Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

27.04.2020.

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Naomi Campbell sve radi sa stilom. Sjedi, hoda, čak i pada. To mi je prvo palo na pamet kad sam se, ima sad već tome, susrela oči u oči sa slavnom Crnom panterom. U stvari i nije sjedila, tog je zimskog popodneva više graciozno ležala na chic otomanu hotelske sobe u Ljubljani, ponudivši mi mjesto u fotelji preko puta. Veoma ljubazna, veoma cool, veoma ne ista ona short tempered, razmažena ljepotica koja svoje asistentice gađa mobitelom i koja je upravo sad, prije deset minuta, iz iste te sobe izbacila drugu novinarku nakon što se dotična drznula spomenuti  taj incident. Iskreno, nikad nisam bila toliko nervozna prije nekog intervjua (a napričala sam se sa  zvijezdama njezinog kalibra). Čovjek iz organizacije čitavo je popodne nervozno cupkao po predvorju u kojem su predstavnici sedme sile čekali svoj red, svako nas malo iznova podsjećajući da je ne pitamo za to. Nije mi, naravno, padalo na pamet. Znala sam da bi me takva provokacija  instant lansirala van iz sobe, a moj je cilj bio ostati što dulje i saznati što više o ženi koja doista uživo nalikuje elegantnoj gazeli.


Naš je razgovor bio kratak, ali začuđujuće opušten, a između ostalog, dotakle smo se i  slavnog pada s početka devedesetih o kojem se raspisao cijeli svijet. „Nije, naravno, bilo ugodno, ali nije mi padalo na pamet da očajavam. Prasnula sam u smijeh i nastavila dalje“, konstatirala je Naomi, priznavši da je i sama bila zatečena reakcijama. Ne samo da je uslijedio pljesak, već su joj nakon toga dizajneri doslovno nudili novac da na njihovoj reviji reprizira pad, priželjkujući dodatni pr.  Sjetila sam se toga neki dan, ugledavši na njezinom Instagram profilu snimku dotičnog spoticanja.

Ako u ovim izazovnim vremenima čeznete za malo nepretenciozne motivacije,  kliknite „play“ i sa životnim padovima obračunajte „Naomi style“ – s osmijehom na licu. Slavna manekenka u komentaru ispod snimke citirala je čovjeka koji joj je uzor, Nelsona Mandelu, a koji je svijetu poručio:  „Ne sudite o meni na osnovu mojih uspjeha, već na osnovu toga koliko sam puta pao i ponovno ustao“.

 

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Što je melatonin i zašto je odličan saveznik u borbi protiv starenja?

Sastojak koji se isplati uključiti u dnevnu rutinu njege lica

Optimistični instagram profili

Virtualne adrese koje nas ovih dana čine optimističnijima

Instagram profili koji će vam pomoći da se osjećate bolje

Kako celebi obilježavaju milestone zvan četrdeseti rođendan

Slavna brazilska manekenka Gisele Bündchen upravo je navršila 40, ali umjesto da novac potroši na raskošnu zabavu, poput Kate Moss koja je za svoj četrdeseti spiskala 100 tisuća funti, Gisele je povodom svog rođendana odlučila kupiti i posaditi 40 tisuća stabala!

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

Osjećaj kojeg se nemoguće riješiti - krivnja

Dorađujemo je svakog sata i dana i uvijek nađemo način za predbacivanje i kažnjavanje - sebe same!

Pet ljetnih pravila koje slijede Francuskinje

Male tajne francuskih stylinga koje slijede modne influencerice

▲ Povratak na vrh