A’Marie: “Hrvatice su žene koje znaju što žele, jako dobro prate svjetske trendove i žele biti autentične”

31.05.2018.

Ususret ELLE Boutiqueu razgovarali smo s Anamarijom Brkić koja stoji iza jednog od najpopularnijih hrvatskih brendova

A’Marie je već godinama jedan od omiljenih brendova Zagrepčanki. Opuštene siluete i lepršave tkanine uvijek čine okosnicu ženstvenih kolekcija koje dizajnerica Anamarija Brkić kreira, a svoju je glavnu liniju nedavno upotpunila i basic linijom te linijom donjeg rublja.

“Želja za razvijanjem A’marie linije donjeg rublja uvijek je bila prisutna. MicroModal, prirodni materijal s kojim radim već godinama, pokazao se idealnim za tako nešto. Mekši i udobniji od pamuka, izdržljiv, dopušta koži da diše… Kao takav ne samo da je idealan za “day to night” komade već i za liniju donjeg rublja. Tome sam pridodala poznate detalje brenda – trakice, male volane, retro prizvuk u krojevima… I tako je nastala linija s A’ potpisom,” otkrila nam je Anamarija Brkić.

Na pitanje zašto Hrvati i dalje češće posežu za komadima iz high street trgovina čija je etika poslovanja vrlo upitna, Anamarija odgovara iz pozitivne perspektive. Kao i u ostatku svijeta, u Hrvatskoj se svijest o važnosti kvalitete i etički prihvatljive odjeće također mijenja, ali i činjenica da ćete u high street komadima izgledati poput svih ostalih.

“Hrvatice su žene koje znaju što žele, jako dobro prate svjetske trendove i žele biti autentične zbog onog što nose. Možda je velika većina još uvijek naklonjena high streetu, ali žene sa stilom ipak će pomno promisliti što kupiti i izabrati će najbolje za sebe i za svoj senzibilitet,” zaključuje Anamarija. U trgovinu u Gundulićvoj ulici joj ljeti stižu i turistice kao i Hrvatice koje žive u inozemstvu, a ljeti stižu kući na odmor.

Neke od njih će zasigurno stići i na ELLE Boutique by Smartwater koji se po prvi put održati 9. lipnja u lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu. A što će nam Anamarija tamo predstaviti?

“Novu A’marie basic liniju za 2018. koju smo tek nedavno predstavili, bow torbe od prozirnog materijala za kojima se pokazao jako veliki interes i novu liniju A’marie sunčanih naočala.”

Piše: N.B.
Foto: A’Marie

Pročitajte i...

Otkrijte novu kolekciju brenda ten:ten koja unosi dašak neočekivanog u svakodnevne komade

Kako odjeća prikazuje ljubav prema umjetnosti, glazbi i filmu

Modna inspiracija: dekadentne 1920-e

Nakon kiše dolazi sunce, a nakon modnog zatišja, prava eksplozija boja, uzoraka i sjaja

Fashion influencerica Luna Valas: "Cool fotke nisu dovoljne, važnije je biti čovjek"

Manekenka, influencerica, studentica... Sa svestranom Lunom Valas, fashion influencericom godine 2019. po izboru Elle Style Awards popričali smo o ovoj čudnoj godini, studiju i planovima za budućnost

▲ Povratak na vrh