samo način prehrane, već i življenja. Njegova izvorna filozofija ne uključuje samo potrebu da se ne škodi životinjama, već i okolišu. Postoji niz razloga zbog kojih ga vrijedi isprobati barem na mjesec dana

Celebrity stilska inspiracija: Sva lica kariranog uzorka

Ono što su proljeću cvjetići, jeseni su kvadratići, a kako ih kombinirati -ugledali smo se na zvijezde

Brad Pitt uhvaćen u savršenom trenutku

De’Longhi s Bradom Pittom otvara novo poglavlje u svijetu aparata za kavu

Beyoncé kao suvremena Audrey Hepburn

U novoj kampanji za Tiffany&Co. pjevačica se pojavljuje sa suprugom Jay Z-em i nosi (između ostalih) slavni žuti dijamant

Je li veganska prehrana tajna izgleda Beyoncé i brojnih drugih celebova?

Queen B, Kim Kardashian i Michelle Pfeiffer samo su neke od zvijezda koje se zaklinju u benefite veganskog režima

beyonce

Beyoncé: 'Nova glazba stiže!'

Naravno da nismo pomislili da je Bey zaista uzela pauzu za vrijeme pandemije...

▲ Povratak na vrh