Tetovaže poznatih i njihova značenja

29.04.2017.

Od skrivenih poruka do malih umjetničkih djela

Tetovaže su veliki dio današnje kulture, a brojne zvijezde njihovi su pobornici. Od skrivenih poruka do malih umjetničkih djela, pogledajte neke od holivudskih tetovaža – i što one znače!

Demi Lovato

Pjevačica Demi Lovato ima tetovažu lava na lijevoj ruci. Poznato je kako se lav smatra kraljem životinja, a on se povezuje s osobinama kao što je snaga, moć i autoritet. U budizmu lav predstavlja znanje i mudrost. S druge strane, neki se na tetovažu lava odlučuju i zbog horoskopa, odnosno horoskopskog znaka Lava.

Tom tetovažom pjevačica je izazvala brojne kritike. Naime, Demi se tetovirala u istom salonu kao i Justin Bieber i Cara Delevingne – ustvari, tetovirala je istu tetovažu! Iako je ovo njena najzapaženija tetovaža, neki su je optužili da zapravo kopira Justina i Caru.

Miley Cyrus

Miley Cyrus poznata je ljubiteljica tetovaža, a jedna od njenih brojnih tetovaža je indijanski hvatač snova “Dreamcatcher”. U mnogim plemenskim društvima širom svijeta vjerovalo se da je noćni zrak ispunjen dobrim i lošim snovima koji lete. Postojali su brojni načini na koje su ljudi pokušavali one lijepe dozvati u svoje snove. Indijanci su u te svrhe pravili hvatače snova.

Tetovaža snovolovka snažan je simbol zaštite, a djeluje kao amajlija protiv zla i uroka.

 

Megan Fox

Zgodna Megan vlasnica je nekoliko tetovaža, a neke od njih su ni više ni manje nego citati iz poznate drame Williama Shakespearea “Kralj Lear”. Najpoznatija je ona na leđima na kojoj je Shakespeareov stih: “Svi ćemo se smijati pozlaćenim leptirima”. Tetovaža je napravljena u starom engleskom fontu, a podsjetnik je glumici da se ne zaslijepi sjajem glamuroznog Hollywooda.

Megan je odlučila ukloniti svoju najpoznatiju tetovažu portreta Marilyn Monroe s unutarnje strane podlaktice.Lijepa mlada glumica ovu odluku objašnjava vjerovanjem kako je popularna Merlinka ‘negativan lik’ zbog svog bipolarnog poremećaja.

Evan Rachel

Inspiraciju za svoju tetovažu, glumica Evan Rachel dobila je iz pjesme “Shine on you crazy diamond” legendarne grupe Pink Floyd. Njezina tetovaža stih je iz pjesme, a glasi: “Sve što vidimo ili činimo samo je san u snu”. Glumica je izjavila kako ova pjesma za nju ima veliko značenje i da će jednoga dana svirati na njezinom sprovodu.

Kylie Jenner

Nakon što je u početku svoje fanove držala u neznanju o značenju svoje tetovaže, Kylie je konačno podijelila priču o značenju crvene tinte na njezinoj ruci. Ispod fotografije na Instagramu, na kojoj se jasno vidi da je ispisano Mary Jo, napisala je: “Ime bake u rukopisu moga djeda”Kylie je na ovaj način željela izraziti zahvalnost baki i djedu jer bila jako bliska s njima. Djed je nažalost preminuo, a tetovaža je znak sjećanja na oboje.

Pročitajte i...

O tetovažama, njihovoj privlačnosti i implikacijama

Iako kultura tetoviranja nikad nije bila popularnija, recentna istraživanja pokazuju da su tetovaže i dalje razlog stigmatizacije, u doslovnom i prenesenom značenju, čak i među samim “kolegama po inku”

Tetovaže inspirirane svijetom ljepote

Donosimo vam genijalne ideje za elegantne tetovaže inspirirane svijetom ljepote

Najljepše ideje za tetovaže na zapešću

Planirate li svoje zapešće ukrasiti trajnim crtežom, donosimo vam dozu instagramske inspiracije za odlične ideje

Zvijezde otkrivaju svoje nove tetovaže

Lady Gaga nije jedina celebrity osoba koja obožava tetovaže, tako da slobodno potražite inspiraciju za svoje nove omiljene crteže na koži...

▲ Povratak na vrh