Ikea uvodi nove torbe za shopping?

30.11.2016.

Prepoznatljiva plavo-žuta Frakta torba mogla bi uskoro osvanuti u novom, modernijem ruhu

Predimenzionirane shopping vrećice koje su s godinama postale prepoznatljiv simbol Ikee uskoro bi mogle osvanuti u potpuno novom ruhu. Frakta torbe tako bi umjesto kričavih žutih i plavih tonova biti zamijenjene “dugotrajnijim” nijansama bijele i šumsko-zelene boje.

Za njihov redizajn zaslužan je studio Hay, dizajnera Rolfa i Mette Hay, koji su novi model otkrili na nedavno održanom Ikeinom Danu demokratičnog dizajna u Švedskoj.

Torba je dio kolekcije koju je ovaj studio izradio za poznati trgovački lanac, a koja uključuje i zelenu stolicu, drveni stol, lampu za stol i klupe. Ovi novi proizvodi u prodaji bi se trebali naći tek iduće godine, a hoće li nova, modernija verzija praktične torbe osvanuti i u našim trgovinama, saznat ćemo uskoro.

 

ikea

 

Originalnu plavo-žutu torbu dizajnirali su Marianne i Knut Hagberg, a njezin otporni sastav omogućuje multifunkcionalan karakter torbe – ona se može koristiti za sve od odlaganja otpada do skladištenja odjeće.

Osim ove suradnje, tijekom eventa najavljena je i top-secret suradnja s popularnim dizajnerom Tomom Dixonom. Detalji suradnje još su nepoznati, a rezultate ćemo u prodaji vidjeti tek u kolovozu.

 

 

N.K.
Foto: Elle Decor

Pročitajte i...

Tom Dixon pripremio sjajnu kolekciju za Ikeu

Britanski dizajner Tom Dixon pripremio je kolekciju za Ikeu

IKEA priprema Late Night Shopping dvije subote zaredom

Po prvi puta od otvorenja, robna kuća IKEA Zagreb u subotu 09. i 16. prosinca bit će otvorena do 23 sata navečer

Kako se Ikea odlučila okušati u unosnom poslu zvanom "modna suradnja"

Na nedavnoj konferenciji Fashion Tech Forum u Los Angelesu, Virgil Abloh i Henrik Most napokon su otkrili detalje projekta najavljenog još tokom ljeta kad su Abloh i Ikea prvi put su surađivali

Znate li da Ikea 'ide' u svemir?

Stilistica i suradnica hrvatskih izdanja časopisa Elle i Elle Decoration posjetila je “Ikea Democratic Design Days”

▲ Povratak na vrh