Kako izgleda prva dizajnerska suradnja platforme Etsy?

23.04.2020.

Etsy kao nova niša renomiranih dizajnera

Za svoju najnoviju kolekciju namijenjenu toploj sezoni renomirani dizajner Joseph Altuzarra kreirao je pregršt topova i kačkanih haljina s jakim retro prizvukom, a vještina pletenja poslužila je i kao inspiracija za njegovu kolekciju dekora koju je ovih dana plasirao na popularnu platformu svih kreativaca – Etsy.

Moda očito nije jedina inspiracija Josephu Altuzarri, a njegova ljubav prema dekorativnim predmetima za uređenje interijera postala je okosnicom njegove suradnje s digitalnom platformom Etsy na kojoj su zasjali komadi iz njegove nove kolekcije, također koncentrirani na vještinu pletenja koju je naučio od svoje majke. Altuzarra je, naime, dugogodišnji obožavatelj Etsyja i platformu često koristi kako bi se inspirirao za kreiranje modnih kolekcija, a prvi je puta predložio Etsyju da surađuju prije tri godine. Prijedlog za suradnju realizirao se tek sada obilježivši tako prvu Etsyjevu suradnju s nekim modnim dizajnerom.  Altuzarra i njegov tim mjesecima su na platformi tražili dizajnere s kojima bi mogli surađivati, a na koncu je odluka pala na osam dizajnera. Pri izradi zajedničke kolekcije Altuzarra je radio sa svakim od odabranih dizajnera kako bi u finalni produkt bila ucrtana prepoznatljiva estetska nota njegova brenda. Na ručno pletenim košarama radio je tako s brendom Weaving Art, za keramičke vaze bila je zadužena Sara Paloma Pottery, za svijećnjake Madelon Galland, bilježnice omotane u tkaninu Vintage Bookworm UK, jastuke Townsend Rowe Home… Zajednička Altuzarra x Etsy kolekcija može se od jučer pronaći na popularnoj digitalnoj platformi, a predmeti za dekor interijera kreću se po cijenama od 35 do 1,500 američkih dolara. “Ono što ovu suradnju čini zanimljivom jest da se na ovaj način Altuzarra otvara nekoj posve novoj publici. Kolekcija nije samo zgodna za gledanje već ju mogu lako nabaviti i moji prijatelji”, izjavio je Joseph Altuzarra povodom lansiranja kolekcije otvorivši, posve izgledno, i neku novu nišu koju renomirani dizajneri dosad nisu zagrebali.

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Etsy

Pročitajte i...

elle print

Hot ljeto uz vrući srpanjski Elle!

U novom broju ekskluzivno donosimo intimnu ispovijest australskog modela bez rodnog identiteta, s Ivanom Roščić razgovaramo (ne samo) o snimanju novog filma, otkrivamo pozadinu Netflixove serije posvećene kultnom protagonistu njujorške modne scene 70-ih Royu Halstonu te predstavljamo dvije superhot južnoameričke dizajnerice, kraljicu skupocjenog nakita od bambusa i dijamanata, Silviju Furmanovich, i novu kreativnu direktoricu kuće Chloé, Gabrielu Hearst. Svim čitateljima POKLANJAMO ELLE DECORATION, a za modne šmekere tu je i specijalni ELLE LJETNI PAKET sa superstylish Borboleta narukvicom!

Zavirite u staklenu kuću na Avali i resort u Kostariki u Elle Decorationu - dar uz novi broj magazina Elle

Travanjski Elle svim čitateljima poklanja magazin ELLE Decoration! Vrijeme je za mini proljetni makeover vašeg životnog prostora! Otkrijte originalne savjete i najinspirativnije ideje za uređenje interijera i eksterijera. Elle Decoration na dar potražite uz novi Elle na svim kioscima

Studio Up: "Fresh start je uvijek najbolja opcija"

Dobitnici nagrade ELLE Decoration: Najbolja arhitektura i dizajn Studio Up podijelili svoj recept za zadržavanje svježine u poslu, usprkos svim izazovima

Ne znamo kad smo zadnji put vidjele ovako lijepe tegle

Simpatične tegle s francuskim potpisom

▲ Povratak na vrh