Upoznajte novitete hrvatskog produkt dizajna

09.11.2018.

Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore predstavila je najnovije produkte hrvatskih dizajnera na Belgrade Furniture Fairu

Izvrsni produkti i postav Zajednice za industrijski dizajn (ZzID) Hrvatske gospodarske komore su ovih dana na Belgrade Furniture Fairu 2018. malo koga ostavili ravnodušnim.

Proizvodi su izloženi s upečatljivim i višeslojnim konceptom, koji potpisuje tim Retail Solutions, a predstavlja novi smjer djelovanja i novi vizualni identitet, koji je osmislio studio Borčić.

Nastup naših dizajnera je organiziran kao dio projekta Hrvatske gospodarske komore „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojem je cilj putem potpore HGK potaknuti jači iskorak hrvatskih malih i srednjih poduzeća na strana tržišta.

Upoznavanje s radom ZzID-a upotpunjeno je akustičnom instalacijom gdje se audio reprodukcijom “Citata i misli o dizajnu” zaokružuje iskustvo posjetitelja.

Neki od proizvoda koji su privukli veliku pažnju su:

Sekreter Secret Area  je suvremena interpretacija sekretera temeljena na njegovoj povijesnoj tipologiji. Nudi intiman  prostor za rad, promišljanja, koncentraciju i komunikaciju.

 

Urban stolna lampa sastoji se od drvene baze i metalnog sjenila ukrašenog geometrijskim oblicima. Istražuje estetiku metala, geometrije i transformaciju istih svijetlom.

Lounge chair Cage – metalna je stolica izrađena od čeličnih šipki i cijevi. Prozračna je, ali izuzetno čvrsta konstrukcija.

 

Mondum Mediterraneo tegla za biljke je sistem tegli koji se fizički lako i konceptualno adekvatno može prebacivati iz interijera u eksterijer.

 

 Ab Ovo jajoliki stolić  je podsjetnik na osjetila od kojih sve počinje

.

Tekst i foto:promo

Pročitajte i...

Izložba koju ljubitelji vrhunskog dizajna ne smiju propustiti: 'Prostoria 10' u Meštrovićevom paviljonu

Izložbu 'Prostoria 10', o 10 godina strasti prema dizajnu i izradi namještaja, koja ilustrira progresivni duh ovog domaćeg brenda moći će besplatno razgledati svi zaljubljenici u dizajn i oni koji će to tek postati

Funkcionalnost, održivost i suživot s prirodom: Izložba suvremenog slovenskog dizajna na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku

Slovenija izložbom 'Budućnost življenja: Made in Slovenia' obilježava predsjedanje Vijećem EU–a

Otkrijte mračni glamur milanske vile

Villa Necchi Campiglio odiše ekscentričnim bogatstvom predratnih godina

Ne znamo kad smo zadnji put vidjele ovako lijepe tegle

Simpatične tegle s francuskim potpisom

Talijanske sofe za koje ćete misliti da ste ih sanjali

Trendi sofe maštovitog dizajna koje daju karakter svakom prostoru

▲ Povratak na vrh