Želimo znati više o zvijezdi Netflixova ‘Bridgertona’, pa pogledajte ga

04.01.2021.

Simon Basset aka vojvoda od Hastingsa tj. glumac Regé-Jean Page je u roku od par dana postao svačiji celebrity crush, a nakon što smo 'Bridgerton' pogledali u dahu pitamo se - gdje ga još možemo vidjeti?

Tridesetogodišnji Regé-Jean Page od božićne premijere ‘Bridgertona’ postao je planetarno popularan, a povijesna romansa između Daphne i Simona čini se lijek za mnoge boljke koje su nas mučile protekle godine, jer kao što je autorica knjige po kojoj je snimljena serija, Julia Quinn, izjavila: “Opisati zdrav odnos u literaturi najrevolucionarnija je stvar koju možete učiniti.” No, nakon što smo u roku od dan-dva odgledali cca. 8 sati, postavljaju se pitanja: što dalje gledati i je li moguće da je ovo prva uloga Regé-Jean Pagea?

Naravno da nije. Britanski glumac djetinjstvo je proveo u majčinom rodnom Zimbabweu, a školovanje završio u Londonu. Glumačku karijeru započeo je na kazališnim daskama, a 2015. glumio je u BBC-jevoj seriji ‘Waterloo Road’. Godinu kasnije dobio je pohvale kritike za svoju ulogu u remakeu poznate serije iz 1970-ih, ‘Roots’, a 2018. tumačio je ulogu Leonarda Knoxa u pravničkoj triler seriji ‘For the People’ Shonde Rhimes, koje se očito iznimno dojmio pa nije mogla nikoga drugoga zamisliti u ulozi Simona Basseta u ‘Bridgertonu’ (hvala, Shonda). U međuvremenu, glumio je i u postapokaliptičnom akcijskom filmu ‘Mortal Engines’ te romantičnoj glazbenoj drami ‘Sylvie’s Love’.

Slobodno vrijeme provodi čitajući knjige: ‘Jazz’ Toni Morrison i ‘Letters to a Young Artist’ Anne Deavere Smith i strip ‘Sandman’ Neila Gaimana ili scrollajući na Twitteru i Instagramu. S obzirom na pozitivne reakcije publike, ne sumnjamo da se Pageova karijera tek zahuktava i da ćemo imati još mnogo prilika gledati ga na velikim i malim ekranima.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

9 najboljih kostimiranih romantičnih drama, u slučaju da vam je „Bridgerton“ otvorio apetit

Pripremite lepeze, naše dame, vrijeme je za putovanje u vremenu

Regency stil 'Bridgertona' inspirirao najnovije trendove modnih detalja

Nije nam samo vojvoda od Hastingsa zapeo za oko...

Opis proteklog vikenda u tri riječi: vojvoda od Hastingsa

I druge atrakcije hit serije "Bridgerton"

Preminuo velikan hrvatskog glumišta - Ivo Gregurević

Legendarni glumac kojeg će pamtiti sve generacije

Jake Gyllenhaal nam je jako zgodan, a kako samo pjeva...

Kao da nije dovoljno što je vrhunski glumac i zgodan frajer...

Bodan Diklić

Intervju s Bogdanom Diklićem

Glumac Bogdan Diklić na sceni je već četrdeset godina, a sad samo u Zagrebu ima dvije premijere - filmsku i kazališnu!

▲ Povratak na vrh