Raj u Rio de Janeiru

Pogled na Pão de Açúcar (glava šećera), glasovito brdo iznad Rio de Janeira, i Guanabara Bay, zaljev Atlantskog oceana na čijoj je desnoj obali Rio i smješten, vizualni su bonus gostima
23.06.2014.

Suvlasnik obućarskog brenda Burakuyan otvorio je šarmantni butik hotel Villa No. 174 u četvrti Santa Teresa

Službenim otvaranjem svog prvog hotela planiranim u lipnju, Srđanu Prodanoviću nitko ne može osporiti savršen timing za iskorak – ili komplement, kako zapravo ispada – od njegova uobičajenog posla u odnosima s javnošću. Boutique hotel Villa No. 174 nalazi se u Rio de Janeiru, a ne treba posebno napominjati da se Svjetsko nogometno prvenstvo upravo održava u Brazilu od 12. lipnja do 13. srpnja. Očekivano, svi hoteli u regiji odavno su rezervirani, pa nema sumnje da će to biti uistinu vatreno krštenje i za ovaj, smješten na brdu Santa Teresa, u četvrti koju zbog umjetničkih, kulturnih i boemskih aspekata života u njoj još nazivaju i Carioca Montmartre.

 

 

Vlasnik šarmantne Ville No. 174 usred tropskog vrta poduzetnik je s bogatim iskustvom u modnom businessu koji je, jedva punoljetan, već radio u službi za odnose s javnošću ugledne kuće visoke mode Emmanuel Ungaro. Kasnije je isti posao radio i za Giambattistu Vallija, a s Nijemcem turskih korijena Burakom Uyanom suosnivač je obućarskog branda Burakuyan. Vlastiti nomadski duh – rođen u Sarajevu, veći dio djetinjstva je proveo u Maroku a potom Italiji, ljetujući pritom redovito kod bake u Rovinju, studij komunikacije je završio u Lyonu i posao u modi pronašao u Parizu – Srđan se nastavio razvijati beskonačnim nizom putovanja koji njegovo dinamično zvanje PR-ovca podrazumijeva. „Čitav život, a osobito otkad samostalno radim, uživam u malim, ugodnim hotelima koja su uvijek novo i iznenađujuće iskustvo, pa sam tako već neko vrijeme bio obuzet željom da i sam osmislim nešto slično mjestima na kojima sam se sjajno osjećao. Rio je već neko vrijeme destinacija na kojoj provodim većinu svog slobodnog vremena: znalci ga odavno smatraju pravim rajem za sve koji od odmora očekuju senzualnost i duha i tijela, a to se ovdje pronalazi u ljepoti i radosti i samog mjesta i ljudi koji ga nastanjuju ili posjećuju. Nogometno prvenstvo je ove godine samo još dodatno usijalo atraktivnost destinacije pa je Rio uistinu mjesto gdje 2014. treba biti“, kaže. Uz smijeh prepričava i anegdote iz perioda dok se hotel uređivao, kada je kupio palme prevelike za vrt u koji bi trebale biti presađene, ili kad su papigu Nina zamalo „oteli” starosjedioci tog istog vrta, majmuni poput onih iz crtanog filma „Rio”.

 

 

Osim što se posljednjih godinu dana bavio uređenjem hotela, Prodanović je i svoju poslovnu bazu izmjestio iz hektičnosti Pariza koju predobro poznaje, pa sada ugodno funkcionira na relaciji Luksemburg – Rio de Janeiro. U Villi No. 174 je želio harmonično sljubiti komfor luksuznog smještaja i antikonformizam umjetničkog okruženja u koje je uronjena. Spretno je pomiješao i stilska razdoblja koja osobito voli, art deco, 1960-e i kolonijalnu estetiku, na zidovima je izložio radove bosanske slikarice Radmile Đapić Jovandić, a kod odabira namještaja nije se libio izleta u jake boje i otkačene detalje. Sada kada je sve gotovo, preostaje mu još samo organizirati dobar party u lipnju na kojem će, jamči, biti sretan i opušten – u „havaianasicama”.

Foto: villa174.com, Emma Ughetti
Tekst: Ivan Lozić

Pročitajte i...

TravELLE Guide: Rio de Janeiro kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u bivšem glavnom gradu Brazila?

kreativni nered

Kako kaos pretvoriti u udoban i oku ugodan kreativni nered

Kreativni nered može biti stil života, ali kako i zašto uopće nered napraviti kreativnim kad cijeli život težimo tome da stvari dovedemo u red? Dizajnerica interijera Katarina Kavain ima par ideja kako kreativni nered učiniti chic!

Kako urediti dnevni boravak po Feng Shui principu

Gdje živite i kako se osjećate, čini ogromnu razliku u vašoj kvaliteti života. Dnevna soba prostor je u kojem se okupljate vi, članovi vaše obitelji i prijatelji, stoga je važno osigurati da ovaj prostor ima dobar Feng Shui i pruži dobrodošlicu svima koji u njega uđu

štof by prostoria

Ovu shopper torbu iz Štofa moramo imati!

Zaljubljenici u vrhunski dizajn i premium komade hrvatske proizvodnje došli su na svoje: u zagrebački dućan Štof by Prostoria stigla je limitirana edicija dizajnerskih torbi koje su u trenutku postale ultimativni predmet želje

Vrtne stolice od recikliranih ribarskih mreža koje ovu sezonu želimo vidjeti na našim terasama

U susret obilježavanju Dana planeta Zemlje, JYSK je predstavio novu kolekciju vrtnog namještaja s naglaskom na stolice izrađene od starih ribarskih mreža kako bi se priključio globalnom povećanju svijesti o održivom razvoju.

▲ Povratak na vrh