Domovi slavnih dizajnera kroz leću Françoisa Halarda

06.09.2020.

Kako izgledaju domovi Driesa van Notena i Ricka Owensa?

François Halard, slavni fotograf arhitekture i interijera, u suradnji s Rizzolijem predstavio knjigu, ili kako naslov daje naslutiti- vizualni dnevnik.

View this post on Instagram

A post shared by Francois Halard (@francoishalard) on

Halard se je kroz 30-godišnju karijeru i suradnju s velikim časopisima kao što su Vogue, Apartamento i T Magazine prometnuo u najpoznatijeg fotografa arhitekture i interijera našeg vremena. François Halard: A Visual Diary više je od samo coffee table knjige ili glossy časopisa, medija u kojima Halard do danas uspješno djeluje, naime, u ovoj knjizi bit će osjetniji Halardov tzv. personal touch i to kroz autorove osobne komentare, i to vlastitim rukopisom, a o prostorima koji ga inspiriraju. Naime, njegov jedinstveni fotografski senzibilitet u novoj knjizi nadopunjen je velikim znanjem o povijesti dizajna, a svaka priča može se promatrati kao lekcija iz gledišta velikog umjetnika.

View this post on Instagram

A post shared by Maria Teresa Garcia ?? (@urbanteresa) on

U Halardovom novom vizualnom dnevniku čitatelji/gledatelji imat će priliku bolje upoznati među ostalim i neoklasično zdanje u Belgiji koje Dries van Noten zove domom, kao i ekstravagantni pariški stan Ricka Owensa. U sklopu 25 prikazanih interijera, ovoj uzbudljivoj knjizi bit će predstavljen i Halardov dom u francuskom gradiću Arlesu, istom onom Arlesu koji je poznat kao važno mjesto inspiracije nekih od najvažnijih umjetnika 19. i 20. stoljeća. Možda je baš ova knjiga idealno štivo uz koje ćete na udobnom naslonjaču poželjeti provesti hladnije mjesece koji nam se bliže.

View this post on Instagram

A post shared by Francois Halard (@francoishalard) on

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

meghan markle

Meghan Markle dodaje još jednu titulu svom imenu

Knjiga o posebnoj vezi oca i sina, kroz majčine oči

edo murtić

Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića uskoro u Meštrovićevu paviljonu

Meštrovićev paviljon, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, svoja vrata otvara uskoro za još jednu izložbu koja će svojim opusom ponovno iznenaditi, oduševiti i inspirirati posjetitelje. Velikan hrvatskog apstraktnog slikarstva Edo Murtić uljepšat će proljeće i ljeto u Zagrebu nizom događanja koja se organiziraju u njegovu čast.

kreativni nered

Kako kaos pretvoriti u udoban i oku ugodan kreativni nered

Kreativni nered može biti stil života, ali kako i zašto uopće nered napraviti kreativnim kad cijeli život težimo tome da stvari dovedemo u red? Dizajnerica interijera Katarina Kavain ima par ideja kako kreativni nered učiniti chic!

Kako urediti dnevni boravak po Feng Shui principu

Gdje živite i kako se osjećate, čini ogromnu razliku u vašoj kvaliteti života. Dnevna soba prostor je u kojem se okupljate vi, članovi vaše obitelji i prijatelji, stoga je važno osigurati da ovaj prostor ima dobar Feng Shui i pruži dobrodošlicu svima koji u njega uđu

štof by prostoria

Ovu shopper torbu iz Štofa moramo imati!

Zaljubljenici u vrhunski dizajn i premium komade hrvatske proizvodnje došli su na svoje: u zagrebački dućan Štof by Prostoria stigla je limitirana edicija dizajnerskih torbi koje su u trenutku postale ultimativni predmet želje

Denim Day watchlist: Najbolji filmovi o ženskom bijesu

Traperice, kokice i tribute fantastičnim filmskim osvetnicama

▲ Povratak na vrh