U gostima kod direktora mode ELLE Rusija

02.01.2019.

Vadim Galaganov otvara vrata svoje nove pariške oaze u centru Moskve

Vadim Galaganov jedan je od najbolje obučenih muškaraca u Rusiji pa nas i ne treba iznenaditi da je njegov novi dom jednako tako lijepo uređen.

Modni urednik i stilist otvorio je vrata svog chic doma u kojem vlada pariška atmosfera s pogledom na Moskvu. Bijele površine skladno su ukrašene minimalističkim detaljima. Na zidu se ističe slika poznatog ruskog baletana Sergeja Polunina, koji nam je svima poznat iz videa “Take Me To Church”.

Potraga za stanom se pokazala uspjehom u zgradi građenoj u stilu staljinskog ampira, također poznatog kao sovjetski monumentalni klasicizam, s panoramskim pogledom na ruski velegrad.

Prijašnji vlasnici živjeli su u stanu od 1953. godine, tako da je cijelom stanu napravljen remont. Vadim je posao stavio u ruke dizajnerice interijera Elene Pritule koja mu je poslala fotografije namještaja i atmosfere koju želi stvoriti.

Namještaj iz kolekcije Ralph Lauren Home postavljen je na mramornom podu iz Bianco Namibie napravljenom po narudžbi. “Od autentičnih francuskih stvari, samo su dva stara naslonjača u hodniku i spavaćoj sobi”, kaže Vadim. Hrastova fotelja u stilu Luja XVI prevučena je novom boucle tkaninom nalik na Chanelov tvid, dok draperije zavjesa podsjećaju na tilove haljina.

Tijekom rada otkrile su se mnoge tajne bivših vlasnika, koji su živjeli po staroruskim tradicijama koje su dovele stan do skorog kolapsa. Iz stana su iznjeli vrata koja su odvajala sobe kako bi stvorili izgled tipičan za francuske stanove, dok su bijelu boju zadržali jer im je od početka bilo jasno da će se u stanu nalaziti mnogo Vadimovih radova za što je bijela boja najbolji izbor kao podloga.

 

“Moj stan mi se čini kao odličnim mjestom za inspiraciju,” – nastavlja Vadim. – “Prijatelji kažu da, kao u Parizu, požele otvoriti šampanjac i uživati ​​u pogledu na Eiffelov toranj, koji je u Moskvi zamijenio toranj Ostankino.”

Piše: N.B.
Fotografije: Sergej Krasjuk

Pročitajte i...

Industrijski stil kao obilježje moderne kuhinje

Osvojile su nas ove elegantne moderne kuhinje kojima dominira industrijski stil

Koje su prednosti, a koji nedostaci mramornog stola?

Iako su trenutno vrlo popularni, mramorni će stolovi uvijek biti svevremenski komad namještaja koji ima brojne prednosti nad drugim vrstama stolova, ali i neke nedostatke

Ove trendi fleksibilne garniture mogu se uklopiti u baš svaki prostor

Fleksibilne garniture Avant-Après dizajnera Sergia Bicega za Sabu predstavljaju inovativan projekt komada namještaja koji se može uklopiti u svaki prostor

Luksuz je u detaljima

Tijekom proteklog tjedna, u četvrtak 26. ožujka, održana je prezentacija grupacije Nobili u Art Interijerima

Preuređujete dom, ali niste sigurni oko boja? Ovaj kviz sparit će vašu osobnost s kuriranom paletom nijansi

Samo pet minuta vašeg vremena dijeli vas od personalizirane palete boja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za preuređenje doma

▲ Povratak na vrh