Ženski marš na Washington privukao brojne poznate

23.01.2017.

Koja su slavna lica podržala veliki prosvjed za ženska prava?

Scarlett Johannson, Katy Perry, Miley Cyrus, i Emma Watson samo su neke od brojnih slavnih osoba koje su se ove subote odlučile pridružiti Ženskom maršu na Washington, prosvjedu za ženska prava održanom netom nakon inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Predsjedniče Trump, ja nisam glasala za vas. Neovisno o tome, poštujem činjenicu da ste vi izabrani predsjednik i želim vas podržati, ali prvo tražim da vi podržite mene, moju sestru i moju majku…moju kćer koja bi mogla, kao rezultat vaših odluka, odrasti u zemlji koja se kreće unatrag, a ne naprijed, i koja bi potencijalno mogla izgubiti pravo na odlučivanje o vlastitom tijelu i budućnosti, privilegiju koju je vaša kći Ivanka imala”, započela je govor Scarlett Johansson.

Snažnim riječima na pozornici su se glumici pridružili i Madonna, Gloria Steinem, Michael Moore, Alicia Keys, Janelle Monáe i Ashley Judd.

“Nećemo dozvoliti da našim tijelima vladaju i upravljaju muškarci u vladi, ali ni drugi muškarci”, započela je svoj govor Alicia Keys.

Među brojnim prosvjednicima u Washingtonu viđene su i Debra Messing, Jessica Chastain, Emma Watson, Chrissy Teigen, ali i glumac Nick Offerman.

Paralelni prosvjedi održali su se i u New Yorku, Los Angelesu, Bostonu, Chicagu, Denveru, Las Vegasu i Park Cityju gdje se trenutno održava Sundance Film Festival.

Prema posljednjim navodima, marševi organizirani i u drugim svjetskim gradovima zajedno s onim u Washingtonu okupili su preko milijun istomišljenika, šireći tako poruku mira i optimizma. “Imam nade”, zaključila je Chrissy Teigen.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Evo što se dogodi kad se spoje genijalni mozgovi Rihanne i Amine Muaddi

Dizajnerica čije cipele nosi cijeli Hollywood predstavila je svoju prvu kolekciju za Fenty

Rihanna izbacila Fenty Skin i konačno se oglasila u vezi novog albuma

Linija preparativne kozmetike je stigla, a Riri kaže da će album «vrijediti čekanja»…

Kožna jakna: Povijest jednog odjevnog komada

Od borbenih aviona preko leđa zločestih momaka do stilske klasike

Alicia Keys o inspiraciji u trenucima koji slamaju srce povodom novog singlea

Kraljica a-mola i jedna od najinspirativnijih glazbenica našega vremena povodom novog albuma govori o načinima na koje se angažirala u Black Lives Matter pokretu, pjesmi za koju bi radije da ju nije nikada napisala i knjizi u kojoj istražuje putovanje bliže sebi samoj...

▲ Povratak na vrh