Coffee table knjiga o dizajnu interijera koja vam nikad neće dosaditi

10.05.2020.

“Evocative Style” dizajnerice interijera Kelly Wearstler

Kelly Wearstler predstavila je svoju četvrtu knjigu, prvu u posljednjih 10 godina. Naslovljena “Evocative Style” i u izdanju legendarnog izdavača Rizzolija, Wearstlerina knjiga široj publici predstavlja njezin kreativni proces s detaljnim opisima njezinih posljednjih rezidencijalnih i komercijalnih projekata.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Wearstler (@kellywearstler) on


Čak i ako do ovog članka niste čuli za ovu čuvenu dizajnericu, ako imate imalo interesa za decor, dizajn interijera ili lijepe stvari općenito, sigurno se ste se barem jednom u bespućima interneta susreli s njezinim interijerom. Svoju uzbudljivu karijeru Wearstler je počela 90-ih godina u Kaliforniji, i vrlo se je brzo profilirala u jedno od najpoželjnijih dizajnerskih imena u niši hotelskih interijera. Posljednji njezin projekt koji nam konstanto iskače na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, i to s punim pravom, je novi Proper Hotel u Santa Monici.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santa Monica Proper Hotel (@santamonicaproper) on


Wearstlerin stil karakteriziraju slojevi odvažnih tekstura i uzoraka s bogatim bojama i sjajnim površinama, sastajući se u raznobojnim i elegantnim interijerima koji se često opisuju frazom moderni barok. Eklektični dizajn interijera Kelly Wearstler dakako nije rezerviran samo za hotelske prostore, uređivala je i luksuzne domove brojnih celebrityja poput Cameron Diaz ili Gwen Stefani. Uz to ima svoju trgovinu u Los Angelesu u kojoj prodaje namještaj, rasvjetu, dodatke za dom, nakit i umjetničke predmete koje nabavlja u aukcijskim kućama ili sama dizajnira, a u robnoj kući Harrods 2016. godine ekskluzivno je predstavila liniju detalja za kućanstvo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Wearstler (@kellywearstler) on


Ono što nas u Wearstlerinoj novoj knjizi ipak najviše zanima jest njezin nedavno dizajnirani novi dom, jer o pravoj estetici velikih kreativnih umova najviše možemo saznati kad stvaraju upravo za sebe. Zato smo s velikim uzbuđenjem svoj primjerak “Evocative Style” već dodali u košaricu, a što vi čekate?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephan JULLIARD (@stephanjulliard) on

 

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Otkrijte mračni glamur milanske vile

Villa Necchi Campiglio odiše ekscentričnim bogatstvom predratnih godina

Talijanske sofe za koje ćete misliti da ste ih sanjali

Trendi sofe maštovitog dizajna koje daju karakter svakom prostoru

Pet ideja kako sa stilom uklopiti žarke boje u interijer

Intenzivne boje donose živost i vedrinu u prostor, no i mogućnost da interijer postane naporan

Pet elegantnih dizajnerskih stolaca koje želite imati

Dizajnerski namještaj za poželjeti

▲ Povratak na vrh