Price on Request: od velikog intervjua za Dazed do Elle Boutiquea

12.06.2019.

Što nam za subotu sprema dizajnerski kolektiv?

Price on Request relativno je novo ime na modnom nebu, no unatoč kratkom stažu, svojim je kritičkim promišljanjem mode, inovativnim idejama i satiričnim pristupom dosad ostavio itekako značajan utisak na modnoj sceni.

Premda se može definirati kao modni brend, Price on Request se od samih početaka fokusirao na nešto mnogo više od odjeće same, na ideju, poruku, na kritiku sustava unutar kojeg stvara i djeluje. Upravo je taj promišljeni pristup dizajnerskom kolektivu, na čelu s Galom Marijom Vrbanić, osigurao pozornost publike i uspjeh koji je uslijedio već s prvim prikazanim kolekcijama. 2017. u rukama brenda završila je Elle Style Award za najboljeg mladog dizajnera, a platforma Fashion Scout, u sklopu programa Ones to Watch, odvela je Price on Request u London što je brendu otvorilo vrata inozemne scene. Potkraj svibnja oduševila nas je i vijest da je Price on Request osvanuo u velikom intervjuu prestižnog magazina Dazed&Confused, a uredništvo je posebno zaintrigirao inovativni pristup dizajnu mladog brenda i nove kolekcije koncentrirane na recikliranje dizajnerskih komada iz 30 godina stare arhive Galine majke Ksenije Vrbanić.

 

 

Price on Request moći ćete pronaći na ELLE Boutiqueu u subotu 15.6. od 10 do 21 sat u Dežmanovoj ulici, no prije nego što se izgubimo između vješalica ovog modnog događanja, porazgovarali smo s Galom o intervjuu za Dazed, o slow fashionu kao i o tome na čemu trenutno radi.

Nedavno je priču o Price on Requestu objavio Dazed & Confused što je zbilja impresivan uspjeh. Je li uredništvo Dazeda za POR doznalo preko društvenih mreža ili je “kriv” London?

Je, dosta je to velik uspjeh, nisam ni sama mislila da je to moguće bez pedigrea visoke strane škole. Vjerojatno se radi se o spletu okolnosti, a kontinuirani rad smatram ključnim. Kako su točno doznali, ne znam. Kao i uvijek, slali smo medijima press release nakon objavljene kampanje i nakon 2-3 tjedna dobila sam odgovor da Dazed želi intervju sa mnom.

 

 

U Londonu je Price on Request predstavio kolekciju POR/NO XD koja je sačinjena od prerađenih komada iz arhive tvoje majke Ksenije Vrbanić. Kakve su bile reakcije na kolekciju?

Pa taj sustainability je zaista danas trend broj jedan, a i cijela obiteljska priča je definitivno dodana vrijednost. Iako, to je i dosta velika mana jer to znači da smo ograničeni na samo jedan brend. No, ako tome pridodamo funkcionalni dizajn imamo stvarno relevantan proizvod! Tako da su reakcije bile odlične.

 

 

Price on Request svojim djelovanjem zastupa sve principe slow fashiona. Zašto ti je to toliko važno? I misliš li da svijet ipak postaje sve osvješteniji kada je riječ o konzumiranju brze mode?

Uf, ne znam da li bih POR poistovjetila sa slow fashionom. Sve te izraze koji se danas često koriste radi marketinga nekako izbjegavam, a ni mi nismo krenuli s POR/NO XD konceptom radi toga. Negativne strane high streeta koje su danas u fokusu ja sam osvijestila dosta rano tako da je s brendom sve išlo nekako logično. Svijet postaje osvješteniji radi upornih pojedinaca koji su velike brendove stavili u poziciju da to moraju marketinški gurati. Iako je u pozadini svega naravno profit, ipak je razlog dobar. Tako da ovim putem pozivamo sve da nam se priduže u spašavanju svijeta!

Na čemu Price on Request trenutno radi?

 

 

Zapošljavamo iOS developere. Tako da, ako voliš modu i dinamično radno okruženje uz mogućnost napredovanja, javi se! Iskustvo nije preduvjet.

Što nam spremate za ELLE Boutique? Koje komade možemo očekivati?

POR/NO XD ljetnu kolekciju. Statement komade i bestselere!

 

Piše: T.L.
Fotografije: Price On Request

Pročitajte i...

Nova kolekcija Price on Request: Life Coaching Service

Launch event je danas u Approved shopu!

Jesenski Elle Boutique okupio vodeće domaće dizajnere

Jesensko izdanje Elle Boutiquea u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt okupilo je 18 domaćih fashion brendova s ciljem promocije i prezentacije najboljeg hrvatskog dizajna.

Jesenski Elle Boutique okupio vodeće domaće dizajnere

Jesensko izdanje Elle Boutiquea u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt okupilo je 18 domaćih fashion brendova s ciljem promocije i prezentacije najboljeg hrvatskog dizajna.

Shopping hangover: poslije jesenskog Boutiquea

Kako je prošao najveći ELLE Boutique dosad

Sneak Peek u ELLE Boutique

Atmosfera se zahuktava na ultimativnoj zagrebačkoj shopping destinaciji

▲ Povratak na vrh