Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

18.04.2021.

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Naomi Campbell sve radi sa stilom. Sjedi, hoda, čak i pada. To mi je prvo palo na pamet kad sam se, ima sad već tome, susrela oči u oči sa slavnom Crnom panterom. U stvari i nije sjedila, tog je zimskog popodneva više graciozno ležala na chic otomanu hotelske sobe u Ljubljani, ponudivši mi mjesto u fotelji preko puta. Veoma ljubazna, veoma cool, veoma ne ista ona short tempered, razmažena ljepotica koja svoje asistentice gađa mobitelom i koja je upravo sad, prije deset minuta, iz iste te sobe izbacila drugu novinarku nakon što se dotična drznula spomenuti taj incident. Iskreno, nikad nisam bila toliko nervozna prije nekog intervjua (a napričala sam se sa  zvijezdama njezinog kalibra).

Čovjek iz organizacije čitavo je popodne nervozno cupkao po predvorju u kojem su predstavnici sedme sile čekali svoj red, svako nas malo iznova podsjećajući da je ne pitamo za to. Nije mi, naravno, padalo na pamet. Znala sam da bi me takva provokacija instant lansirala van iz sobe, a moj je cilj bio ostati što dulje i saznati što više o ženi koja doista uživo nalikuje elegantnoj gazeli.


Naš je razgovor bio kratak, ali začuđujuće opušten, a između ostalog, dotakle smo se i  slavnog pada s početka devedesetih o kojem se raspisao cijeli svijet. ‘Nije, naravno, bilo ugodno, ali nije mi padalo na pamet da očajavam. Prasnula sam u smijeh i nastavila dalje’, konstatirala je Naomi, priznavši da je i sama bila zatečena reakcijama. Ne samo da je uslijedio pljesak, već su joj nakon toga dizajneri doslovno nudili novac da na njihovoj reviji reprizira pad, priželjkujući dodatni PR.  Sjetila sam se toga neki dan, ugledavši na njezinom Instagram profilu snimku dotičnog spoticanja.

Ako u ovim izazovnim vremenima čeznete za malo nepretenciozne motivacije,  kliknite ‘play’ i sa životnim padovima obračunajte ‘Naomi style’ – s osmijehom na licu. Slavna manekenka u komentaru ispod snimke citirala je čovjeka koji joj je uzor, Nelsona Mandelu, a koji je svijetu poručio: ‘Ne sudite o meni na osnovu mojih uspjeha, već na osnovu toga koliko sam puta pao i ponovno ustao’.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram naomi

Pročitajte i...

Naravno da želimo sve iz nove kolekcije Alexandera McQueena

Spoj punka, elegancije i londonskog vremena u novoj kolekciji Sarah Burton za Alexander McQueen

3 savjeta Helen Mirren za bolji život

Snima filmove i nosi modne revije, pleše na kiši i zna kako živjeti sa stilom

Koju magiju koristi Gwen Stefani?

Tajne fantastičnog izgleda u 50-ima

fendi versace

Fendi + Versace: 'Fendace' okupio slavna imena - na pisti i u publici

Veliko finale milanskog tjedna mode bilo je oda zabavi: Donatella Versace kreirala je kolekciju za Fendi, a Silvia Venturini Fendi i Kim Jones za Versace

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

Što je to self parenting i kako samome sebi održati lekciju?

Priznali si ili ne, u svakom od nas čuči jedan nedorasli impulzivni klinac ili klinka koji ne žele raditi te dosadne 'odrasle' stvari. Isprva godi pokazati srednji prst svim pravilima i jedriti na valovima slobode, no kad se naše unutarnje dijete previše raskalaši pa nam stan počne nalikovati svinjcu, plan prehrane meniju fast food restorana, a društveni život biografiji Edie Sedgwick, vrijeme je da probudite svoju unutarnju majku. I održite si lekciju!

▲ Povratak na vrh