Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

18.04.2021.

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Naomi Campbell sve radi sa stilom. Sjedi, hoda, čak i pada. To mi je prvo palo na pamet kad sam se, ima sad već tome, susrela oči u oči sa slavnom Crnom panterom. U stvari i nije sjedila, tog je zimskog popodneva više graciozno ležala na chic otomanu hotelske sobe u Ljubljani, ponudivši mi mjesto u fotelji preko puta. Veoma ljubazna, veoma cool, veoma ne ista ona short tempered, razmažena ljepotica koja svoje asistentice gađa mobitelom i koja je upravo sad, prije deset minuta, iz iste te sobe izbacila drugu novinarku nakon što se dotična drznula spomenuti taj incident. Iskreno, nikad nisam bila toliko nervozna prije nekog intervjua (a napričala sam se sa  zvijezdama njezinog kalibra).

Čovjek iz organizacije čitavo je popodne nervozno cupkao po predvorju u kojem su predstavnici sedme sile čekali svoj red, svako nas malo iznova podsjećajući da je ne pitamo za to. Nije mi, naravno, padalo na pamet. Znala sam da bi me takva provokacija instant lansirala van iz sobe, a moj je cilj bio ostati što dulje i saznati što više o ženi koja doista uživo nalikuje elegantnoj gazeli.


Naš je razgovor bio kratak, ali začuđujuće opušten, a između ostalog, dotakle smo se i  slavnog pada s početka devedesetih o kojem se raspisao cijeli svijet. ‘Nije, naravno, bilo ugodno, ali nije mi padalo na pamet da očajavam. Prasnula sam u smijeh i nastavila dalje’, konstatirala je Naomi, priznavši da je i sama bila zatečena reakcijama. Ne samo da je uslijedio pljesak, već su joj nakon toga dizajneri doslovno nudili novac da na njihovoj reviji reprizira pad, priželjkujući dodatni PR.  Sjetila sam se toga neki dan, ugledavši na njezinom Instagram profilu snimku dotičnog spoticanja.

Ako u ovim izazovnim vremenima čeznete za malo nepretenciozne motivacije,  kliknite ‘play’ i sa životnim padovima obračunajte ‘Naomi style’ – s osmijehom na licu. Slavna manekenka u komentaru ispod snimke citirala je čovjeka koji joj je uzor, Nelsona Mandelu, a koji je svijetu poručio: ‘Ne sudite o meni na osnovu mojih uspjeha, već na osnovu toga koliko sam puta pao i ponovno ustao’.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram naomi

Pročitajte i...

naomi campbell

Naomi Campbell je postala mama!

'Nema veće ljubavi.'

Kako povući idealni potez tušem

Tuš je klasik u svijetu šminke koji nikada ne izlazi iz mode

Dossier karijera: Vodič za preživljavanje

Stručnjaci predviđaju da ulazimo u razdoblje najveće ekonomske krize u posljednjih pola stoljeća. Iako je lako ukliziti u očaj, imajte na umu da nas ponekad najteža vremena vode u najsvjetlije dane i svoju snagu otkrivamo na rubu lomljenja

karen elson

Supermodel Karen Elson razotkriva naličje modne industrije. I nije neki prizor...

'Velika iluzija mode jest da gradi sliku žena kao moćnih božica, ali iza kulisa nemamo prava'

7 tajni dobrog stila (koje ništa ne koštaju)

Kako izgledati bolje u onome što već imamo?

▲ Povratak na vrh