Kako urediti spavaću sobu za bolji san?

27.03.2018.

Promjenom malih detalja u spavaćoj sobi stvorit ćete savršeno okruženje za miran san

Kvalitetan san je nešto za čim svi žudimo i što sve teže postižemo. Kako bismo razvili bolju rutinu spavanja pomoći nam može prehrana, razni beauty proizvodi, ali i način uređenja naše spavaće sobe.

Zato vam u nastavku donosimo nekoliko jednostavnih trikova koje možete primijentii u svojoj spavaćoj sobi kako biste bolje spavali.

Odaberite kvalitetan madrac i jastuke

Pravi madrac je prvi korak do savršenog sna. On može doista dugo trajati zato na njemu nemojte štedjeti. Odaberite kvalitetnu podlogu koja odgovara vašem tijelu i eventualnim problemima koje imate. Nakon toga, jednaku pažnju posvetite izboru jastuka. Isprobajte jastuke u trgovini i odaberite onaj koji će vam odgovarati i uz kojeg se nećete buditi ukočeni.


Stvorite rutinu

Nemojte ući u krevet nakon što ste tri sata gledali serije na Netflixu ili proveli večer “scrollajući” Instagramom. Stvorite ritual prije spavanja kojim ćete tijelu dati do znanja da se pripemate za spavanje. To može biti knjiga na noćnom ormariću koju ćete čitati prije nego utonete u san ili umirujuća šalica čaja, ali je u svakom slučaju važno udaljiti se od svih vrsta ekrana i pametnih uređaja.

Miris

Mirisi znače puno kad je u pitanju odmor i opuštanje. Lavanda nam može pomoći smiriti se i lakše zaspati pa je držite u ormaru i na noćnom ormariću ili napravite sprej kod kuće kojim ćete poprskati zavjese i druge tekstile u spavaćoj sobi. Osim toga, u prostor možete dodati i mirisne svijeće.


Meka svjetlost

U spavaćoj sobi nam ne treba puno umjetnog svjetla. Jača žarulja bit će dovoljna tek uz krevet za čitanje, ali u ostatku sobe možete imati prigušena svjetla koja bacaju nježnu svjetlost i ne uznemiruju osjetila.

Piše: N.B.
Foto: Pinterest

Pročitajte i...

Inspiracija u interijerima: zelene kuhinje

Osvježavajuće zelene nijanse vrlo stylish kuhinja

Kojih 5 trendova u uređenju interijera možemo očekivati u 2021.?

U 2021. nastavlja se ideja doma kao utočišta

Jer vi to zaslužujete: Uredite spavaću sobu za kraljevski odmor

Od onog Louisa XIV u Versaillesu, preko prosvjeda Johna Lennona i Yoko Ono za mir u svijetu, do opjevanog kalifornijskog Rihanne, krevet (i posljedično spavaća soba) centralno su mjesto u svakom domu.

Zavirili smo u dom Aimee Song i želimo SVE!

Aimee Song često nam je modna inspiracija, no ima i odlične ideje o uređenju doma

Predivan stan predivne Else Hosk

... je na prodaju za 3.5 milijuna dolara

U toplom zagrljaju naslonjača

Novi trend u uređenju interijera - naslonjači meki i bijeli poput oblaka

▲ Povratak na vrh