Veliki horoskop za 2015.

ljetni ljubavni horoskop
01.03.2015.

Osim svoje budućnosti, otkrit ćete da je ovo bez pretjerivanja najiscrpniji i najzanimljiviji pregled svega što vas očekuje u novoj godini

OVAN:

LJUBAV: Na prvi pogled čini se kako vas čeka naporna i komplicirana ljubavna godina. Za otporne snagatore kao što su Ovnovi ovo će biti samo još jedan kvalitetan izazov u kojem ćete pokazati kako vas se ne može tako lako slomiti. Nastavlja se razdoblje preispitivanja emotivnih i životnih vrijednosti. Stari obrasci više ne pale, na vaše veliko olakšanje. Bit će vam lakše ponovno sagraditi novu kuću nego stalno popravljati staru ruševinu. Nećete nužno promijeniti partnera, samo način na koji pristupate problemima. Tražit ćete više prostora i razumijevanja. Preživite li zajedno ovo izazovno razdoblje, ništa vas neće moći razdvojiti. Slobodni Ovnovi žarit će i paliti, možda čak i ostavljati spaljenu zemlju iza sebe. Budite pristupačniji i nježniji. Ne otjerate li plahog udvarača svojim navijačkim stilom zavođenja, čeka vas vrlo ugodno iznenađenje.

POSAO: Neobična poslovna godina puna promjena, ali za vas ništa novo. Navikli ste na dinamične situacije i uvijek dajete sve od sebe, čak i kad ostali suradnici posustanu. Nadređeni će itekako primijetiti vaš trud i vjeru u uspjeh. Osvojit ćete zasluženu vodeću poziciju u kojoj ćete se odlično snalaziti. Imate li novu ideju, izborite se za nju, ma kako neobično zvučala. U financijama će vas zvijezde podržavati, čak i nagraditi, pod uvjetom da se držite zakona i pravila. Vaš jedini problem, ne samo u 2015-oj, je sklonost preuzimanju previše obaveza odjednom. Iako možete povući više nego ostali, na kraju vam ne gine premorenost i pad energije na minimum. Pametno rasporedite svoju snagu i poslušajte koji mudri savjet starijih i iskusnijih kolega.

ZDRAVLJE: Na prvi pogled vi ste aktivni i uvijek vozite u petoj brzini. Ali kad se nakon svih dnevnih obaveza i ljubavnih previranja zavalite na kauč, počinje raskošni banket. Nema ništa loše u povremenom ubijanju stresa kolačima (tko od nas to nije nikad učinio?), ali ne pretjerujte. Vrlo brzo ćete nagomilati kilograme kojih ćete se vrlo sporo rješavati. Naučite razlikovati gurmanske izlete od ponoćnog posjeta hladnjaku. Cijele godine prolazit ćete kroz razne psihičke transformacije. Kad vam se učini da gubite snagu i smjer, potražite pomoć psihologa ili primijenite neku od tehnika meditacije.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Bit ćete snažni i strastveni, uporni i spremni na sve. Kad kažemo sve, to i mislimo. Borit ćete se u ljubavi, na poslu, sa starim lošim navikama, nezaliječenim ranama, skrivenim simpatijama, financijskim krizama i najviše – sa strahom. Početak vaše borbe je bilo prepoznavanje pravog neprijatelja. Do kraja godine bit ćete pobjednik u nadmetanju sa svojim strahovima. Kad uspijete u tome, moći ćete doista sve.

