Kako izvući najbolje od malog prostora?

19.03.2018.

Kad govorimo o preuređenju doma, obično prvi problem s kojim se susrećemo je manjak prostora

Moramo se prilagoditi koristeći se pametnim trikovima kako bi zadržali funkcionalnost, udobnost i osobni stil u stanu. Odnosno trebamo znati koje ćemo stvari zadržati, a kojih se riješiti. Mi vam donosimo nekoliko savjeti kako odabrati prave stvari za mali dom.

Raščistite prostor

Važan savjet za ljubitelje baroknog stila. Kako biste učinili da vaš stan izgleda veće, sakrijte stvari u ladice, ormare ili ispod kreveta. Stavite ih u razne prozirne kutije da biste ih kasnije lakše pronašli, zauzimat će manje prostora, a znat ćete uvijek gdje su.

Lazy Sunday today

A post shared by Alyssa Kapito Interiors (@alyssakapitointeriors) on Mar 4, 2018 at 5:10am PST

Vertikalno

Zidovi su često neiskorišten prostor. Pronađite police ili ormariće koji će vam pomoći da ih upotrijebite. No, pazite da ne stavite previše stvari na zid da vam stan ne bi izgledao skučeno. 

Važnost boje

Uz savjet da raščistite prostor kako biste ga učinili većim, dolazi i onaj o odabiru prave boje za vaš stan. Odaberite jake i neutralne tonove, a zidovi i zastori neka vam budu ujednačenih nijansi.

Ugradbeni namještaj

Problem manjka prostora nastaje kad ne možemo odabrati pravi namještaj za naš dom. Razmislite o ugradbenom namještaju kako biste maksimalno iskoristili prostor i dali svome domu zaokruženu priču.

Mali prostor, velike biljke

Pokušajte se oduprijeti želji za mnogo malih lončanica jer bi vam stan mogao izgledati kao rasadnik. Odaberite jednu veliku biljku i postavite ju u kut.

Mali pribor i mini kolekcije

Uz sve trikove za funkcionalnost, nemojte zaboraviti i na osobni stil u stanu. Umjesto porculanskih setova, dodajte male vintage budilice i neka budu postavljene jedna do druge, kao mini kolekcija ili odaberite upečatljive tapete ili “statement” stolac.

Uravnotežite estetiku i funkcionalnost

Ljubitelj ste kićenog i rokoko stila? Pokušajte smanjiti količinu ukrasa te tako stvorite minimalistički stil s kićenim detaljima.

Piše: A.D.
Foto: Instagram

Pročitajte i...

Preuređujete dom, ali niste sigurni oko boja? Ovaj kviz sparit će vašu osobnost s kuriranom paletom nijansi

Samo pet minuta vašeg vremena dijeli vas od personalizirane palete boja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za preuređenje doma

U izolaciji smo sve postale brižne vrtlarice. A evo koja je biljka totalni hit među influencericama!

 Zbog svog je skulpturalnog oblika i impresivna dva metra visine pravi work of art. A kako spada u porodicu smokve, njezino nas lišće asocira na ljetni dan u nekom mirisnom vrtu uz more...

▲ Povratak na vrh