ELLE Boutique: Boudoir ne zanimaju vaše predrasude

06.11.2019.

‘’Daj ju pogle’’

Sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, bolje poznate kao Boudoir, pričaju nam svoju bajku iz sezone u sezonu. Ovaj su nas put počastile viktorijanskom fantazijom u svili i čipki. Mislile su na sve, uključujući i šešire. Čak su nam dale i odličan savjet kako ih nositi! Dašak Boudoirove čarolije, kao i mnoge druge dizajnere, možete uhvatiti na Elle Boutiqueu, u subotu 16. studenog 2019. godine od 10 do 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Nabavite dizajnerske artikle po promotivnim cijenama i s popustom od čak 20% za plaćanje Mastercard i Maestro karticama.

 

 

Treba li kaput nositi kao haljinu ili je ta dva predmeta ipak bolje striktno razlikovati?

Kaput je, jednako kao i haljina, samostalan odjevni predmet. U pravilu je najvažniji komad u zimskoj garderobi jer vas zapravo u njemu vidi najveći broj ljudi, tako da poveznica sa haljinom uopće nije besmislena. Dobar kaput je okosnica zimskog outfita i pametno je investirati u kvalitetan i zanimljiv kaput koji ćete iznositi nekoliko sezona. Dobar će kaput baš svatko zamijetiti, kao i dobru haljinu. To su komadi s kojima uz malo truda i kombiniranja imate gotov look.

 

 

Savršeni zimski šešir?

Bilo kakav! Ali praktičan i stilistički moment bio bi na zavezan šal oko glave.

Gdje potražiti inspiraciju za najbolje lookove s čipkom?

Kod nas naravno! Čipka je naš signature materijal i ne prestaje nas inspirirati. Volimo ju ponovno izmisliti u svakoj novoj kolekciji.

 

 

Koja je zajednička poruka natpisa s komada iz vaše nove kolekcije?

Kritika na osuđivački mentalitet većine.

Osim natpisima, odlučile ste ju ukrasiti i cvjetnim printovima. Tko se krije iza njih?

Printove za našu ready to wear kolekciju već zadnjih 5 godina dizajniramo same. Nakon uspješnih cvjetnih balonera na šantung svili koje smo izbacili u proljeće, ovaj put smo se odvažile print aplicirati na topli zimski velur. Kroj je raskošan, rukavi dovoljno široki da ispod možete odijenuti i debelu vestu, a model savršeno funkcionira i na traperice i na finu haljinu.

Pridružite nam se na Elle Boutiqueu u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u subotu 16. studenoga, od 10 do 19 sati. Upoznajte svoje omiljene dizajnere, kupite trendi dizajnerske komade po promotivnim cijenama i s popustom od 20% za plaćanje Mastercard i Maestro® karticama. Ulaz na Elle Boutique u Muzej za umjetnnost i obrt se ne naplaćuje. Koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

 

Piše: D.M.
Fotografije: Boudoir

Pročitajte i...

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

10 najzanimljivijih kaputa domaćih dizajnera

Najtopliji komadi na našem zimskom popisu želja

Kako smo se proveli na modnom događanju jeseni

Jesenski ELLE Boutique održao se u subotu u nenadmašnom prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda

Online panel: „Apokalipsa… but make it fashion!“

Pogledajte Zoom panel u povodu ELLE Boutiquea o izazovima s kojima se modni svijet suočava ove turbulentne godine, iskustvima nekih od vodećih domaćih dizajnera i modnih znalaca te prognozama za vedriju budućnost

Neočekivani spoj fotografije i mode u torbama Bags by Kristina

Jedinstvene komade koji kombiniraju modu i fotografiju na posve drugačiji način pronađite na jesenskom ELLE Boutiqueu!

Uživajte uz zvukove glazbe u jedinstvenom ambijentu Hrvatskog glazbenog zavoda na ELLE Boutiqueu

Sutrašnji ELLE Boutique dokazuje da se moda i glazba vole: Društveni komorni ansambl Hrvatskog glazbenog zavoda i vokalistica Dora Dora uveličat će modno događanje, a magazin ELLE kao organizator će s dizajnerima dio sredstava prikupljenih od prodaje artikala donirati za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

▲ Povratak na vrh