BIK

LJUBAV: Bikovi su vjerni i uporni partneri. Nikad vam nije teško suočavati se sa problemima jer znate da ljubav ne pada s neba i da se za nju treba potruditi. Ipak, u srcu uvijek držite otvorena vrata zovu sudbine, ma kamo vas ona odvela. Tu više ne vrijede ustaljena pravila koja ste si postavili, ali upravo miris nepredvidljivog tjerat će vas da izađete s utabanog puta u neistraženu šumu novih mogućnosti. Imate li partnera s jednako jakim egom, bit će mu teško shvatiti vašu želju za promjenom. Često ćete dokazivati svoju samostalnost, emotivno i financijski. Slobodni Bikovi osjećat će da su vrlo blizu susretu sa „srodnom dušom“. Možda zvuči kao neka bajka iz ljubića s kioska, a možda je i sasvim ostvariv odnos koji će još dugo odolijevati izazovima racionalnog svijeta. Okrenite se oko sebe, možda već dugo poznajete tu savršenu osobu, ali joj niste dali šansu. U presudnom trenutku ne skrivajte osjećaje, nećete imati bezbroj prilika za novi početak.

POSAO: Kod Bikova se promjene spremaju dugo i polako, nakon pažljivog razmišljanja i planiranja. Pokrenut ćete promjenu u svojoj karijeri, i nećete prihvatiti ništa što smatrate da je ispod vašeg zasluženog statusa. Vrijeme samozatajnosti je iza vas, pokazat ćete svijetu svoju vrijednost i očekivati priznanje. Pratit će vas sreća u izboru novog posla, čak i ako odlučite zadržati sadašnju poziciju. Potezi koje ćete sada povući još će dugo donositi plodove u vašoj karijeri. Dobra reputacija mogla bi vas daleko odvesti. Kao pravi uživatelj luksuza, nećete štedjeti dok ne ugledate crvene alarme na karticama. Ove godine mogli biste naučiti novu financijsku tehniku, zove se – štednja. U početku ćete se mučiti, ali kad nanjušite gomilanje novca, dopast će vam se planiranje putovanja ili renoviranja stana.

ZDRAVLJE: Put do vašeg srca vodi kroz želudac. Nažalost, ponekad ga prati i stres koji se neprimjetno zavuče u vaš sustav i dugoročni radi probleme. Pripazite na prehranu i redovito prakticirajte vježbe disanja. Morat ćete se često podsjećati da se brinete o sebi barem jednako kao i o drugima. Često ćete se morati boriti s negativnim emocijama. Okružite se bliskim ljudima od povjerenja, bit ćete vrlo osjetljivi na energiju svoje okoline.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Nevidljivo golom oku pomiču se ledenjaci, planine, kontinenti. Vaša promjena je spora, ali neminovna. Otkrit ćete mnogo novih stvari o sebi, iznenaditi se kako lako odbacujete do jučer čvrste i posve krive stavove. Najveća iznenađenja čekaju vas u međuljudskim odnosima. Ponekad ćete teško povjerovati kakav kukolj raste u žitu vaših prijateljstava. Ne doživljavajte promjene kao gubitak. Ovo je veliko čišćenje koje otvara prostor za nova i bogatija iskustva i odnose.

BLIZANCI:

LJUBAV: Doista se imate čemu veseliti. Blizance čeka lepršava i vrlo zanimljiva ljubavna godina. Sigurno odmah razmišljate o brojnim izlascima i zabavi do ranih jutarnjih sati. Bit će i zabave i flerta i ljubavi, samo malo drugačije od onoga na što ste navikli (od sebe i od drugih). Više ćete posjećivati kulturna događanja, a manje standardne tulume. Zapravo, ova godina će iz vas izvući dosad najviše kulturnih i umjetničkih afiniteta. U takvom okruženju ćete upoznati i jednu posebnu osobu. Čeka vas romantično razdoblje koje ćete povremeno prekidati vrlo strogim procjenama partnerovog karaktera i ponašanja. Blizanci u vezama će produbiti postojeće odnose, ali uz prihvaćanje odgovornosti za svoje postupke. Kratke periode dosade iskoristite za podsjećanje na stvarne vrijednosti u životu. Ljubav je najveća od svih.

