Zvjezdano okupljanje

09.10.2014.

Film Jasmile Žbanić privukao brojna poznata lica u kino

Nakon europske premijere u švicarskom Locarnu i regionalne u sklopu Sarajevo Film Festivala, dugo iščekivani film redateljice Jasmile Žbanić ‘Otok ljubavi’ jučer je u Blitz Cinestaru imao i svoju Hrvatsku premijeru.

Velik interes

I već dugo vremena u Hrvatskoj nije vladao toliki interes za jednu kino projekciju, a ispunjena kino dvorana i velikih broj zaljubljenika u film samo su potvrda velikih mogućnosti ‘Otoka ljubavi’, ali i pokazatelj da je Jasmila Žbanić sa svojim timom napravila jako dobar filmski uradak.

 

Otok ljubavi

 

Tko je sudjelovao u realizaciji?

A uz Jasmilu Žbanić u realizaciji ‘Otoka ljubavi’ sudjelovali su i scenarist Aleksandar Hemon, popularni i svjetski priznati pisac dok su odličan producentski dio odradili Damir Ibrahimović i Leon Lučev. Dobar film ne može nastati bez dobre glumačke ekipe, pa su tako u ‘Otoku ljubavi’ glavne uloge pripale renomiranim glumcima Erminu Bravu, Ariani Labed, Adi Condeescu, Leonu Lučevu, Branki Petrić Fehmiu, Francu Neru i mnogim drugima koji su zajednički stvorili odličan film.

 

Bojana Gregorić Vejzović

Bojana Gregorić Vejzović

 

Uz veliki broj filmofila i osoba koje su sudjelovale u stvaranju samoga filma, premijeru nisu željele propustiti ni mnoge poznate osobe iz javnog života Hrvatske i Zagreba, pa su tako ‘Otok ljubavi’ između ostalih došli pogledati Bojana Gregorić, Nera Stipičević, Nina Violić, Elizabeta Gojan, Goran Bogdan, Marija Husar, Mirela Holy, Veljko Bulajić i brojni drugi.

Veliki pljesak i oduševljenje nakon filma te pozitivni dojmovi mnogih, jamstvo su da će film ‘Otok ljubavi’ privući Hrvatsku publiku i zadovoljiti visoke kriterije svih ljubitelja filma i onih kojima nedostaje filmova u Hrvatskoj produkciji.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Najglamurozniji filmski festival u regiji vratio je sjaj na crveni tepih i ulice Sarajeva

Raskoš, glamur i dobri filmovi vladaju 27. Sarajevo Film Festivalom

Filmske poslastice u Sarajevu

U sklopu programa U fokusu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala prikazat će se najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle i ove godine od kojih su neka ostvarila uspjeh na prestižnim filmskim festivalima širom svijeta

'Quo vadis, Aida?' redateljice Jasmile Žbanić je nominiran za Oscara!

Film o posljednjim danima prije genocida u Srebrenici je u konkurenciji za najbolji strani film američke akademije

Jasmila Žbanić: 'Sve nas pritišće patrijarhalni sustav, a na našim prostorima još nema dovoljno ženskih glasova'

U povodu novoga filma Jasmile Žbanić pod naslovom 'Quo vadis, Aida?', o posljednjim danima prije genocida u Srebrenici kroz perspektivu lokalne profesorice koja je prevodila za UN-ovu bazu, razgovaramo s fantastičnom scenaristkinjom i redateljicom o različitim facetama njezine filmske povijesti. O traumi, ljubavi i klauneriji, boli i prebolijevanju, procesu rada i procesiranju priča koje traže da budu ispričane te turbulencijama iza kulisa tijekom snimanja ovog iznimno važnog i vrijednog filmskog djela…

Jasmila Žbanić: "Ako dok pišem scenarij ne jecam u trenucima kad moji likovi trebaju jecati, onda nešto nije u redu"

U povodu novoga filma Jasmile Žbanić pod naslovom „Quo vadis, Aida?“, o posljednjim danima prije genocida u Srebrenici kroz perspektivu lokalne profesorice koja je prevodila za UN-ovu bazu, Ana Fazekaš je razgovarala s fantastičnom scenaristkinjom i redateljicom o različitim facetama njezine filmske povijesti.

Otok ljubavi

Svjetska premijera 'Otoka ljubavi'

Film bosanskohercegovačke redateljice predstavljen je na švicarskom filmskom festivalu

▲ Povratak na vrh