S Nikom Čuić iz brenda NIKA TOM o nagradama, kostimografiji i ELLE Boutiqueu

25.06.2020.

Pobjednica prošlogodišnje ELLE Style Awards nagrade za najboljeg mladog dizajnera

Povodom njezinog premijernog sudjelovanja na ELLE Boutiqueu, priveli smo talentiranu dizajnericu Niku Čuić na razgovor. Blic intervju slijedi u nastavku!

Dobitnica si prošlogodišnje ELLE Style Award nagrade za najboljeg mladog dizajnera. Što je za tebe značila ta pobjeda?

Elle Style Award nagrada je stigla neočekivano i bila je ugodno iznenađenje. I iako se generalno ne treba previše opterećivati nagradama niti ih smatrati jedinom validacijom vlastita rada, uvijek je lijepo dobiti potvrdu, pogotovo kada je riječ o nečemu što proizlazi iz modnog svijeta.


Osim modnog dizajna, baviš se i kostimografijom. Pričaj nam malo o tome, kako je bilo raditi na filmu Dnevnik Diane Budisavljević?

Na filmu Dnevnik Diane Budisavljević  sam radila kao asistent kostimografije. Film je sam po sebi bio vrlo inspirativan pošto se radnja odvija u Zagrebu 40-tih godina, a iz tog razloga smo većinu kostima i sami izrađivali jer ih je bilo gotovo nemoguće nabaviti iz tog perioda, a da su i dalje u dobrom stanju.

Kada se radi o kostimografiji, tu ima toliko elemenata koji se moraju uzeti u obzir. Ona funkcionira kao integralni dio predstave ili filma i ima važnu ulogu u autentičnosti djela, a pokazuje se i ono što nije direktno izrečeno. Kostim nije samo odjevni predmet jer je i on odraz diskurza filma, a njegova izrada može biti silno zamršena. Tu se uvijek u obzir treba uzeti izgled kostima, specifičnosti izrade, lika kojem je kostim namijenjen, cijelu scenu ili kadar.

 

 

Na čemu trenutno radiš? Sprema li se uskoro nova kolekcija?

Trenutačno radim na hrvatskoj seriji Vinka Brešana “Dnevnik velikog Perice” koja je smještena u 60im godinama prošlog stoljeća te na još par manjih projekata. Radim i na novoj kolekciji koja će, nadam se, biti gotova do kraja godine.

Što nam pripremaš za ELLE Boutique?

Na Elle Boutiqueu će većinski biti izloženi primjerci iz zadnje kolekcije TANGENTUM te nekoliko primjeraka iz prijašnjih kolekcija po promotivnim cijenama!

 

Dizajnerske komade NIKA TOM možete nabaviti po promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 27. lipnja, u Dežmanovoj ulici (Dežmanov prolaz) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Elle Boutique otvoren je za sve posjetitelje od 10 do 21 sat. Pod sloganom #stopostohrvatskidizajn i #zajednozamodu ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, čije će komade posjetitelji na licu mjesta moći isprobati i nabaviti, i to po posebnim promotivnim cijenama, a koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Karla Jurić

Pročitajte i...

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Elle vam poklanja ekskluzivne ART OF TANNING Afrodita Professional proizvode

... ako se pretplatite na Elle! Postanite Elle godišnji pretplatnik jer prva 4 broja darujemo i šaljemo na kućnu adresu! Uz to, poklanjamo vam i VIP dar – neodoljive proizvode za sunčanje ART OF TANNING Afrodita Professional. Požurite jer prvih 10 pretplatnika osvaja VIP poklon!

nova serija nastala po knjizi autorice Liane Moriarty

Ako obožavate Big Little Lies imamo sjajne vijesti za vas

Jedva čekamo jedva čekamo jedva čekamo!

Znamo što ćete nositi ovog ljeta- školsku pletenicu!

Look koji nas asocira na stroge britanske internate, Gretu Thunberg i naše stare fotografije iz osnovne škole ponovno je in. Influcenerice poput Pernille Teisbaek i Kylie Jenner pletenicu ove sezone nose u baš svim prilikama, od dnevnih šetnji do večernjih izlazaka, jer doista nema praktičnije frizure za ljetne vrućine

▲ Povratak na vrh