Predstavljamo pjenušavu palaču u kojoj ljetuje Jacquemus

16.05.2020.

Najskuplja rezidencija na Mediteranu

Na francuskoj rivijeri, u mjestu Théoule-sur-Mer, nalazi se jedna od najzanimljivijih kuća koje smo ikad vidjeli. Inspiraciju za članak o Palais Bulles, ili Bubble Palace-u, dobili smo od Simona Jacquemuesa koji rado posjećuje kuću u vlasništvu kolege modnog dizajnera, Pierra Cardina.

Ovo nevjerojatno zdanje djelo je mađarskog arhitekta Antti Lovaga, a gradilo se je u periodu od gotovo 15 godina te je konačno dovršeno 1989. godine. Nakon smrti prvog vlasnika 1991. godine, Cardin kupuje ovu palaču za svoju ljetnu rezidenciju.

Volumen kuće sastoji se od brojnih međusobno povezanih jedinica u obliku balončića, koje svojim oblikom i terakota obojenjem podsjećaju na špilje pračovjeka. No ne dajte se smesti, riječ je o vrlo luksuzno opremljenim “špiljama” s nekoliko vrtova i bazena te amfiteatrom koji ima kapacitet od 500 ljudi. Arhitekt Cardinove rezidencije Lovag je svojevremeno izjavio kako je ravna linija “agresivni napad na prirodu”, stoga ne čudi na u ovoj kući nećete naići na prave kutove.
Bubble Palace proteže se na 1200 metara kvadratnih, a nudi 10 apartmana za goste. Svaki apartman uredio je neki drugi umjetnik, a ističu se Daniel You, Gerard Cloarec, Patrice Breteau, Jerome Tisserand i François Chauvin.

U ovoj palači slavio se je 40. rođendan Jamesa Bonda, a održana je i Diorova cruise revija 2016. godine. Palaču ste mogli gledati i u filmu Absolutely Fabulous! Zasad se još može iznajmiti apartman ili cijeli kompleks (za skromnih 31 000 američkih dolara), no s obzirom da je kuća na prodaju (za još skromnijih 350 milijuna eura), nije izvjesno koliko vam je vremena preostalo da iskoristite tu jedinstvenu priliku.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Najbolji filmski trenuci i najvrjednije životne lekcije neustrašive Jeanne Moreau

Pronađite modnu i životnu inspiraciju u filmografiji originalne femme fatale

Hoće li Cardinova ekscentrična Palais Bulles biti otvorena za javnost?

Zavirite u ekstravagantno arhitektonsko zdanje na Azurnoj obali

Povratak u budućnost: Space Age moda 60-ih

Hladnoratovska utrka za osvajanjem svemira poticala je modne dizajnere na maštanje o odjeći budućnosti. Suvremeni materijali, krojevi i obuća koji omogućavaju lakoću kretanja i metalik makeup - koje su glavne značajke i predstavnici tog futurističkog trenda 1960-ih?

Odlazak modnog revolucionara Pierrea Cardina

Prisjećamo se bogatog života i stvaralaštva dizajnera Pierrea Cardina koji je preminuo u 99. godini života

Laetitia Casta i Jacquemus vraćaju nas u devedesete!

Poznata manekenka koju Jacquemus opisuje kao „predstavnicu apsolutne francuske ljepote” zvijezda je njegove nove reklamne kampanje inspirirane nekim ultra kičastim i mega popularnim itemima iz devedesetih…

Volite Jacquemusa? Ova knjiga mora vam biti na wishlisti

Svježa publikacija iz Jacquemusove kreativne radionice

▲ Povratak na vrh