Avangardne modne priče XD Xenie Design i ove godine na ELLE Boutiqueu!

21.06.2020.

Kako su izgledali njihovi poslovni procesi za vrijeme zdravstvene krize, što je sljedeće i što nam pripremaju za ELLE Boutique pročitajte u blic intervjuu

Ksenija Vrbanić i njezin XD Xenia Design jedan su od najuspješnijih i globalno najprepoznatljivijih domaćih brendova, stoga nam je veliko zadovoljstvo najaviti njihovo ponovno sudjelovanje na nadolazećem ELLE Boutiqueu. Kako su izgledali njihovi poslovni procesi za vrijeme zdravstvene krize, što je sljedeće i što nam pripremaju za ELLE Boutique pročitajte u blic intervjuu.

 


Za vrijeme izolacije snimili ste sjajnu kampanju u kojoj su glavne zvijezde upravo vaši zaposlenici i predstavili nove mjere zaštite s ciljem očuvanja radnih mjesta. Recite nam nešto više o tome, kako je izgledao rad u neočekivanim uvjetima pandemije?

Pogodilo nas je u trenutku kada su sve isporuke za SS/20 otišle u svijet i u početku novog ciklusa proizvodnje za FW/2021. Kao elementarna nepogoda koja je srušila kuću. Svijet je stao. Dućani zatvoreni u cijelom svijetu. Počeli su stizati panični mailovi s strahom od financijskog kraha svih u lancu prodaje. Odmah smo postavili novu financijsku strukturu za osiguranje proizvodnje i naplatu isporučene sezone. Uspjeli organizirati smanjene kapacitete intuitivnom strategijom jer nitko nije mogao predvidjeti kako će se slijedeća sezona odvijati. Maloprodaja u svijetu je ubrzanim tempom proglašavala bankrot i kraj poslovanja. Tamo nema milosti niti oprosta od plaćanja najamnina i svih troškova. U takvoj nesigurnoj situaciji, priklonili smo se onoj “što nas ne ubije, to nas ojača”. Za nas je karantena bila radna, više nego ikad, jer smo željeli klijentima skrenuti fokus na našu pozitivnu poslovnu atmosferu. Gdje radimo, kako radimo, kako izgledamo. U skladu s trendom “who makes your clothes” pridružili smo se s svojom pričom. Osim toga, ukazati na naš “sustainable” način rada.
U vrijeme kada je bilo neprimjereno željeti neki odjevni komad osim pidžame i trenirke, potražili smo što bi to bilo poželjno. I tako smo stvorili novi  trend odjeće za video konferencije. I naravno da je naišlo na veliki odjek i potražnju. XD-store.hr  smo pokrenuli neposredno prije početka pandemije i tako ipak imali  mogućnost prodaje. Ubrzali objavu aktualne kolekcije na shopu i okrenuli se digitalnom marketingu. Izbacili kroz našu capsula kolekciju MICAKATAPEPA nove majice s duhovitim porukama na međimurskom narječju, koje poručuju da držimo fizičku distancu. To nam je dalo veliku dozu optimizma za budućnost poslovanja jer su neočekivano tražene.


XD brend postigao je golem uspjeh i prepoznatljivost, kako u domaćem kontekstu, tako i u inozemstvu. Koji su daljni planovi i na čemu trenutno radite?

Ožujak je na modnom kalendaru uobičajen za stvaranje nove kolekcije SS/21 . Sve naručene uzorke tkanina smo ubrzanim tempom ipak uspjeli dobiti prije zatvaranja tvornica, pa smo kolekciju mogli započeti.Povijest nas je naučila da najbolje stvari nastaju kada je najteže. Tako će i nova kolekcija imati poseban karakter. Danas, kada smo gotovo na završetku, možemo reći da je to bila vrlo inspirativna situacija. Stvaranje kolekcije nas je odvelo u drugo stanje, mašte i  optimizma. Upravo smo u velikim pripremama za prelazak na digitalnu prezentaciju. Razvijamo nove vlastite softwerske alate za lakšu komunikaciju s kupcima koji će ipak poželjeti naručiti iduće novo ljeto za svoje dućane. Velike promjene se događaju na svjetskom modnom kalendaru i neizvjesnost je očigledna. Sve je prepušteno individualnom snalaženju, iako svi pričamo o istom. Ovisi o tome tko je koliko spreman na promjene. Izazovno vrijeme kada će opstati najjači.

Što ste nam pripremili za nadolazeći ELLE Boutique? Hoće li biti nekih XD bestsellera, ako uopće želite nekim svojim komadima dati taj predznak?

Još uvijek je vrijeme za angažiranu modu, pa planiramo predstaviti uživo XDhomework kolekciju i MICAKATAPEPA. Pridružiti će nam se i PRICEONREQUEST  s svojim prepoznatljivim T-shirtovima.

 


Dizajnerske komade XD Xenia Design možete nabaviti po promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu,  u subotu 27. lipnja, u Dežmanovoj ulici (Dežmanov prolaz) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Elle Boutique otvoren je za sve posjetitelje od 10 do 21 sat. Pod sloganom #stopostohrvatskidizajn i #zajednozamodu ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, čije će komade posjetitelji na licu mjesta moći isprobati i nabaviti, i to po posebnim promotivnim cijenama, a koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

 

Piše: Lana Harjaček

Pročitajte i...

Nekadašnja brend-menadžerica svoju je strast za kuhanjem pretvorila u uspješan posao

U trenutačnim okolnostima, kad su putovanja ograničena, ipak možemo uživati u autohtonim ljepotama, i to zahvaljujući Dragani Dilparić i platformi priceless.com, koji nas vode u središnju Hrvatsku i čarobne okuse štrukli. Oduvijek ste željeli naučiti pripremati ovaj kontinentalni comfort food? Evo prilike! I to potpuno besplatno!

Kako besplatno putovati i za kraj 2020. pokloniti sebi - doživljaje?

Putovanja možda imaju novu dimenziju, ali opet su i predivna i inspirativna – dovoljno je samo kliknuti na priceless.com

Treću godinu zaredom Konzum i Mastercard ujedinjuju snage u borbi protiv siromaštva djece

Od svake transakcije Mastercard® i Maestro® karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske od 26. studenog do 23. prosinca odvaja se sredstva za pomoć djeci Hrvatske i Ruande

10 najzanimljivijih kaputa domaćih dizajnera

Najtopliji komadi na našem zimskom popisu želja

Kako smo se proveli na modnom događanju jeseni

Jesenski ELLE Boutique održao se u subotu u nenadmašnom prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda

Najglamurozniji ELLE Boutique dosad je u punom jeku

Svratite u Hrvatski glazbeni zavod po najbolje kreacije i na (odgovorno) modno druženje s dizajnerima!

▲ Povratak na vrh