Domovi slavnih dizajnera kroz leću Françoisa Halarda

06.09.2020.

Kako izgledaju domovi Driesa van Notena i Ricka Owensa?

François Halard, slavni fotograf arhitekture i interijera, u suradnji s Rizzolijem predstavio knjigu, ili kako naslov daje naslutiti- vizualni dnevnik.

View this post on Instagram

A post shared by Francois Halard (@francoishalard) on

Halard se je kroz 30-godišnju karijeru i suradnju s velikim časopisima kao što su Vogue, Apartamento i T Magazine prometnuo u najpoznatijeg fotografa arhitekture i interijera našeg vremena. François Halard: A Visual Diary više je od samo coffee table knjige ili glossy časopisa, medija u kojima Halard do danas uspješno djeluje, naime, u ovoj knjizi bit će osjetniji Halardov tzv. personal touch i to kroz autorove osobne komentare, i to vlastitim rukopisom, a o prostorima koji ga inspiriraju. Naime, njegov jedinstveni fotografski senzibilitet u novoj knjizi nadopunjen je velikim znanjem o povijesti dizajna, a svaka priča može se promatrati kao lekcija iz gledišta velikog umjetnika.

View this post on Instagram

A post shared by Maria Teresa Garcia 🇵🇹 (@urbanteresa) on

U Halardovom novom vizualnom dnevniku čitatelji/gledatelji imat će priliku bolje upoznati među ostalim i neoklasično zdanje u Belgiji koje Dries van Noten zove domom, kao i ekstravagantni pariški stan Ricka Owensa. U sklopu 25 prikazanih interijera, ovoj uzbudljivoj knjizi bit će predstavljen i Halardov dom u francuskom gradiću Arlesu, istom onom Arlesu koji je poznat kao važno mjesto inspiracije nekih od najvažnijih umjetnika 19. i 20. stoljeća. Možda je baš ova knjiga idealno štivo uz koje ćete na udobnom naslonjaču poželjeti provesti hladnije mjesece koji nam se bliže.

View this post on Instagram

A post shared by Francois Halard (@francoishalard) on

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Feministički horori za ultimativni Halloween movie night

Ako se spremate Noć vještica provesti sa svojim malim kovenom, imamo ponajbolje iz hororične ponude za jezivu, ali apsolutno girl power filmsku večer

Otvorena fascinantna izložba podvodnih fotografija Plavi svijet, autora Damira Zuruba u Žutom okviru

Zavirite u podmorja Papue, Meksika, Socorro otočja te Jadranskog mora

Kultni horor filmovi sa ženskim potpisom

Za ultimativni scary movie night donosimo filmove strave u ženskoj režiji

Svečano otvorenje izložbe fotografija "Iza Grada" Mare Bratoš

Sinoć je u Galeriji Kranjčar, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, svečano otvorena izložba fotografkinje Mare Bratoš „Iza Grada“. Izložba ostaje otvorena do 05. studenog, a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

Otvoren 35. Salon mladih

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika svečano je otvorena izložba 35. salon mladih.

▲ Povratak na vrh