Coffee table knjiga o dizajnu interijera koja vam nikad neće dosaditi

10.05.2020.

“Evocative Style” dizajnerice interijera Kelly Wearstler

Kelly Wearstler predstavila je svoju četvrtu knjigu, prvu u posljednjih 10 godina. Naslovljena “Evocative Style” i u izdanju legendarnog izdavača Rizzolija, Wearstlerina knjiga široj publici predstavlja njezin kreativni proces s detaljnim opisima njezinih posljednjih rezidencijalnih i komercijalnih projekata.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Wearstler (@kellywearstler) on Oct 8, 2019 at 5:50pm PDT


Čak i ako do ovog članka niste čuli za ovu čuvenu dizajnericu, ako imate imalo interesa za decor, dizajn interijera ili lijepe stvari općenito, sigurno se ste se barem jednom u bespućima interneta susreli s njezinim interijerom. Svoju uzbudljivu karijeru Wearstler je počela 90-ih godina u Kaliforniji, i vrlo se je brzo profilirala u jedno od najpoželjnijih dizajnerskih imena u niši hotelskih interijera. Posljednji njezin projekt koji nam konstanto iskače na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, i to s punim pravom, je novi Proper Hotel u Santa Monici.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santa Monica Proper Hotel (@santamonicaproper) on Jul 22, 2019 at 3:34pm PDT


Wearstlerin stil karakteriziraju slojevi odvažnih tekstura i uzoraka s bogatim bojama i sjajnim površinama, sastajući se u raznobojnim i elegantnim interijerima koji se često opisuju frazom moderni barok. Eklektični dizajn interijera Kelly Wearstler dakako nije rezerviran samo za hotelske prostore, uređivala je i luksuzne domove brojnih celebrityja poput Cameron Diaz ili Gwen Stefani. Uz to ima svoju trgovinu u Los Angelesu u kojoj prodaje namještaj, rasvjetu, dodatke za dom, nakit i umjetničke predmete koje nabavlja u aukcijskim kućama ili sama dizajnira, a u robnoj kući Harrods 2016. godine ekskluzivno je predstavila liniju detalja za kućanstvo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Wearstler (@kellywearstler) on Aug 27, 2019 at 3:23pm PDT


Ono što nas u Wearstlerinoj novoj knjizi ipak najviše zanima jest njezin nedavno dizajnirani novi dom, jer o pravoj estetici velikih kreativnih umova najviše možemo saznati kad stvaraju upravo za sebe. Zato smo s velikim uzbuđenjem svoj primjerak “Evocative Style” već dodali u košaricu, a što vi čekate?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephan JULLIARD (@stephanjulliard) on Apr 30, 2019 at 3:23am PDT

 

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako urediti prostor u industrijskom stilu?

Ukolikouređujete manji prostor u industrijskom stilu držite se one "manje je više"

Otkrijte mračni glamur milanske vile

Villa Necchi Campiglio odiše ekscentričnim bogatstvom predratnih godina

Obožavamo stil Kelly Wearstler

Eklektična estetika dizajnerice interijera

▲ Povratak na vrh