10 ljetnih vrtova koji će vas oboriti s nogu

17.07.2018.

Inspirativne ljetne oaze i ideje koje će vam pomoći da svaki vrt ili balkon pretvoriti u raskošno odmaralište.

U srcu ljetne sezone i najuži balkon s procvjetalim lončanicama predstavlja neprocjenjivu oazu za relaksaciju. Ponekad je potrebno samo nekoliko detalja da pomislite kako se nalazite na luksuznom retreatu, umjesto u bakinom vrtu. Puno je načina kako podivljalu livadu pretvoriti u procvjetali spa resort. Sve je stvar osobnih preferencija i stila, no ono bez čega se teško može je zelenilo. Ako spadate u sretnike koji imaju zelenu ruku pa uspijevate na životu održati vrste zahtjevnije od kaktusa, ovaj zadatak za vas može biti i nešto lakši.

Dizajnerske ili handmade ukrasne lončanice mogu pomoći u stvaranju ugođaja i kultiviranju rascvjetalog zelenila. Mekani jastuci, dizajnerske ležaljke ili pak one „do it yourself„ napravljene od paleta centralna su točka svakog odmarališta, a poseban štih mu mogu dati, posljednjih sezona vrlo popularne, viseće ljuljačke. Večernja druženja će pak zahtijevati lampione, fenjere ili svijećnjake koji vrtu mogu dati dodatnu dozu bajkovitosti. Odabir egzotičnog platnenog suncobrana ili pak jednostavna klasična tenda odluka je koja može u potpunosti definirati stil vaše zelene oaze. Ukoliko nemate jasnu viziju kako kombinirati sve od navedenog, pronašli smo nekolicinu inspirativnih primjera.

Objavu dijeli Stray East (@stray_east)

Piše: V.S.
Foto: Instagram/ @gaourigadiri

Pročitajte i...

Pronašli smo novu oazu, i to u skrivenom i pomalo zaboravljenom kutku Zagreba!

Prostoria ima namještaj na kojem želimo provesti sunčane dane, ali i nove atraktivne komade za interijer

Zelena inspiracija: sve što treba ljubiteljicama vrtova i kućnih biljnih oaza

Donosimo najbolje što Instagram ima za ponuditi kada je riječ o kućnom zelenilu

Stigao je novi broj magazina Interijeri&dekoracije!

Novi broj dvomjesečnika Interijeri&dekoracije nestrpljivo vas čeka na svim kioscima!

Mali Food Hub je novo mjesto za povezivanje ljubitelja dobre hrane, urbanih vrtova, organskog uzgoja, ali i dizajna

Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promišljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju – Mali Food Hub

▲ Povratak na vrh