Umjetnica u obitelji Kardashian

10.02.2021.

Ni umjetničko izražavanje, kad su Kardashiani u pitanju, ne može proći bez kontroverzi

Kim Kardashian jučer se na svom Instagram profilu pohvalila slikom svoje kćeri North, uljem na platnu s romantičnim imaginarnim pejzažom. No, kako će hejteri hejtati, mnogi su odmah pohrlili osporiti Northino autorstvo. Očito među odraslima ima nekih zavidnika kojima je teško povjerovati da bi jedna sedmogodišnjakinja mogla naslikati krajolik u maniri feel good ASMR idola Boba Rossa, koji je, usput rečeno, odmah postao trending pojam na Twitteru.

Kim Kardashian se kao ponosna majka/lavica pobunila protiv načina na koji su neki mediji izvještavali i opovrgavali talent male North i istaknula da North pohađa tečaj slikanja te da se jako trudi, a mi kao društvo trebamo poticati i hraniti talente svakog djeteta.

Podsjetila je i na njezin rad na Hermesovoj torbi koju je oslikala kad je imala samo godinu dana, ali i na radove njezina oca Kanyea Westa kao dječaka koji su pokazatelj njegove umjetničke crte od rane dobi.

Što god netko mislio o Kardashianima, u jednom se svi možemo složiti s Kim – pogrdni diskurs o djeci u medijima treba se promijeniti, a njihovi interesi i talenti poticati i razvijati.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram norisblackbook

Pročitajte i...

Je li veganska prehrana tajna izgleda Beyoncé i brojnih drugih celebova?

Queen B, Kim Kardashian i Michelle Pfeiffer samo su neke od zvijezda koje se zaklinju u benefite veganskog režima

Svestrana umjetnica čije vrijeme tek dolazi: Ona je Heather Phillipson

Multimedijalna umjetnica koja se kreativno izražava skulpturama, glazbom, videom, crtežima i poezijom osvojila je jackpot svijeta umjetnosti: dobila je carte blanche da za britanski Tate realizira rad koji će između ožujka i listopada 2021. biti izložen u galeriji Duveen, u srcu muzeja

Safička umjetnost Lucy Liu ne dobiva pozornost koju zaslužuje

Holivudska glumica žena je mnogih talenata i likovna umjetnica koja ne dopušta da se njeni radovi cenzuriraju

Kad se sjetimo ovakvih usana... Makeup trend devedesetih doživljava renesansu

Već neko vrijeme na društvenim mrežama primjećujemo da su glavne zvijezde makeup lookova tamni lip lineri

Zamjena za ceker koja košta više od kuće: kako je Birkinica postala kolekcionarsko blago

Nepraktične košare koje je nosila Jane Birkin inspirirale su Hermès da dizajnira praktičnu i elegantnu kožnu torbu koja je mnogo više od modnog dodatka

▲ Povratak na vrh