Uz njezin cover Beatlesa prisjećamo se fantastične Amy Winehouse

23.07.2019.

Godišnjica smrti tragično preminule pjevačice

Amy Winehouse imala je glas koji se pamti i neizmjeran talent. No, nažalost, u dobi od samo 27 godina, 23. siječnja 2011. godine, preminula je nakon duge borbe s ovisnošću. Vijest o njezinoj smrti potresla je glazbenu industriju i brojne obožavatelje. Britanska ikona napustila nas je prerano i ostavila nas vječno se pitajući, kakve su još sve legendarne pjesme mogle biti otpjevane njezinim dubokim i potresnim glasom. Za godišnjicu njezine smrti ELLE se odlučio prisjetiti jednog od njezinih najzapaženijih nastupa.

 

 

Izdvojite nekoliko minuta ovog utorka kako biste pogledali ovaj čarobni trenutak neusporedive Amy Winehouse, koja je svoj jedinstveni spin stavila na ikoničnu pjesmu Beatlesa. Svježeg lica i sa savršenom lakoćom, Winehouse vokalnim rangom uzdiže pjesmu All My Loving na novu razinu. Amy, čijemu glasu nema ravna, predivno je pretvorila pop klasik u romantičnu soul verziju koja prožima dušu osjećajima.

 

Debitantski album Winehouse, Frank, izdan je 2003. godine i odmah je postigao veliki uspjeh među kritikom i ljubiteljima jazza i soula te je na kraju nominiran za nagradu Mercury. Sa svojom dušom i ritmom te bluesom u vokalima, Winehouse je ponudila alternativu u pop industriji dok je osvojila srca obožavatelja. Tri godine kasnije, uslijedio je album Back to Black, prije nego što su problemi s alkoholom i zlouporabom droge počeli dominirati njezinim životom.

Pročitajte i...

Nikad viđene fotografije Amy Winehouse ostavljaju bez daha

Uskoro izlazi knjiga s još neviđenim fotografijama preminule pjevačice

Amy Winehouse kakvu još nismo vidjeli

Fotograf Charles Moriarty priprema izložbu u Dublinu na kojoj će izložiti svoje fotografije Amy Winehouse

Kakva je zapravo bila Amy Winehouse?

Balansirajući umjetnost, talent i demone, Amy je bila zaista zadivljujuće biće

Amy Winehouse

Želite li pogledati dokumentarac o životu Amy Winehouse?

Solo Positivo Film Festival u Opatiji prava je adresa za to

Amy Winehouse

Amy Winehouse bojala se slave

Tijekom ljeta stiže dokumentarac o prerano preminuloj glazbenoj zvijezdi

▲ Povratak na vrh