Koji nakit ide uz koji ten?

12.11.2019.

I ostala pitanja pri odabiru savršenog nakita

Steći bogatstvo, otkriti tajnu vječnosti ili krenuti iz početka – sve su vrlo zahtjevne, ponekad, čini se i nemoguće stvari. Od davnina, doduše, slušamo kako uz pomoć nekog talismana ili amajlije i najnedostižnije fantazije postaju stvarnost. Kreatorice nakita The All, Jelena Malenica i Tea Momčilović otkrile su nam tajne koje se kriju iza simbola njihove nove kolekcije i dale par savjeta kako odabrati najbolji komad za sebe, ili još bolje, nekome za poklon. Dopustite si da se izgubite u The Allovom sjaju i zveketu 16. studenog u Muzeju za umjetnost i obrt od 10 do 19 sati. Nabavite dizajnerske artikle po promotivnim cijenama i s popustom od čak 20% za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

 

 

Koji metali najbolje pašu kojem tenu?

Postoje neka pravila u odabiru nakita po tipu kože, to se pogotvo odnosi na odabir boje kamena. Kod metala je slučaj da žene tamnije puti bolje nose zlato i bakrene nijanse, dok je za svijetle i hladne tipove kože idealno srebro i bijelo zlato. Mi dozvoljavamo da kupac sam odabere boju metala koju želi. Možda bi trebale početi raditi sa dijamantima jer oni odgovaraju svim tipovima kože. Ipak, najviše vrijedi pravilo da svatko nosi ono što mu se najviše sviđa.

Koja je inspiracija iza nepravilnih organičkih oblika iz nove kolekcije?

Inspiracija nam je sve što nas okružuje. Nekad su to predmeti u prostoru, prirodi, arhitekturi, nekad imamo nacrt i ideju u glavi i točno znamo što želimo dobiti, a nekad savršen oblik izađe iz grešaka ili ostataka metala. U novoj kolekciji koju pripremamo razradile smo varijante na naš poznati model /SUNMOON/.

 

 

Koja se legenda krije iza privjesaka u obliku novčića?

Svi znamo priče o skrivenom blagu, medaljonima i novčićima za sreću. Kako nam je krug najdraži oblik i uvijek mu se vraćamo, tako smo došle do ideje o skupljanju novčića za sreću. Naši novčići su nepravilno izbrušeni, dolaze u 3 veličine; kao privjesak na ogrlici ili narukvici, kao prsten te kao par naušnica.

Savršen komad za blagdanske svečanosti?

Upečatljive naušnice ili ruke na kojima dominira prstenje. Mi se uvijek držimo one stare «manje je više», a u slučaju nakita kao dodatka modnoj kombinaciji, bolje se koncentrirati na jedan upečatljiv komad ili pak nekoliko decentnijih.

 

 

Koje su amajlije in ove sezone?

Novčić od davnina čuva i privlači bogatstvo, prsten koji se može nositi i na lancu označava vječnost jer nema završetka, a privjesak u obliku mladog mjeseca simbolira nove početke!

 

Pridružite nam se na Elle Boutiqueu u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u subotu 16. studenoga, od 10 do 19 sati. Upoznajte svoje omiljene dizajnere, kupite trendi dizajnerske komade po promotivnim cijenama i s popustom od 20% za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Ulaz na Elle Boutique u Muzej za umjetnnost i obrt se ne naplaćuje. Koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

Piše: D.M.
Fotografije: The All

Pročitajte i...

Sjajan novi showroom domaćih dizajnera modnih dodataka

Brendovi The All i 47 u Preradovićevoj ulici

Jesenski Elle Boutique okupio vodeće domaće dizajnere

Jesensko izdanje Elle Boutiquea u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt okupilo je 18 domaćih fashion brendova s ciljem promocije i prezentacije najboljeg hrvatskog dizajna.

Jesenski Elle Boutique okupio vodeće domaće dizajnere

Jesensko izdanje Elle Boutiquea u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt okupilo je 18 domaćih fashion brendova s ciljem promocije i prezentacije najboljeg hrvatskog dizajna.

Shopping hangover: poslije jesenskog Boutiquea

Kako je prošao najveći ELLE Boutique dosad

Sneak Peek u ELLE Boutique

Atmosfera se zahuktava na ultimativnoj zagrebačkoj shopping destinaciji

▲ Povratak na vrh