Što sve gledatelji vole mrziti u novom Netflixovom hitu “The Prom”?

16.12.2020.

Nakon premijere u petak, čini se da su za vikend svi bili zauzeti gledanjem novog filma "The Prom", a zatim tvitanjem o tome. Usprkos gledateljima koji su sasjekli ekranizaciju brodvejskog mjuzikla, film je se i dalje nalazi Netflixovih u Top 10

The Prom, dugo najavljivana ekranizacija brodvejskog hita doživjela je svoju premijeru na Netflixu u petak, a slično kao u početku filma (spoiler alert!) u kojem likovi Meryl i Jamesa Cordena za svoj nastup u predstavi dobiju poražavajuće kritike, mnogi gledatelji i kritičari bili su sve samo ne oduševljeni filmom.

Za adaptaciju brodvejskog showa zaslužan je Ryan Murphy, producent, redatelj i scenarist, prozvanim najmoćnijim čovjekom televizije, jer je s Netflixom sklopio najlukrativniji TV ugovor u povijesti od čak 300 milijuna dolara! Iza Murphyja je bogata karijera koja uključuje film Eat, Pray Love te hit serije Glee, American Horror Story i Ratched.

Zvjezdanu postavu filma čine Meryl Streep, James Corden i Nicole Kidman koji tumače uloge narcisoidnih brodvejskih zvijezda koje se, u posljednjem pokušaju da ne budu zaboravljeni, odluče uplesti u odluku odbora roditelja (koji predvodi Kerry Washington) u školi u Indiani, koji želi gay učenici zabraniti dolazak na maturalnu večer s djevojkom.

Radnja mjuzikla djelomično se bazira na stvarnom događaju kada se djevojka u Mississippiju borila za pravo da na maturalnu večer dođe sa svojom djevojkom, a priča o nepravdi došla je do celebova, pa su tako Lance Bass iz N*Synca i grupa Green Day pomogli u organiziranju inkluzivne večeri.

Iako široka publika pozdravlja tematiku borbe za ljudska prava LGBTQ zajednice, mnogi su primijetili da je nedovoljno vremena posvećeno protagonistici Emmi, te da je fokus stavljen na brodvejske glumce. A nije im ni promaknulo da za jedna homofobni grad ima jako puno koreografiranih glazbenih brojeva.

No najveći trn u oku svima je, čini se, James Corden. Glumac, pjevač i voditelj publici nije sjeo u ulozi Barryja Glickmana, koji bi na njegovom mjestu radije vidjeli Stanleya Tuccija. Ili Nathana Lanea, Billyja Portera, Titussa Burgessa, Neila Patricka Harrisa, Jesseja Tylera Fergusona ili kolegu iz filma Andrewa Rannellsa.

No, vjerujemo li da će ova šljokičava zabava i ovog vikenda obarati rekorde gledanosti, bez obzira na kritike? Svakako.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Najmoćnije oružje filmskih zavodnica: Crvena haljina

Od Vivien Leigh do Julije Roberts, brojne su filmske dive osvajale u crvenim haljinama

Priče o odjeći koju čuvamo

Taman u vrijeme velikog proljetnog pospremanja stiže nova dokumentarna serija na Netflix

Pogledajte obrisanu scenu iz filma 'Vrag nosi Pradu'. Gledat ćete ga drugim očima

Prizor koji otkriva segment iz života Mirande Priestley za koji nismo znale…

▲ Povratak na vrh