Predstavljamo pjenušavu palaču u kojoj ljetuje Jacquemus

16.05.2020.

Najskuplja rezidencija na Mediteranu

Na francuskoj rivijeri, u mjestu Théoule-sur-Mer, nalazi se jedna od najzanimljivijih kuća koje smo ikad vidjeli. Inspiraciju za članak o Palais Bulles, ili Bubble Palace-u, dobili smo od Simona Jacquemuesa koji rado posjećuje kuću u vlasništvu kolege modnog dizajnera, Pierra Cardina.

Ovo nevjerojatno zdanje djelo je mađarskog arhitekta Antti Lovaga, a gradilo se je u periodu od gotovo 15 godina te je konačno dovršeno 1989. godine. Nakon smrti prvog vlasnika 1991. godine, Cardin kupuje ovu palaču za svoju ljetnu rezidenciju.

Volumen kuće sastoji se od brojnih međusobno povezanih jedinica u obliku balončića, koje svojim oblikom i terakota obojenjem podsjećaju na špilje pračovjeka. No ne dajte se smesti, riječ je o vrlo luksuzno opremljenim “špiljama” s nekoliko vrtova i bazena te amfiteatrom koji ima kapacitet od 500 ljudi. Arhitekt Cardinove rezidencije Lovag je svojevremeno izjavio kako je ravna linija “agresivni napad na prirodu”, stoga ne čudi na u ovoj kući nećete naići na prave kutove.
Bubble Palace proteže se na 1200 metara kvadratnih, a nudi 10 apartmana za goste. Svaki apartman uredio je neki drugi umjetnik, a ističu se Daniel You, Gerard Cloarec, Patrice Breteau, Jerome Tisserand i François Chauvin.

U ovoj palači slavio se je 40. rođendan Jamesa Bonda, a održana je i Diorova cruise revija 2016. godine. Palaču ste mogli gledati i u filmu Absolutely Fabulous! Zasad se još može iznajmiti apartman ili cijeli kompleks (za skromnih 31 000 američkih dolara), no s obzirom da je kuća na prodaju (za još skromnijih 350 milijuna eura), nije izvjesno koliko vam je vremena preostalo da iskoristite tu jedinstvenu priliku.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

  Sve Jacquemusove muze

Nakon Gigi i Belle Hadid te vlastite bake, slavni kreator inspiraciju je pronašao u španjolskoj glumici Ursuli Corbero koja je svjetsku slavu stekla glumeći Tokyo u seriji La Casa De Papel

Najveća zvijezda Jacquemusovog Instagrama je... njegova baka!

Baka Liline dostojna je zamjena za Bellu i Emily

10 bijelih košulja koje ćete nositi cijelo vrijeme

Najljepše bijele košulje s high end i high street potpisima

▲ Povratak na vrh