Pet novih mjesta koja su otvorena u Zagrebu ovog proljeća

10.06.2018.

Zagreb postaje sve veće turističko središte, a sukladno tome se svake sezone otvara niz sjajnih novih mjesta za slane i slatke zalogaje

Zato smo na jednom mjestu odlučili okupiti pet mjesta koja su tijekom ovog proljeća otvorena u Zagrebu, a koja su se odmah našla na našoj must see listi. Otkrijte ih u nastavku:

Beštija

Zagrebačku Beštiju su ovog proljeća otvorili vlasnici hvarskog restorana Flying Pig. Smještena je u Masarykovoj 11, a nudi razne reinterpretacije hrvatske kuhinje. Na menuu imaju brunch i ručak pa je ovo idealno mjesto za popodnevni zalogaj u gradu, no večere još nemaju iako se mi nadamo da će ih brzo uvesti.

Le Mika

Već poznata zagrebačka palačinkarnica preselila se na novu adresu u Teslinu 14. Njihove popularne francuske palačinke od sada ćemo jesti u prostoru bivše Bistroteke, a ponudu jela šire izborom klasičnih francuskih jela, quicheova, salata pa i doručka.

Lollipop

Ovaj šarmantan kafić i klub smješten je u samom centru na adresi trg Petra Preradovića 1, a nudi odličnu kavu, koktele i druga osvježenja za ljetne dane pred nama. Prostor je vrlo razigran, ima gole zidove i detalje poput starih rola, neonskih natpisa i drugih neobičnih predmeta.

Look

Look je novi cafe smješten u Maksimirskoj ulici s vrlo modernim interijerom kojeg je osmislila Mirjana Mikulec. Tamni interijer donosi savršen ugođaj za ispijanje kave tijekom dana, a vina u večernjim satima. Ima i divnu terasu koja je idealna za ljetne večeri.

Torterie Macaron

Poznato mjesto s najboljim sladoledom u gradu sada ima novi koncept unutar Point shopping centra na Vrbanima. Novi prostor je poslužio kao kulisa za rebranding slastičarni Torterie Macaron koje nude ručno rađene macaronse, kremaste torte i savršen sladoled. Inspiracija za uređenje novog interijera bila je tradicionalna francuska slastičarna tzv. pâtisserie koja spaja klasične elemente s pastelnim bojama interijera.

Piše: N.B.
Foto: Beštija Facebook / Le Mika Facebook / Lollipop Facebook / Look Cafe Facebook / PR

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh