Monika Zubović iz Seadra otkrila nam je što sprema za ELLE Boutique

19.06.2020.

Naša nova modna simpatija premijerno na ELLE Boutiqueu!

Monika Zubović koja stoji iza brenda Seadro novo je uzbudljivo ime na domaćoj modnoj sceni. Prva kolekcija “Shadows are Imagination of Reality” privukla je našu pažnju kako prekrasnim komadima, tako i pričom koja stoji iza njih.

Sretni smo što možemo najaviti da će Monika i Seadro također biti dio nadolazećeg ELLE Boutiquea, a što nam točno sprema saznajte u nastavku.

 

Školovala si se i započela karijeru i inozemstvu, radila s velikim imenima kao što su Versace i Prada. Kako to da si svoju “solo” karijeru odlučila započeti u Hrvatskoj?

Prije dolaska u Hrvatsku, osjetila sam snažnu potrebu za djelovanjem na našim prostorima i direktnim stvaranjem nečega što uključuje ljude na drugačiji način, polazi od naših vrijednosti i fokusira se na opće dobro. Tako je nastalo Seadro – kao posljedica viđenja svijeta oko sebe i buđenja svijesti o svemu onome što nas pokreće i na što možemo utjecati. To me povezalo s brojnim ljudima i istomišljenicima s kojima trenutno stvaram ovu priču i gradim temelje kako bismo kasnije imali značajan utjecaj na područjima u kojima je to bitno.


Brend Seadro stvorila si na postulatima održive proizvodnje i vežemo ga uz pojam “slow fashion”. Možeš li nam približiti svoje procese dizajna, odabira materijala i same proizvodnje?

Pri stvaranju Seadra, glavni uvjet bio je kompletan uvid u proizvodnju materijala (tkanine i dodataka) – od sirovine do njegovog konačnog oblika: kako su tretirane i obrađivane spomenute sirovine, vlakna i materijali, koje su kemikalije korištene pri obradi, gdje i u kojim uvjetima su obrađivani, kakav im je utjecaj na okoliš i lokalna područja u kojima se obrađuju te kakav im je konačni performans. To nam u konačnici omogućava potpunu kontrolu nad opskrbnim lancem i isključuje ekološke ili etičke nepravilnosti koje se u tom stadiju najčešće pojavljuju, a tradicionalnim putem im nije moguće ući u trag. Za izradu odjeće u prvoj kolekciji koristimo isključivo prirodna vlakna, odnosno 100% organsku svilu kojoj možemo iščitati i definirati kompletan životni ciklus i utjecaj – prije i nakon upotrebe.

Sljedeći uvjet za stvaranje Seadra bila je potpuno kontolirana proizvodnja odjeće kroz suradnju s partnerima čije je poslovanje također stvoreno na snažnim etičkim temeljima. Nakon testiranja materijala slijedi nekoliko stupnjeva prototipiziranja i usavršavanja uzoraka na različitim oblicima tijela kako bi se finalizirao kroj. Modeli zatim odlaze u proizvodnju u kojoj ih naš mali tim ljudi ručno reproducira. U ovom stadiju vrši se kontrola kvalitete pojedinog komada kako bismo bili sigurni da su svi standardi zadovoljeni.

 

Komadi u prvoj kolekciji bili su izrađeni u cijelosti od organske svile. Imaš li želju uhvatiti se u koštac i s nekim drugim materijalima ili čemo Seadro zauvijek vezati uz svilu?

Prvenstveno sam zaljubljena u svilu, njezina svojstva, raznolikost, različite mogućnosti obrade i krajnjeg performansa tkanine te osjećaj koji ona pruža, no to ne znači kako ćemo u budućnosti biti fokusirani isključivo na svilu. Moj osnovni uvjet je, i uvijek će biti, potpuna kontrola nad cijelim proizvodnim procesom određenog materijala kako bi svi ekološki i etički elementi bili zadovoljeni.


Što nam spremaš za nadolazeći ELLE Boutique?

Na nadolazećem ELLE Boutiqueu prezentirat ćemo prvu Seadro kolekciju “Shadows are Imagination of Reality” s posebnim fokusom na statement komade koji su dobili najviše ljubavi od naših pratitelja i kupaca.

Dizajnerske komade brenda Seadro možete nabaviti po promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu,  u subotu 27. lipnja, u Dežmanovoj ulici (Dežmanov prolaz) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Elle Boutique otvoren je za sve posjetitelje od 10 do 21 sat. Pod sloganom #stopostohrvatskidizajn i #zajednozamodu ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, čije će komade posjetitelji na licu mjesta moći isprobati i nabaviti, i to po posebnim promotivnim cijenama, a koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Nikola Zelmanović

Pročitajte i...

Villa Sandi prosecco za ljetne užitke

Najpoznatiji proizvođač prosecca, vinarija Villa Sandi nalazi se sjeverno od Venecije gdje je područje poznato po talijanskom pjenušavom vinu, a uz vrhunsku ponudu vina, Villa Sandi vinarija poznata je i po mnogim kulturnim poveznicama s regijom Veneto.

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

Sve za savršeno ljeto? Došećite na ELLE Boutique – sada!

Ljetno izdanje ELLE Boutique upravo teče punom parom u predivnoj oazi Dežmanova prolaza uz fantastični modni dizajn i dizajnerske koktele... Stižete?

Znamo gdje ovaj vikend možete kupiti dizajnerske komade na popustu i podržati domaću modu!

ELLE Boutique održat će se ove subote u Dežmanovoj ulici u Zagrebu od 10 do 21

Lykke mirisni nakit stiže na ELLE Boutique!

Mirisni medaljoni inspirirani hrvatskom baštinom

▲ Povratak na vrh