Klisab rješava modne dvojbe

12.11.2019.

U nekim su prilikama najbolji izbor oba izbora

Ako ste se ikad našli u nedoumici bilo koje prirode – oko izbora koji bi vam mogao promijeniti život ili uz koju seriju zaspati večeras, znate koliko je teško donijeti odluku kada o njoj ovise dvije različite potencijalne stvarnosti. Princip je isti i na primjeru modnih odabira. Najbolji savjet jest – da pitate nekoga za savjet. Nekog kome vjerujete, naravno. Mi smo se obratili dečkima iz Klisaba, a i vi možete učiniti isto 16 studenog u Muzeju za umjetnost i obrt, od 10 do 19 sati. Nabavite dizajnerske artikle po promotivnim cijenama i s popustom od čak 20% za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

 

 

Koji je ”it” model kaputa ove sezone?

Za ovu smo zimu dizajnirali kapute, bez iznimke, naglašenih ramena. Tu bismo siluetu mogli nazvati našom sezonskom preokupacijom. Kaputi su u kombinacijama boja iz palete karakteristične za KLISAB, kombinirane po krojnim dijelovima ili u color-blocking patchworku u dijagonalnim prugama. Međutim, ono čemu smo težili jest dizajnirati transsezonske modele. Kapute koji će istovremeno biti novi i klasični. Hoće li dizajn nadići atribut “it”, pokazat će vrijeme.

Kako se odlučiti između velike torbe i ruksaka?

Zanimljivo pitanje. U novoj kolekciji pokazali smo, između ostalih, i novi oversized model KLISAB torbe, stoga je vjerujemo jasno što je naš prijedlog svima koji su se s kolekcijom upoznali. Ali ne bismo rekli da je nužno izboru pristupiti sa “ili-ili”.

 

 

Element vezica u vašoj najnovijoj kolekciji dodaje moment transformacije (zatezanje, otpuštanje). Treba li zimski komad imati ovaj tip sportske praktičnosti ili je čvrsta forma ipak bolji izbor?

Točno je da vezice našoj odjeći dodaju vrijednost multifunkcionalnosti. Kako ste primijetili, njihovim zatezanjem ili otpuštanjem odjevni predmet se može transformirati, dužina haljine ili silueta majice prilagoditi različitim tjelesnim konstitucijama ili raspoloženju. Složili bi se još da upotreba vezica dodaje odjeći konotaciju sportsweara. One imaju i estetsku vrijednost zbog načina na koji zatezanjem kreiraju volumen i dinamiziraju teksturu tkanine. Upotrebu vezica ne vidimo kao postupak vezan za zimsku ili ljetnu sezonu, već istražujemo je li dizajn točan za pojedini odjevni predmet. Tako su u kolekciji podjednako zastupljeni komadi koji imaju ovaj element modularnosti, ali i oni fiksne forme.

 

 

Osim u silueti, ovaj ste se put okrenuli minimalizmu i kad se radi o patchworku, jednom od vaših zaštitnih znakova. Što vas je dovelo do uzoraka koje ste predstavili ove sezone?

Pročišćenost ideje od viškova je nešto što bismo mogli nazvati našim dizajnerskim kredom, čak i kad je riječ o elaboriranim formama kao što je patchwork. Zanimljivo je da ga čitate kao okret minimalizmu, jer zapravo u izradi, on je mnogo kompleksniji od patchworka koji smo do sada radili. Uzet ćemo ovo kao kompliment – da se nešto što je bilo vrlo izazovno za izvesti u završnom obliku, doima minimalno i effortless.

Što čini dobro pidžama-odijelo?

Ove sezone predlažemo dobro krojeno KLISAB odijelo.

Pridružite nam se na Elle Boutiqueu u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u subotu 16. studenoga, od 10 do 19 sati. Upoznajte svoje omiljene dizajnere, kupite trendi dizajnerske komade po promotivnim cijenama i s popustom od 20% za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Ulaz na Elle Boutique u Muzej za umjetnnost i obrt se ne naplaćuje. Koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

 

Piše: D.M.
Fotografije: Aleksandar Selak

Pročitajte i...

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

Predstavljamo novu KLISAB kolekciju za ljeto/20!

Fotografije snimljene u gorju Žumberak predstavljaju novu KLISAB LJETO20 kolekciju u kojoj dominira tie dye uzorak

Sve za savršeno ljeto? Došećite na ELLE Boutique – sada!

Ljetno izdanje ELLE Boutique upravo teče punom parom u predivnoj oazi Dežmanova prolaza uz fantastični modni dizajn i dizajnerske koktele... Stižete?

Znamo gdje ovaj vikend možete kupiti dizajnerske komade na popustu i podržati domaću modu!

ELLE Boutique održat će se ove subote u Dežmanovoj ulici u Zagrebu od 10 do 21

▲ Povratak na vrh