Loredana Bahorić je najbolja dizajnerica, najbolji stil ima Iva Radić, a tko je još slavio na dodjeli Elle Style Awards 2017. powered by Mastercard?

26.10.2017.

U zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost, šestu je godinu za redom održana dodjela nagrada ELLE STYLE AWARDS powered by Mastercard® te je proslavljen 15. rođendan hrvatskog izdanja magazina ELLE

Svečanu dodjelu ELLE STYLE AWARDS powered by Mastercard vodile su glumice Mia Biondić i Nera Stipičević koje su goste provele kroz 12 kategorija ovogodišnje dodjele.

Najveću pozornost na dodjeli je, kao i svake godine, privukla nagrada za Najboljeg dizajnera godine (powered by Springfield) koja je ove godine otišle u ruke dizajnerice Loredane Bahorić. Ona stoji iza brenda Charlie Design koji je ove godine proslavio 30. godišnjicu kreativnog rada.

“Prošle godine bila sam nominirana u ovoj kategoriji i nisam osvojila nagradu, ali ove je godine došla u moje ruke i jako sam sretna. To mi je i veliki poticaj u daljem radu. Za nekoliko dana pripremam novu kolekciju koja će biti sjajna pa tko zna, možda se vidimo i sljedeće godine,” istaknula je uvijek dobro raspoložena Loredana Bahorić.

Juraj Zigman, Loredana Bahorić i Nambi Kezić

Najboljom mladom dizajnericom (powered by Högl) ove je godine proglašen brend Price On Request, Najbolja dizajnerica accessoriesa (powered by Westgate) je Iva Ćurković Spajić koja je svoje strast i znanje usmjerila u kreativan dizajn obuće u Borovu, najbolji Model godine (powered by Heraldi For Women) je Daisy iz Colors Model Managementa koju ste ove godine mogli vidjeti u kampanjama kuće Gucci, dok je najbolje Novo lice (powered by Miller Genuine Draft) Lea Petanović iz agencije Talia Model.

U kategoriji Najbolji celebrity stil (powered by Patrizia Pepe) nagrada je pripala uvijek sjajno odjevenoj Ivi Radić.

“Nisam očekivala ovu nagradu. Je li prirodno? Da, nekako je prirodno jer se veže za moj posao, tako da hvala Elleu na ovoj nagradi,” rekla nam je Iva Radić koja je sinoć na crvenom tepihu doista zablistala.

Nevena Rendeli, Iva Radić i Nenad Korkut

U kategorijama Elle Decorationa nagradu za Najbolji produkt dizajn odnio je brend Bagizzmo, dok je ona za Najbolji dizajn interijera (powered by Faks Helizim) pripala Vedrani Ergić. U kategoriji za Talent godine (powered by HP) slavila je nagrađivana redateljica filma “Ne gledaj mi u pijat” Hana Jušić, a u našoj novoj kategoriji za Zvijezdu društvenih mreža (powered by H&M) nagradu je kući odnijela Matea Frajsberger s bloga Click4Chic.

Druga nova ELLE STYLE AWARDS powered by Mastercard kategorija ona je za Ženu godine (powered by Jana), a ona je ove godine otišla u ruke Jasmine Kadije. Ona je prva zagrebačka profesionalna vatrogaskinja s 18 godina iskustva čija hrabrost i odlučnost su inspiracija svima nama. Ima tri diplome, jednu Studija arhitekture u Zagrebu i dvije Visoke škole za sigurnost, no njezin znatiželjni duh potaknuo ju je da nakon gotovo devet godina rada u arhitektonskoj struci na poslu da otkaz, izađe iz zatvorenog uredskog prostora i krene – u avanturu. Bila je adrenalinski turistički vodič, suvozačica na reliju, bavila se speleologijom, trči polumaratone, idejna je začetnica utrke stepenicama na vrh Zagrepčanke, no od 17. godine, kad je prvi put s dečkima bila u akciji, zaljubila se u vatrogastvo kojem se posvetila punim srcem.

“Jako sam sretna zbog ove nagrade iako ju nisam očekivala jer samo radim ono što me veseli. Ja sam samo vatrogasac koji je usput i arhitekt. Nakon današnjeg dana neće biti promjene u mojem životu u smislu onoga što ja jesam i što ću dalje biti,” otkrila nam je dobitnica nagrade za Ženu godine (powered by Jana), Jasmina Kadija.

Judita Franković. Jasmina Kadija i Miran Kurspahić

Nagradu za životno djelo (powered by Mastercard), ove je godine kući ponijela Zdenka Kovačiček. Naša velika rock, blues, soul i jazz pjevačica ne prestaje nizati uspjehe, a ove godine proživljava novi vrhunac svoje slave. To joj je donijela velika popularnost pjesme “Frka” u suvremenoj izvedbi skupine Nipple People koja nas je podsjetila na to zašto je Zdenka Kovačiček tako značajna za našu glazbenu povijest, činjenica da je njezinu pjesmu “Elektra” iz 1978. za reviju kuće Chanel odabrao veliki Karl Lagerfeld, ali i jubilarna obljetnica 60 godina karijere u glazbi koju će obilježiti velikim koncertom u koncertnoj dvorani Lisinski, 29. studenog ove godine.

“Jako sam iznenađena, počašćena i sretna i mislim da sam najbolji primjer za onu izreku: ‘Nikad nije kasno’,” rekla je velika Zdenka Kovačiček pri preuzimanju nagrade i dodala: “Ne mislim pritom samo na ovu nagradu, nego na sve ono što mi se zadnjih dana i mjeseci događa, što nisam očekivala i što mi daje do znanja da smo bili ispred vremena prije 40 godina i da je moje vrijeme tek sada”.

Ivona Čulo, Zdenka Kovačiček i Tomislav Madžar

Pročitajte i...

Moda ili stil? - Judita Franković Brdar, Juraj Zigman, Loredana Bahorić i Ksenija Vrbanić odgovaraju

U susret ELLE Style Awards powered by H&M pozabavili smo se stilskim odrednicama

Avangardna modna bajka Loredane Bahorić

Mare Milin i Charlie Design predstavljaju još jednu genijalnu crno-bijelu kampanju

Iva Radić u kampanji za Heraldi for Women

Heraldi for Women predstavlja jesenske kolekcije renomiranih svjetskih brendova

Iva Radić zna kako nositi trendove sezone

Poznata trendseterica nas uvijek oduševi svojim odjevnim kombinacijama

Razgovarali smo s Loredanom Bahorić povodom nove kampanje

Ujedinjenom vizijom Charlie i Spirit by TB odnosno Loredana i Tomislav Bahorić predstavljaju svoju ljetnu kolekciju naziva Avantgarde Family

▲ Povratak na vrh