POSAO: Najbolje se osjećate u dinamičnoj radnoj atmosferi, a toga ove godine neće nedostajati. Neki Blizanci promijenit će posao i s velikim ushitom raditi na potpuno novim projektima. U svakom slučaju bit ćete okruženi novim i drugačijim suradnicima. Napokon ćete biti dio tima kakav ste oduvijek priželjkivali, još samo ostaje da izborite svoje mjesto u podjeli poslova. Izoštrite svoju radnu etiku, manje pričajte i više slušajte. Financije će vas malo manje mučiti nego prošle godine, a bit će i nekoliko dobrodošlih neočekivanih dobitaka. Ako ste poželjeli pokrenuti vlastiti biznis ili postati slavni (a može i oboje), 2015-a je vaša godina!

ZDRAVLJE: Iako vas zdravlje većinu vremena služi dobro, ne uzimajte to olako. Imate mnogo sitnih loših navika koje se mogu zbrojiti u veliku smetnju. Imat ćete puno posla sa samoanalizom i suočavanjem sa starim boljkama. Ponekad nećete dobro spavati, ali klonite se ovisnosti o lijekovima. Prirodne metode dugoročno će vam više pomoći. Bit ćete energični, dinamični i zabavni, okruženi dragim i zanimljivim ljudima koji uživaju u vašem društvu. Sjetite se toga kada vas sustigne rijetka depresivna epizoda.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Vi ste veliki ljubitelj brzih rješenja i površnosti, što vas je često poštedjelo ozbiljnijeg suočavanja s problemima. Ove godine ćete, najprije u poslu, otkriti drugu vrstu satisfakcije. Naporan rad uložen u uspjeh projekta doista će se isplatiti. Uživat ćete u sasvim novom dojmu koji ste ostavili na suradnike. Tko kaže da Blizanci ne mogu biti osobe od povjerenja. Sada gradite poslovni imidž koji će vas još dugo pratiti i itekako vam se isplati potruditi se i dati sve od sebe. Pozitivne promjene osjetit ćete i u odnosima s prijateljima i partnerom. Pouzdanost vam daje dosad neotkrivenu dimenziju.

RAK:

LJUBAV: Velika i važna ljubavna godina je pred vama. U razdoblju u kojem se možete nadati značajnim promjenama i odlukama, zarukama, vjenčanju, trudnoći ili jednostavno početku nove i uzbudljive veze, lako je previdjeti male stvari koje život znače. Lakše ćete od partera dobiti zaručnički prsten nego ga natjerati da ne jede (kao zločesti Goerge Clooney) grickalice u krevetu. Život čine i male i velike stvari, zato ćete morati održati ravnotežu i zadržati sreću koja vas tako blagonaklono prati. Slobodni Rakovi puni su potencijala, ali ponekad i suviše nestrpljivi. U trenutku slabosti mogli biste se spetljati s posve krivom osobom za vas. Pažljivo procjenjujte sve nove kandidate i ne spuštajte svoje kriterije samo zato što ste malo osamljeni. Bit ćete toliko šarmantni da zaista možete birati.

POSAO: Sva ulaganja u dodatnu edukaciju, diplomu i učenje novih vještina i jezika, sve će se to napokon isplatiti. Čeka vas promjena, i to na bolje. Preuzet ćete više odgovornosti i pokazati se kao nezamjenjiva karika u lancu odlučivanja. Vaš savjet sada se pozorno sluša i uvažava, zato nemojte popustiti tremi već iskoristite svjetlost reflektora za svojih 5 minuta poslovne slave. Neki Rakovi prihvatit će na prvi pogled potpuno neobičnu poslovnu ponudu. Ne bojte se, na dobrom ste putu. U financijama ste krajnje romantični, i time i krajnje nepraktični. Bit ćete skloni doniranju iz čisto emotivnih pobuda, ali to je pogreška koju nećete ponoviti dvaput. Kada se nađete u situaciji da vama treba pomoć, vidjet ćete s koliko ste stvarno dobrotvora okruženi.

