Kim Kardashian – kraljica minimalizma? Zavirite u dom Kim i Kanyea koji pomiče granice

12.11.2020.

Iako je njihov stil života grandiozan i maksimalistički, dom Kim i Kanyea je hram minimalizma

Kim Kardashian nedavno je šokirala svoje Instagram pratitelje svojim hladnjakom, gdje su oni izrazili zabrinutost zbog veličine istog i činjenice da je popunjen samo sokovima. No Kim ih je ubrzo “umirila” videom u kojem je objasnila da ono što je fotografirala je samo hladnjak za sokove, a pravi hladnjak s hranom za cijelu njezinu obitelj je zasebna prostorija veličine prosječnog dnevnog boravka.

Nekolicina hladnjaka samo je “vrh ledenjaka” na popisu kurioziteta doma Kim i Kanyea. Kim i Kanye svoj su dom uredili uz pomoć dizajnera Axela Vervoordta i nekolicine drugih, čija zadaća nije bila promišljanje dekora nego filozofije življenja. Inspiracija za njihov dom proizlazi iz njihova luksuznog i užurbanog stila života gdje dom postaje obiteljsko utočište, smirujuća oaza za bijeg od kaosa vanjskog svijeta.

Glavnu riječ u uređenju imao je Kanye, koji ju opisuje kao futuristički belgijski samostan i čiji je cilj bio sve pročistiti do te mjere, da je Kim morala urgirati vapajem za funkcionalnošću: “Ovo nije normalno! Trebamo ladice!”.

Prostora za svu njezinu odjeću trebalo bi biti, jer Kim ima čak dvije garderobe – jednu u kojoj drži odjeću i drugu koja se može češće vidjeti na njezinom Instagram profilu, koja služi za fittinge i fotografiranje novih komada iz njezine linije Skims. No omiljena prostorija joj je kupaonica zbog savršene rasvjete za selfije, koja briše bore i celulit.

Koliko i na koji način par koristi svoju kuću vidljivo je i iz činjenice da se Kim nikad nije okupala u bazenu, ali on se ipak ne puni uzaludno, jer tamo djeca provode dosta vremena.

Neki će se zapitati kakve umjetnine krase takvu minimalističku rezidenciju? Kanyeu je omiljena bijela skulptura Anisha Kapoora koja se nalazi na zidu, a djeca obožavaju meku skulpturu Isabel Rower, koja ima zasebnu prostoriju i tretiraju je kao igraonicu.

Njihov inovativan pristup dizajnu obiteljskog doma pomiče granice osmišljavanja prostora i poimanja luksuza. Igranje na skulpturama i namještaju s potpisom nije uobičajena slika odrastanja, ali Kanye je to sumirao rečenicom: “Sve što radimo je umjetnička instalacija i igraonica.”

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (kimkardashian, adchina_official)

Pročitajte i...

khloe kardashian

Čini se da Khloé Kardashian još uvijek ne zna jesu li joj draže savršenosti ili nesavršenosti...

Kako je jedna loše osvijetljena slika bacila novo svjetlo na društvo u kojem živimo i što je prava 'kvaka 22'

kim kardashian milijarderka

Tko nema sreće u ljubavi, ima u... Kim Kardashian i službeno milijarderka

Da citiramo Kim: 'Nije loše za curu bez talenta.'

elsa hosk

Inspiraciju za uređenje doma u retro stilu pronašli smo u novoj kući Else Hosk

Kuća u kojoj supermodel živi s obitelji oaza je prirodnih materijala poput drveta i kamena te probranih dizajnerskih komada

Bella Hadid prodaje svoj loft u New Yorku: Pogađate, pogled na grad je spektakularan

Svi ljubitelji industrijskog stila mogu inspiraciju pronaći u Bellinom domu

Kraj ere Kardashianki?

Kako reality show 'Keeping Up With The Kardashians' ulazi u posljednju, 20. sezonu, pitamo se je li to zaista kraj i što to znači?

▲ Povratak na vrh