Što se krije iza hashtaga #FreeBritney koji se poput požara širi društvenim mrežama

16.07.2020.

Od Paris Hilton do Vere Wang, brojni su celebi ovih dana objavili dotični hashtag, podržavajući nekadašnju pop divu Britney Spears u njezinoj borbi za samostalnost...

Vjenčanje i razvod preko noći, iznenadno brijanje glave na ćelavo, udaranje automobila paparazza kišobranom, nagle promjene raspoloženja, pa drugi razvod i gubitak skrbništva nad djecom…. američka pop zvijezda iz devedesetih Britney Spears prošla je dug i trnovit put od dječje zvijezde preko teen glazbene senzacije do posrnule dive koja posljednih dvanaest godina živi pod strogom kontrolom drugih. Naime, pred toliko joj je sud oduzeo poslovnu sposobnost i stavio je pod skrbništvo oca Jamiea, smatrajući da 38-godišnja Britney nije dovoljno mentalno stabilna da sama donosi važne odluke o svom životu. I financijama. Sve odluke vezane uz njezine nekretnine, novčana sredstva te općenito veće životne odluke Britney ne može donijeti bez “blagoslova” Jamieja Spearsa i njihovog odvjetnika Andrewa Walleta, a njezini obožavatelj smatraju kako tatica iskorištava situaciju u svoju korist, tjerajući kćer da radi ono što on želi. Primjerice da ide na svjetske turneje kako bi namaknuli još više novca, mada je Britney toliko krhkog mentalnog zdravlja da toliki stres i napor zasigurno nije dobar za nju.

 

Britney je i prošle godine završila u psihijatrijskoj bolnici, a iako je prvo tvrdila da se tamo samovoljno prijavila, kasnije su tabloidi prenijeli vijest da je na sudu izjavila kako ju je otac bez njezinog pristanka poslao na liječenje, te da ju je drogirao lijekovima koje je ranije odbila piti po preporuci liječnika. Priču je potvrdila i njena majka Lynn pa fanovi sve više i ozbiljnije sumnjaju kako ocu pjevačice odgovara “praviti je ludom”, tj. pred sudom koji svako malo evaluira odluku o skrbništvo, uvećavati njezine mentalne probleme kako bi mogao kontrolirati njezine financije. Na stranici change.org osvanula je peticija kojom se traži da se Britney dozvoli da angažira vlastitog odvjetnika kako bi se mogla izvući iz skrbništva (potpisalo više od 170 tisuća ljudi, a cilj je 200 tisuća), a podržali su je i brojni celebi.

 

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Britney je jako povrijeđena dokumentarcem o sebi: 'Plakala sam dva tjedna...'

Britney fanove počastila još jednom plesnom točkom i iskreno progovorila o svojim osjećajima nakon nedavnog dokumentarca

Hoće li i Britney napokon ispričati svoju verziju priče u intervjuu s Oprah?

Nakon Meghan i Harryja, je li na pomolu još jedan intervju koji bi oborio sve rekorde gledanosti?

12 road-trip filmova (ako vam već pomalo gori pod petama)

Već miriše na proljeće... Ready to hit the road?

Obožavatelji vs. obitelj: 5 ključnih momenata u dokumentarcu 'Framing Britney Spears'

Kako je pop princeza od samostalne žene koja odlučuje o svojoj karijeri došla u ruke gramzivaca koji je iskorištavaju za osobni profit?

▲ Povratak na vrh