ZDRAVLJE: Iako nećete imati većih problema, zdravlje će cijele godine varirati, ovisno o vašem emocionalnom stanju. Skupljat ćete stres u području trbuha i ponekad se osjećati kao trol koji se najeo kamenja. Vježbajte redovito i izbjegavajte preopterećenje kralježnice. Bit ćete svjesniji svog tijela i promatrati kako reagira na promjene oko vas i u vama. Ove godine bit ćete spremni na završnu bitku s lošim zdravstvenim navikama.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Ovo je godina postavljanja granica, ponajprije između vas i partnera. Skloni ste preromantičnom poimanju ljubavi, a sada trebate pokazati kao ste imuni na manipulaciju i pokazivanje moći (kako svoje, tako i partnerove). Izlaz iz zamršene ljubavne situacije, kao i iz bilo kakvih poslovnih previranja, leži u željeznoj disciplini i stalnom podsjećanju što je za vas zdravo, a što ne. Budite sebi najvažniji. Ove godine obnovit ćete i ugodne odnose s članovima uže obitelji.

LAV:

LJUBAV: Ljubav je u zraku, točnije u avionu koji bi mogao postati vaše prijevozno sredstvo za odlazak na ljubavni sastanak. Ove godine bit ćete skloni ljubovanju sa strancima ili ćete se vi i izabranik vašeg srca silom prilika naći razdvojeni. Vaša ljubav može preživjeti udaljenost, samo nastavite vjerovati u autentičnost svojih osjećaja. Neki Lavovi zaljubit će se preko ušiju u magično biće s društvenih mreža. Dokle god stojite čvrsto na zemlji, virtualna ljubav je dozvoljena. Bit ćete prirodno zavodljivi i lako privlačiti pažnju. Moguće su kratke i vrlo strastvene veze u kojima ćete se jednako brzo ohladiti. Ne budite podli, nesretnika ostavite sa stilom. Obitelj će mnogo tražiti od vas, ali ponekad nećete biti spremni na veće žrtve.

POSAO: U poslu ćete smiješati čarobni napitak hrabrosti, sreće i karizme. Nije da niste i marljiv i predan suradnik, ali vaš najjači adut bit će „ono nešto“ što ostavlja dojam povjerenja i sigurnosti. Zbog toga ćete odlično surađivati s različitim karakterima i jako dobro regrutirati suradnike. Imat ćete odlične instinkte i slobodno ih slijedite ma kamo vas odveli. Želite li pokrenuti novi projekt, bit ćete na pravom mjestu u pravo vrijeme. S novcem ćete stajati odlično pa si možete priuštiti i koju donaciju manje sretnima od vas. Jednog dana svemir će vam vratiti uslugu. Nepokolebljivo samopouzdanje izvući će vas iz nekoliko kriznih situacija. Srećom, nijedna kriza ne traje zauvijek.

ZDRAVLJE: Znate kako se veli, ne diraj hipohondra dok spava. Ali prekasno. Dugi niz manjih tegoba probudio je u vama pohvalnu, ali možda malo pretjeranu, brigu o zdravlju. Kada dobro razmislite, shvatit ćete da je većina vaših tegoba povezana sa stresom koji ne želite priznati i prehranom koju ne želite promijeniti. Put do zdravih navika zapravo je vrlo jednostavan. Jednom kad se počnete osjećati bolje, pametno planiranje jelovnika postat će vam vesela dnevna razbibriga, a ne opterećenje. Ove godine pripazite u prometu, niste baš oličenje koncentriranog vozača.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Oduvijek ste znali da u vama čuče kvalitete pravog Lava, kraljevskog bića koje, osim po raskoši, ljudi zamjećuju po plemenitosti, odlučnosti i snazi. Vaše prirodno ponašanje dugo je bilo zatrpano sitnim ljudskim slabostima, ali sada je dobar trenutak da odbacite polovna rješenja i budete fantastični kako samo vi to možete. Iza velikog ega kriju se i tolerancija, velikodušnost, vjernost i volja za pravednim vladanjem svojim i drugim životima. Uživajte u najboljem od njegovog veličanstva Lava!

