Tajne poruke utkane u neke od najpoznatijih kraljevskih lookova

meghan markle i princ harry
19.04.2021.

5 kreacija koje su obilježile neke od najvažnijih događaja u britanskoj kraljevskoj obitelji i poslale poruke onima koji ih znaju iščitati

Rođenja djece, vjenčanja i razvodi ključni su trenuci u životima mnogih, uključujući i članice kraljevske obitelji koje su u tim momentima nosile odjeću za pamćenje kojima su također slale i poruke – nade, sjećanja, ljubavi, pripadnosti…

Kraljica Elizabeta II na dan vjenčanja za princa Philipa 1947. nosila je haljinu i veo izvezene cvjetovima. Motivi su bili nadahnuti Botticellijevom slikom ‘Alegorija proljeća’, a njima je kraljica željela poslati poruke nade u obnovu i ponovni procvat zemlje koja je još uvijek trpjela posljedice Drugog svjetskog rata.

Deset godina ranije, princ Edward odrekao se prijestolja kako bi oženio razvedenu Amerikanku Wallis Simpson. Ona je tom prigodom nosila vjenčanicu u svijetloplavoj nijansi koju su tada prozvali ‘Wallis Blue’. A razlog odabira te nijanse je zaista romantičan: boja je odražavala oči njezina odabranika.

Druga Amerikanka u kraljevskoj obitelji, Meghan Markle, 81 godinu kasnije na svom vjenčanju za princa Harryja utkala je komadić britanske povijesti u svoj svadbeni look: njezin veo bio je izvezen florealnim motivima koji predstavljaju 53 zemlje Commonwealtha, a u buketu su bile potočnice, omiljeni cvijet njene preminule svekrve princeze Diane.

Kate Middleton svojim je kombinacijama često odavala počast princezi Diani, a najočitije je bilo pri prvom pokazivanju djece. Nakon rođenja princa Georgea, Kate se pred novinarima pojavila u plavoj točkastoj haljini i tako podsjetila na princezu Dianu nakon rođenja princa Williama. Istu je formulu primijenila pojavivši se po prvi puta s princom Louisom, pa je nosila crvenu haljinu s bijelom kragnom – hommage Dianinom predstavljanju princa Harryja.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

princ william i kate middleton

Vojvode od Cambridgea postali YouTuberi

Vojvode od Cambridgea, Kate i William pokazali su svoju neformalniju stranu u videu kojim su inaugurirali svoj YouTube kanal.

meghan markle

Meghan Markle dodaje još jednu titulu svom imenu

Knjiga o posebnoj vezi oca i sina, kroz majčine oči

lady di

Kako nositi tregerice, baš kao što ih je nekad nosila princeza Diana

Princeza je bila poznata po svom elegantnom stilu, ali danas se fokusiramo na njena, ništa manje cool, casual izdanja

J. Lo, Selena Gomez i Meghan Markle udružile snage na novom projektu

Meghan Markle i princ Harry okupili zvijezde i političare za borbu protiv Covid-19

Kate i William danas slave desetu godišnjicu braka, prisjetili smo se tog svečanog dana

Prošlo je deset godina od vjenčanja koje je pratilo preko dvije milijarde ljudi

▲ Povratak na vrh