3 ideje za reinvenciju prostora

16.11.2020.

Ususret ovogodišnjim ELLE Style Awards koje su u znaku #FashionRenvention, donosimo 3 ideje za veliku promjenu u vašem prostoru uz minimalne zahvate

Ova godina pred nas je donijela mnoge izazove, a jedan od njih, barem kod većine, bila je potreba za prenamjenom životnog prostora. Dnevni boravci postali su uredi i učionice, kupaonice spa centri, a balkoni nevjerojatan luksuz. Nakon nekoliko mjeseci, nekima su se njihovi domovi počeli činiti premalenima, a mnogima su samo dosadili, pa priželjkuju neke promjene i osvježenja. Donosimo tri ideje koje će uz minimalne zahvate promijeniti i donekle prenamijeniti prostorije u domu koji žudi za novinama.

  • Polica koja služi kao pregrada može biti dobar način da odvojite funkcije pojedine prostorije. Ukoliko više osoba radi od doma, ovo može biti dobar način za postizanje malo privatnosti i omogućava bolju koncentraciju. Naravno, neće pružiti jednaku zvučnu izolaciju kao zid i zatvorena vrata, ali može biti vrlo dekorativan, pa čak i dizajnerski element, koji će poslužiti ne samo za pohranu već i izlaganje knjiga, figurica, vaza, biljaka…

  • Kako održavati ured kod kuće, a da on pritom ne zaposjedne sve slobodne prostorije u stanu? Zanimljiva su rješenja uredi-ormari. Uredski stol i police koji se mogu sklopiti u mobilni ormarić koji zauzima minimalan prostor (neke primjere imali smo prilike vidjeti na Zagreb Design Weeku – Movo mobilni uredi) ili možete predvidjeti mjesto za ured koji po završetku radnog vremena “nestaje” u Narniji vašega ugradbenog ormara.

  • Balkon ili terasa može postati mala oaza na asfaltu. Urbani vrtovi sve više niču po zgradama, a potreba za povratkom prirodi ove je godine jača no ikad. Bez obzira raspolažete li velikom terasom ili malim balkončićem, pa čak i samo prozorskom daskom, unesite zelenilo u svoj prostor i doživite ushit pri spoznaji da ste nešto sami uzgojili ili se barem potrudite održavati kaktuse na životu. Balkon može postati terasa vašeg osobnog kafića gdje možete ispijati jutarnju kavu, a za još ljepši ambijent uz večernji koktel, ukrasite ga lampicama.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (2lgstudio, cucinelubeofficial)

Pročitajte i...

Što jedan komad odjeće čini bezvremenskim - reinvencija mode kroz vrijeme

Kako jedna impresivna izložba prikazuje #FashionReinvention i kakva je budućnost mode?

Počinje odbrojavanje do Elle Style Awards 2020.! #TheNewGlam uživo na elle.hr 3. prosinca u 20 sati

Samo nas 10 dana dijeli od dodjele najprestižnije hrvatske nagrade za stil – ELLE STYLE AWARDS! Održava se tradicionalno, već devetu godinu zaredom, ali ove godine prvi put u ekskluzivnom digitalnom ruhu – pod sloganom #FashionReinvention! Pratite nas live na elle.hr u četvrtak, 3. prosinca u 20 sati!

Karijerni burnout: je li trenutak za poslovnu reinvenciju?

Kako prepoznati da smo pregorjele na poslu i što poduzeti u ovim nestabilnim vremenima? Pričajmo o #FashionReinvention kada je riječ o karijeri

Reinvencije slavnih: Tko su Alexander Nevermind, Kenya Campbell i Lilakoi Moon?

Nomen est omen - kaže stara poslovica. Ususret ovogodišnjim ELLE Style Awards koje su u znaku #FashionRenvention, istražujemo koji su celebrityji vlastitim reinvencijama bili tako posvećeni da su mijenjali imena čak nekoliko puta.

Od seks simbola do inovatorice, farmerice, aktivistice... Zanimljivi primjeri reinvencija holivudskih diva

Društvo je oduvijek imalo svoja očekivanja i predrasude o lijepim ženama - kako bi se trebale ponašati, čime bi se trebale baviti i što bi ih trebalo zanimati, no u duhu nadolazećih ELLE Style Awards koje su u znaku #FashionReinvention kampanje, donosimo inspirativne priče žena koje su mnogo više od dvodimenzionalnih holivudskih ljepotica.

9 fantastičnih filmova o radikalnoj reinvenciji

Od modnih izbora do misaonih obrazaca, sada je vrijeme za promjenu paradigme – donosimo filmofilski watchlist za vašu zimsku reinvenciju pod parolom #FashionReinvention

▲ Povratak na vrh