DJEVICA:

LJUBAV: Djevicu je teško namamiti iz udobnog i poznatog okruženja, ali kad jednom udahne miris nepredvidljivih daljina, u njoj se budi mali avanturist spreman za eksperimentiranje. Sport, rekreacija ili putovanje ( a posebno Internet) povezat će vas s različitim zanimljivim ljudima. Bit ćete očarani, početkom godine čak i „karmički povezani“, ali ubrzo ćete ponovno početi zamjećivati šarmantne i racionalne štrebere kakve zapravo u dubini duše volite. Imat ćete vrlo aktivan društveni život pa ponekad odvojite koji trenutak za samoću. Djevice u vezi pružat će partneru podršku i održavati vezu na međusobnom razumijevanju. Pružit ćete mnogo, ali jednako toliko tražite natrag. Kupujete li veću zajedničku nekretninu, ovo je vaša godina.

POSAO: Dosad su vam u poslu davali svakakve epitete, a nikad dosad vas nisu nazvali ekstravagantnima, neobičnima i avangardnima. Razbit ćete konzervativne zablude o vašim sposobnostima i učiniti stvari koje se niste dosad usudili. Bit ćete kreativni i ne bojte se nijedne na prvi pogled čudne ideje. Budućnost stvaraju ljudi koji se usude razmišljati izvan okvira. Preuzet ćete neke nove dužnosti koje biste prije nekog vremena paranoično zaobišli. Dovoljno ste zreli i odgovorni da preuzmete vodeću poziciju i da je kvalitetno odradite. S financijama stojite dobro, što će dodatno pridonijeti vašem duševnom miru.

ZDRAVLJE: Vaša poslovična opsjednutost čistoćom i zdravljem napokon će se pokazati korisnom. Ostat ćete zdravi upravo zato što posjećujete doktora i kad na vas kihne papiga i kad niste sigurni gledate li tv dnevnik ili imate halucinaciju. U jednom rutinskom pregledu na vrijeme ćete otkriti manju tegobu i na vrijeme je početi liječiti. Bit ćete disciplinirani prema svom tijelu, ali najvažnije je da držite svoj dnevni raspored pod kontrolom. Previše dnevnih obaveza (a vi ste ih skloni sakupljati kao da vam je to hobi) brzo će vas iscrpiti i srušiti imunitet.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Svi ljudi žive s mnogo strahova i vi niste nikakva iznimka. Mnogo toga odigravalo se u vašoj podsvijesti i niste bili previše spremni na suočavanje sa svojom autodestrukcijom. Ali čudovišta u ormaru drugačije izgledaju noću, a drugačije ujutro. Vaše jutro je svanulo i sada možete bez straha pretražiti svoje misli i srce. Nađete li nekakve zaostale kosture, prašnjava ljubavna pisma ili mutnu obiteljsku fotografiju, jednostavno ih bacite kroz prozor. Očistit ćete mjesto u duši za nova iskustva. Nakon male unutarnje revolucije, kraj 2015-e dočekat ćete kao bolja i mirnija osoba.

VAGA:

LJUBAV: Ovo će biti zabavna, ali nikako površna godina. Bit ćete opušteni, pristupačni i blagonakloni. To je pravi magnet za sve vrste udvarača, ali morate se zapitati kakvog želite zadržati. Odgovarat će vam tolerantan i predan partner čiju pažnju osvajate s lakoćom. Provest ćete sate i sate u smijehu i tulumarenju, ali ako se odlučite za ozbiljniju vezu, sve su karte otvorene. Ključ vaše budućnosti je u dobroj komunikaciji. Bit ćete strastveni, ali nikako nevjerni. Skloni ste impulsivnim počecima i završecima. Onaj tko zapali vaš plamen može vas lako zadržati, pod uvjetom da ima iskrene i poštene namjere. Ako ste dovoljno hrabri da stupite u bračne vode, ovo je sasvim dobar trenutak, pod uvjetom da ste dobro promislili. U društvenim događanjima zračit ćete ljepotom i šarmom. Kad sve ostalo zaškripi, zabava s dobrim prijateljima je zagarantirana.

