Vojvode od Cambridgea postali YouTuberi

princ william i kate middleton
13.05.2021.

Vojvode od Cambridgea, Kate i William pokazali su svoju neformalniju stranu u videu kojim su inaugurirali svoj YouTube kanal.

‘Pazi što pričaš, ovi sve snimaju’, kaže princ William svojoj supruzi na početku videa koji nas u kratkim iscječcima i kadrovima uvodi u njihov svijet.

Ti mlađi članovi kraljevske obitelji očito su prepoznali potencijal društvenih mreža za obraćanje širokoj, a posebice mlađoj publici. Kroz svoje profile na društvenim mrežama žele dati drugačiju sliku monarhije, te progovoriti o temama koje su im bitne, poput mentalnog zdravlja i osobnih projekata. Ako je suditi prema komentarima, fanovi su podržali njihov iskorak na društvenim mrežama te pozdravili činjenicu da dozvoljavaju komentare, a među njima se mogu naći prijedlozi za buduće videe u standardnim youtuberskim formama poput ‘dan u životu vojvoda’ ili ‘reakcije na intervju s Oprah’ ili ‘vlog ture palače Kensington’.

Premda bi takav sadržaj vjerojatno ‘srušio internet’, čini se da vojvode ipak neće toliko popularizirati sadržaj na svojim društvenim profilima, ali će dati uvid u svoje inicijative i približiti ih većem broju ljudi.

Među prvim videima su telefonski razgovori koje je vojvotkinja Catherine vodila s nekima od finalista njezina projekta, ‘Hold Still’ u suradnji s National Portrait Gallery. Ta je inicijativa prikupila tisuće fotografija stanovnika UK i njihova iskustva tijekom pandemije, a među prvim sugovornicama je i četverogodišnja Mila, koja se bori s leukemijom. Njezina je obitelj lockdown provela razdvojena na različitim adresama tijekom lockdowna radi Miline sigurnosti, a u razgovoru s njom, vidjeli smo neformalan i empatičan karakter vojvotkinje.

Hoće li ovaj kanal kojim će se Kate i William neposrednije obraćati javnosti uspjeti približiti neke od tema koje zagovaraju članovi kraljevske obitelji mlađoj publici i hoće li popraviti imidž monarhije koju u posljednje vrijeme nagrizaju skandali? Izgleda da ćemo se morati kliknuti ‘subscribe’ da doznamo.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

5 kraljevskih trikova protiv modnih gafova

Članice kraljevske obitelji drže se najstrožih pravila odijevanja i jako dobro znaju kako spriječiti modni 'faux pas'

wimbledon

Što nose slavni posjetitelji Wimbledona?

Kate Middleton, Sienna Miller i Phoebe Dynevor samo su neke od celebrityja koje uživaju u legendarnom teniskom turniru

Prinčevi William i Harry otkrili spomenik posvećen majci, Lady Di

Skulptura koja je barem privremeno ujedinila kraljevsku braću izazvala je podijeljena mišljenja javnosti

Kate i William danas slave desetu godišnjicu braka, prisjetili smo se tog svečanog dana

Prošlo je deset godina od vjenčanja koje je pratilo preko dvije milijarde ljudi

meghan markle i princ harry

Tajne poruke utkane u neke od najpoznatijih kraljevskih lookova

5 kreacija koje su obilježile neke od najvažnijih događaja u britanskoj kraljevskoj obitelji i poslale poruke onima koji ih znaju iščitati

Kate Middleton izdaje knjigu fotografija o pandemiji

Knjiga 'Hold Still' nastala je u suradnji ljubiteljice fotografije vojvotkinje od Cambridgea i National Portrait Gallery

▲ Povratak na vrh