Uživamo u transformacijama, pa i povijesnim netočnostima na setu filma ‘House of Gucci’

09.04.2021.

Ova je modna saga prepuna iznenađenja!

Sa svim paparazzo fotografijama u posljednjih nekoliko tjedana, čini nam se da smo film ‘House of Gucci’ već pogledali – što ne znači da ga ne očekujemo s nestrpljenjem!

Posljednje u nizu su snimke scene vjenčanja Patrizije Reggiani i Maurizija Guccija u kojoj glumci izgledaju spektakularno, ali iskusno oko modnih znalaca primijetilo je neke povijesne netočnosti.

Adam Driver u ulozi Maurizija Guccija dosta vjerno utjelovljuje pokojnog nasljednika, osim što on na svom vjenčanju nije nosio naočale s okvirom od kornjačevine. A Lady Gaga je u liku crne udovice Patrizije nosila sličnu frizuru i veo, ali vjenčanica i cipele nisu imali previše veze s originalom ni modom 70-ih.

Na vjenčanju koje se održalo 1973. mladenka je nosila zatvorenu haljinu dugih rukava, s rukavicama, koja prati liniju tijela i blago se vuče po podu. Haljina Lady Gage svojom siluetom krinoline koja otkriva gležnjeve više bi odgovarala nekim drugim vremenskim razdobljima. Najviše, doduše, iznenađuje odabir Manolica, u modelu koji se pojavio tek 2000., zbog čega su se mnogi zapitali – zašto nisu cipele za tu scenu filma o modnoj obitelji napravili po mjeri.

No, to je samo podsjetnik da film trebamo promatrati kao umjetnost koja nudi vlastite interpretacije povijesti, ali i kao određenu najavu onoga što modni znalci najavljuju da će postati trend. Jer doista, kako ćemo odoljeti nekim dosad viđenim modnim kombinacijama iz filma?

Film je, čini se prepun iznenađenja, tako da ne možemo dočekati premijeru, a nakon što nas je iznenadila pojava Ala Pacina, još se jedan slavni glumac nevjerojatno transformirao za ovaj film pa vas ostavljamo s pitanjem – možete li prepoznati muškarca u smeđem odijelu?

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram iodonna_it

Pročitajte i...

Dirnuta Lady Gaga fanovima bacala tulipane

Lady Gaga završila je snimanje 'House of Gucci' i oprostila se od fanova u Italiji - u svom stilu

Nismo prepoznali ovog holivudskog velikana na setu filma 'The House of Gucci'

U radnji se pojavila i Sophia Loren! Može li bolje?

lady gaga adam driver gucci

Obožavamo: Svi lookovi Lady Gage i Adama Drivera na setu filma 'House of Gucci'

Kostimografija filma o modnoj obitelji nas oduševljava iz dana u dan

Zbog ove fotke Adama Drivera i Lady Gage gotovo nam je žao što je zima na odlasku

Maštarija koju dosad nismo imali: skijanje u Gucciju. S biserima.

Nova suradnja OREA i Lady Gage stigla je u dućane

Inspirirana hit albumom iz 2020., Chromatica, nova suradnja OREA i svjetske mega zvijezde i filantropkinje Lady Gage stigla je 25. siječnja u hrvatske trgovine

Lady Gaga u kombinaciji u kojoj je nismo očekivali vidjeti. Ili?

Zaboravite na Rihannino hodanje po rešetkama, donosimo Lady Gagu na kaldrmi

▲ Povratak na vrh