POSAO: Pouzdana i vrijedna osoba poput vas neće imati većih problema u ostvarivanju bilo kakve vrste projekata. Suradnici vas vole i ugodno im je s vama raditi. U jednom trenutku poželjet ćete nešto novo što još dosad niste radili. Samopouzdanje je odlična stvar, ali ne ulazite u nove projekte bez dobrog savjetovanja s iskusnijim kolegama. Bez dobrog usmjeravanja mogli biste završiti u slijepoj ulici. Privlačit će vas putovanja i komunikacija na daljinu. Financije su u skladu s potrebama, ali ponekad ćete se zaigrati sa šopingom ili nerazumnim ulaganjem. Kada ugledate nešto svjetlucavo, pokušajte ostati racionalni.

ZDRAVLJE: Inače niste tako nemarni, ali ove godine morat ćete željeznom disciplinom odrađivati sve redovite kontrole i preglede. Vaša najveća zdravstvena briga zapravo je mentalne prirode jer ćete se loše nositi s brigama i stresom. Najveću terapijsku podršku naći ćete u komunikaciji s obitelji i prijateljima, ali nemojte se sramiti ni stručnog razgovora. Izbjegavajte previše lijekova i proučite alternativne i prirodne metode liječenja.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Ponekad ste neodređeni i neodlučni, ali 2015-a to će dovesti u ravnotežu. Silom prilika morat ćete preispitati svoj odnos prema materijalnim, a onda i ostalim vrijednostima u životu. Nakon neprospavanih noći uhvatit ćete se u koštac s financijskom neizvjesnošću i iznenaditi kako vam dobro ide kada držite konce u svojim rukama. Naučit ćete da sami upravljate svojim resursima i to znanje prenijeti i u druge sfere života. Ne očekujte da drugi ulažu umjesto vas, povucite granice do kojih želite ići, a u okviru njih postanite suvereni vladar.

ŠKORPION:

LJUBAV: Toliko ste intenzivni i vrući da bi se na vama mogao ispeći odrezak. U novu godinu ulazite u naponu energije, a to ne može baš svatko pratiti. Bit ćete dominantni i zahtjevni, ali zašto se zadovoljiti polovnim rješenjima? Jednig jutra probudit ćete se raspoloženi za bračne ponude, a jao si ga onda partneru koji već nema kupljeni prsten u pripremi. Z asvoj strastveni pohod imate filozofsko opravdanje, i doista ste u pravu: samo jednom se živi. Slobodni Škorpioni doživljavat će ljubav posvuda, pa i tamo gdje je ona samo u njihovoj glavi. Kad se malo spustite na zemlju, mogli biste upoznati nekoga tko će vas jako ozbiljno zainteresirati. Čeka vas vrlo uzbudljiva godina.

POSAO: Vaš problem nije uspjeti već dočekati uspjeh. Smatrate da zaslužujete sve i to odmah, a život nas često okrutno uči strpljenju i pažljivom dugoročnom planiranju. Probit ćete posljednje barijere i javno nastupiti kao kompetentna i sposobna osoba na koju treba računati. Ne bojte se, možete zaraditi samo dobar publicitet i bodove kod poslodavaca. Svi su na vašoj strani, samo još vi morate prestati raditi protiv sebe. Posebno su vam naklonjeni stariji iskusniji suradnici koji u vama vide veliki potencijal. Planiranje i samopouzdanje vaš su put do uspjeha. Ako ste poželjeli karijeru u inozemstvu, vrata su vam otvorena. Financije rastu u skladu s vrijednim i prekovremenim radom. Ipak ne posuđujte novac i ne plaćajte tuđe dugove.

