Što nam za ljeto predlažu domaći dizajneri?

18.06.2018.

Doznajte koje to trendove kriju kolekcije najpoznatijih domaćih dizajnerskih imena

Nakon što su svoje već rekli na pistama domaćih tjedana mode, domaći dizajneri svoje su kreacije izložili u lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu u sklopu modnog druženja pod nazivom ELLE Boutique by Smartwater. Njih čak 18 najpopularnijih, prodavali su komade sa svojim potpisom i tako još jednom pokazali kako bi trebalo izgledati ljeto koje nam je pred vratima. Koje su to trendove istaknuli, pogledajte u nastavku.

Modno ljeto bez bijele apsolutno je nazamislivo. Pokazali su to dizajneri eNVy rooma, zatim Loré ali i brojni drugi koji su odabrane komade prodavali toga dana u lapidariju Arheološkog muzeja. Svatko od njih bijeloj je odjeći dao svoj osobni pečat, a osim modela u toj uvijek popularnoj neboji, ljeto je kao stvoreno za odjevne predmete u nježnim tonovima. U svojim kolekcijama imaju ih brend Soel by Sonja Lamut te Klisab.

Loré

eNVy room i Sovilj

Sonja Lamut

KLISAB i A’marie

Lepršavi krojevi i aismetrija

Visoke temperature najviše na ruku idu ženama. Jer dovoljno je uskočiti u kakvu lepršavu haljinu, tuniku ili bluzu i osjećati se kao da je barem koji stupanj ugodnije. Za taj divan osjećaj, kao i za čistu ženstvenost pobrinule su se Boudoirke, Aleksandra Dojčinović, A’marie… Asimetriji i nadasve jedinstvenim krojevima ostale su vjerne I-Glee te XD Xenia Design.

Boudoir

Lei Lou i ELFS

Viseće ogrlice

Jednostavnost uvijek pali, a to dobro zna domnaći dizajner nakita – Nenad Sovilj. Njegove dugačke ogrlice napravljene od epoksidne smole, metala i poludragog kamenja, savršeno će se uklopiti uz svaku modnu kombinaciju.

Sovilj

Cool sunčane naočale i modni dodatci

Ljeto i modni dodatci definitivno se najbolje slažu. Osim sunčanih naočala s okruglim staklima, nose se i modeli u boji. U svojoj ponudi neke od najcool modela imaju A’marie i Sheriff & Cherry… Popularni ELFS-i pobrinuli su se trendi gumene natikače, a izložili su i sunčane naočale neobičnih oblika kao i večernje trobice. Njih u svojoj ponudi ima i Aleksadnra Dojčinović, dok su neke od najpoželjnijih dnevnih modela, one mrežaste napravile Andreja Bistričić i Maja Merlić koje stoje iza brenda Dioralop.

Sheriff & Cherry

A’marie

Dioralop

ELFS

Sve komade 18 dizajnerskih imena: IO Ivana Omazić, Dioralop, XD Xenia Design, I-Gle, Aleksandra Dojčinović, Charlie Design, Price on Request, Envy Room, Boudoir, ELFS, Ana Maria Ricov, Sonja Lamut, Klisab, A’Marie, Loré, Lokomotiva by Lana Puljić, Sheriff & Cherry i Sovilj, u lapidariju ste mogli nabaviti po 20% nižim cijenama ako ste uza se imali svoju Mastercard® ili Maestro® karticu. A kako upravo kompanija Mastercard korisnicima svojih kartica pruža neprocjenjivo iskustvo plaćanja, upravo uz spomenute kartice u šopingu možete uživati baš svaki put.

Piše: Josipa Scotti
Foto: Aleksandar Selak

Pročitajte i...

Kako smo se proveli na modnom događanju jeseni

Jesenski ELLE Boutique održao se u subotu u nenadmašnom prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda

Online panel: „Apokalipsa… but make it fashion!“

Pogledajte Zoom panel u povodu ELLE Boutiquea o izazovima s kojima se modni svijet suočava ove turbulentne godine, iskustvima nekih od vodećih domaćih dizajnera i modnih znalaca te prognozama za vedriju budućnost

Neočekivani spoj fotografije i mode u torbama Bags by Kristina

Jedinstvene komade koji kombiniraju modu i fotografiju na posve drugačiji način pronađite na jesenskom ELLE Boutiqueu!

Uživajte uz zvukove glazbe u jedinstvenom ambijentu Hrvatskog glazbenog zavoda na ELLE Boutiqueu

Sutrašnji ELLE Boutique dokazuje da se moda i glazba vole: Društveni komorni ansambl Hrvatskog glazbenog zavoda i vokalistica Dora Dora uveličat će modno događanje, a magazin ELLE kao organizator će s dizajnerima dio sredstava prikupljenih od prodaje artikala donirati za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

Kamo za vikend? Na ELLE Boutique, naravno!

Najbolje modno događanje ove jeseni sutra je u Zagrebu - ELLE Boutique u Hrvatskom glazbenom zavodu! Dođite od 10-19 h na ekskluzivno druženje s vodećim domaćim dizajnerima i kupite originalne kreacije po promotivnim cijenama!

▲ Povratak na vrh