Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

03.01.2021.

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Naomi Campbell sve radi sa stilom. Sjedi, hoda, čak i pada. To mi je prvo palo na pamet kad sam se, ima sad već tome, susrela oči u oči sa slavnom Crnom panterom. U stvari i nije sjedila, tog je zimskog popodneva više graciozno ležala na chic otomanu hotelske sobe u Ljubljani, ponudivši mi mjesto u fotelji preko puta. Veoma ljubazna, veoma cool, veoma ne ista ona short tempered, razmažena ljepotica koja svoje asistentice gađa mobitelom i koja je upravo sad, prije deset minuta, iz iste te sobe izbacila drugu novinarku nakon što se dotična drznula spomenuti  taj incident. Iskreno, nikad nisam bila toliko nervozna prije nekog intervjua (a napričala sam se sa  zvijezdama njezinog kalibra). Čovjek iz organizacije čitavo je popodne nervozno cupkao po predvorju u kojem su predstavnici sedme sile čekali svoj red, svako nas malo iznova podsjećajući da je ne pitamo za to. Nije mi, naravno, padalo na pamet. Znala sam da bi me takva provokacija  instant lansirala van iz sobe, a moj je cilj bio ostati što dulje i saznati što više o ženi koja doista uživo nalikuje elegantnoj gazeli.


Naš je razgovor bio kratak, ali začuđujuće opušten, a između ostalog, dotakle smo se i  slavnog pada s početka devedesetih o kojem se raspisao cijeli svijet. „Nije, naravno, bilo ugodno, ali nije mi padalo na pamet da očajavam. Prasnula sam u smijeh i nastavila dalje“, konstatirala je Naomi, priznavši da je i sama bila zatečena reakcijama. Ne samo da je uslijedio pljesak, već su joj nakon toga dizajneri doslovno nudili novac da na njihovoj reviji reprizira pad, priželjkujući dodatni pr.  Sjetila sam se toga neki dan, ugledavši na njezinom Instagram profilu snimku dotičnog spoticanja.

Ako u ovim izazovnim vremenima čeznete za malo nepretenciozne motivacije,  kliknite „play“ i sa životnim padovima obračunajte „Naomi style“ – s osmijehom na licu. Slavna manekenka u komentaru ispod snimke citirala je čovjeka koji joj je uzor, Nelsona Mandelu, a koji je svijetu poručio:  „Ne sudite o meni na osnovu mojih uspjeha, već na osnovu toga koliko sam puta pao i ponovno ustao“.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram naomi

Pročitajte i...

Osjećaj kojeg se nemoguće riješiti - krivnja

Dorađujemo je svakog sata i dana i uvijek nađemo način za predbacivanje i kažnjavanje - sebe same!

Već ste prekršili sve svoje novogodišnje rezolucije? Nema veze, imamo bolje ideje!

Ne zamjerajte si previše, planovi su vam ionako bili suviše ambiciozni. Umjesto dramatičnim potezima, u smjeru boljeg života krenite malim ali efikasnim koracima, uz pomoć savjeta iz knjige “Ljubav prema nesavršenom”

Adele započinje novu romansu koja bi mogla biti preslatka. Držimo im fige

„Stvari se zahuktavaju. Kreću se u istim londonskim krugovima i zabavno im je…“

▲ Povratak na vrh