Kako u pet jednostavnih koraka organizirati ormar?

09.02.2018.

Ovo prijelazno radoblje koje nas dijeli od proljeća idealno je vrijeme za veliko pospremanje stana, a time i naših ormara

Često stojimo ispred otvorenog ormara, zurimo u hrpetine odjeće i nemamo pojma što odjenuti. Zato je važno dobro organizirati ormar i riješiti se stvari koje ne nosite. Tako ćete dobiti pregledan ormar s komadima koje volite i znate kako ih kombinirati. U nastavku otkrijte pet koraka uz koje ćete uspješno organizirati svoj ormar.

Riješite se stvarih stvari koje nikad više nećete nositi

Svatko je od nas barem jednom u životu kupio odjevnu kombinaciju za neku prigodu i nikad je više nije odjenuo. Neovisno o tome radi li se o svečanoj toaleti, kostimu za Noć vještica ili haljini za djeveruše, takve stvari čak ni nemaju posebnu sentimentalnu vrijednost stoga ih se riješite što prije. Donirajte ih, prodajte ih second hand trgovinama ili ih jednostavno bacite u kontejnere za tekstil.

Riješite se svih stvari za koje ste mislili da ćete ih nositi

Koliko ste puta kupili nešto impulzivno i onda to baš nikad niste odjenuli? Svima nam je to poznato zato kad sljedeći put idete u kupovinu birajte komade koje možete iskombinirati s barem tri komada koja već imate u ormaru. Starih se stvari koje ste kupili, a ne nosite ih, riješite na jedan od tri načina koje smo vam predložili u prethodnoj točki.

Riješite se i komada koji su vam prirasli srcu

Svi imamo onih komada koji već izgledaju kao krpe za čišćenje, no toliko ih volimo da ih i dalje čuvamo, a ponekad i odjenemo. No, ako ih ne planirate prenamijeniti u krpe za čišćenje, takvi komadi više ničemu ne služe u vašem ormaru. Zato ih odložite u kontejnere za tekstil i podsjetite se da se ne vrijedi vezati uz materijalno.

Mijenjate odjeću ovisno o sezonama

Čim stigne ljeto, zimsku odjeću možete spremiti na neko drugo mjesto, u drvene sanduke za odlaganje, vakuum vreće ili nešto slično, a isto učinite s ljetnom odjećom zimi. Tako ćete uvijek u ormaru imati samo ono što doista nosite, bez suvišnog nereda.

Kreirajte bazičnu garderobu

U fokusu ormara neka vam budu bazični komadi koje nosite svaki dan. Tako ćete kad se ujutro krenete odijevati moći krenuti od njih, a onda im dodavati upečatljivije komade i nakit. Puno ćete lakše pronaći sve što vam se nalazi u ormaru, a onda i odabrati što ćete odjenuti.

 

Piše: N.B.
Foto: @natalieoffduty

Pročitajte i...

Styling trik koji trendseterice obožavaju

Ne ulicama modnih metropola primijetili smo styling trik koji uvijek izgleda sjajno

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Kako ovoga ljeta izgledati otmjeno u kratkim hlačama?

Pogledajte kako naše omiljene trendseterice kombiniraju kratke hlače ovoga ljeta

Trendseterice obožavaju gingham uzorak!

Kako uklopiti popularni gingham uzorak u svakodnevne kombinacija?

Očajavate pred ormarom jer nemate što za odjenuti? Imamo formulu koja pali svaki put!

Back to basics: crno-bijeli celebrity outifiti koje ćemo pokušati kopirati

▲ Povratak na vrh