Upoznajte novitete hrvatskog produkt dizajna

09.11.2018.

Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore predstavila je najnovije produkte hrvatskih dizajnera na Belgrade Furniture Fairu

Izvrsni produkti i postav Zajednice za industrijski dizajn (ZzID) Hrvatske gospodarske komore su ovih dana na Belgrade Furniture Fairu 2018. malo koga ostavili ravnodušnim.

Proizvodi su izloženi s upečatljivim i višeslojnim konceptom, koji potpisuje tim Retail Solutions, a predstavlja novi smjer djelovanja i novi vizualni identitet, koji je osmislio studio Borčić.

Nastup naših dizajnera je organiziran kao dio projekta Hrvatske gospodarske komore „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojem je cilj putem potpore HGK potaknuti jači iskorak hrvatskih malih i srednjih poduzeća na strana tržišta.

Upoznavanje s radom ZzID-a upotpunjeno je akustičnom instalacijom gdje se audio reprodukcijom “Citata i misli o dizajnu” zaokružuje iskustvo posjetitelja.

Neki od proizvoda koji su privukli veliku pažnju su:

Sekreter Secret Area  je suvremena interpretacija sekretera temeljena na njegovoj povijesnoj tipologiji. Nudi intiman  prostor za rad, promišljanja, koncentraciju i komunikaciju.

 

Urban stolna lampa sastoji se od drvene baze i metalnog sjenila ukrašenog geometrijskim oblicima. Istražuje estetiku metala, geometrije i transformaciju istih svijetlom.

Lounge chair Cage – metalna je stolica izrađena od čeličnih šipki i cijevi. Prozračna je, ali izuzetno čvrsta konstrukcija.

 

Mondum Mediterraneo tegla za biljke je sistem tegli koji se fizički lako i konceptualno adekvatno može prebacivati iz interijera u eksterijer.

 

 Ab Ovo jajoliki stolić  je podsjetnik na osjetila od kojih sve počinje

.

Tekst i foto:promo

Pročitajte i...

Otkrijte mračni glamur milanske vile

Villa Necchi Campiglio odiše ekscentričnim bogatstvom predratnih godina

Ne znamo kad smo zadnji put vidjele ovako lijepe tegle

Simpatične tegle s francuskim potpisom

Talijanske sofe za koje ćete misliti da ste ih sanjali

Trendi sofe maštovitog dizajna koje daju karakter svakom prostoru

▲ Povratak na vrh