Kako stilizirati biljke u interijeru?

23.02.2019.

Nekoliko ideja koje će podignuti izgled prostora

Ljubav prema biljkama u interijeru postoji oduvijek no s prisutnošću društvenih mreža ta je opsesija zelenilom narasla do neslućenih visina. Pod super popularnim hashtagom #urbanjungle tako možete pronaći prave urbane džungle u stanovima, fotografije interijera dupkom ispunjenih zelenilom, kao da u njima ne živi nitko drugi do li biljke.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Everydeco (@everydeco) on

 

Naravno, u megalomanskom skupljanju biljaka treba biti realan, koliko god fotogenično na fotografijama izgledala soba u kojoj se od zelenila ne vidi namještaj, biljke vise sa stropa, a iz kade u kupaonici rastu fikusi. Biljke treba ipak podrediti funkcionalnosti interijera u kojem boravite, rasporediti ih tako da dobivaju dovoljno svjetlosti i topline, ali i da ne ometaju kretanje po prostoriji ili pak zauzimaju čitav radni prostor.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Everydeco (@everydeco) on

 

Ako si, zbog kvadrature stana ili uredskog prostora, to možete dopustiti – izdvojite jedan komad namještaja samo za biljke. Posadite ih u različite posudice, lonce, boce ili vaze i kreirajte pomalo eklektičnu džunglu u svome stanu. Takve instalacije fantastično izgledaju u kombinaciji s namještajem industrijskog dizajna, metalnim, ogoljenim i pomalo hladnim policama ili pak u paru s nekim vintage komadom koji odiše romantikom. Posadite biljke u ladice, dodajte pokoji starinski dodatak koji ste kupili na buvljaku i uživajte u čaroliji!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝕁𝕖𝕤𝕤𝕖 𝔾𝕝𝕖𝕖𝕤𝕠𝕟 (@plantfilledapartment) on

 

Ako si ne možete priuštiti instagramske #urbanjungle oaze, to je sasvim OK. Interijer će fantastično podignuti i jedna biljka velikih raskošnih listova poput trenutno vrlo popularne monstere. Želite li se pritom poigrati bojama, predlažemo zid u ružičastoj boji ili pak neki ružičasti komad namještaja jer naprosto fantastično izgleda u kombinaciji sa zelenom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lotte van Baalen (@plantsonpink) on

 

No, ako se ipak ne želite odreći velikog broja biljaka u svom interijeru, a zagriženi ste minimalist i grozite se eklektičnosti, svoje zelene ljubimice rasporedite po prostoru tako da ih posadite u iste keramičke posude u onoj boji koja prevladava u vašem uređenju. Koju god opciju odabrali, s biljkama ne možete pogriješiti.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Iznenadite zaljubljenike u interijere s ovim genijalnim poklonima

Zanimljivi detalji koji će uljepšate domove vaših bližnjih

U ovom chic hotelu na Santoriniju se definitivno vidimo

Tko kaže da ne možemo već početi planirati buduće zaslužene odmore?

Maštamo o chillanju uz ove bazene

Inspirativne lokacije za odmor iz snova

▲ Povratak na vrh