ZDRAVLJE: Morat ćete ulagati u zdravlje, pa je bolje da krenete sa totalnim makeoverom vaših životnih navika. Loš bioritam, neredovita prehrana i kronični stres moraju van iz vaše svakodnevice. U protivnom vaše zdravstveno ulaganje bit će financijsko, a tek vam se to neće svidjeti. Joga i ljekovite biljke vaš su najbolji prijatelj ove godine. Vrijeme uloženo u zdrav život naučit će vas ulaganju u vlastitu vrijednost i budućnost. Bit ćete kronično nezadovoljni svojim izgledom i često nešto mijenjati. Ne padajte na anoreksični marketing, drastična dijeta nikako nije ono što vam treba.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Spoznaj samoga sebe. Zvuči zastrašujuće, zar ne? Pa ipak nema boljeg trenutka od sadašnjeg da se bacite na posao. Potrošili ste mnogo vremena i različitih pristupa na analiziranje drugih. Sada se možete posvetiti sebi i s jednakim žarom otkriti sve nepoznanice svoje duše. U jednom trenutku osjetit ćete strašnu nesigurnost i zapanjiti se pred svojim odrazom u ogledalu. Ali kada prevladate početničke strahove, bit ćete nezaustavljiva ratnica koja je po tko zna koji put ponovno izmislila samu sebe, bolju, jaču i iskreniju.

STRIJELAC

LJUBAV: Ljubav svakako zaslužuje vašu pažnju, ali bit će trenutaka kada ćete poželjeti pobjeći daleko od svih emotivnih pitanja. Strijelci u vezi su prezauzeti poslom i posvećuju premalo pažnje onome što im se odigrava pred nosom. Probleme s partnerom rješavajte polako i strpljivo, uz puno kompromisa. Ne dozvolite da se nagomilaju i eksplodiraju u jedan veliki i nepremostivi zid. Naučit ćete cijeniti dosadne periode u kojima se ništa ne dešava jer oni su dokaz da je situacija stabilna. Slobodni Strijelci pomalo su umorni i ljuti. Potraga za srodnom dušom pretvorila vas je u mrzovoljnog djeda koji promatra Sodomu i Gomoru modernog društva. Ne budite otresiti i neuhvatljivi i ljubavna priča će se sama ispričati. Ako već dugo patite za nekim tko ne izgleda zainteresirano, mogli biste se ugodno iznenaditi.

POSAO: Multitasking nije nužno najbolji način za svakodnevno funkcioniranje. Kao i obično, preuzet ćete na sebe više zadataka nego što je to fizički moguće obaviti. Ako se zaustavite na vrijeme i odaberete koji su poslovi prioritetni, učvrstit ćete svoj fantastičan poslovni ugled. Ali ako se rasipate na sve i svašta, postajete samo još jedan površni i neispavani suradnik. Imat ćete nekoliko izvrsnih prilika za pokretanje novog posla. Iskoristite ih u drugoj polovici godine. Ponekad ćete miješati emocije i posao, budite oprezni i zadržite racionalne poslovne kriterije.

ZDRAVLJE: Iako ste poznati kao fontana pozitivne energije, ove godine ne uzimajte to zdravo za gotovo. Iskusit ćete periode umora i iscrpljenosti koji kao da padaju iz svemira i bez ikakvog razloga. Borit ćete protiv bezvoljnosti i apatije, a mogli bi zabrazditi i u lošu prehranu. Vaš karakter lovca i sportaša može vas izvući iz kauč depresije. Priroda i sport vaši su najbolji prijatelji. Ova godina donosi vam uklanjanje mnogih mentalnih blokada. Neki Strijelci otkrit će feng shui i potpuno promijeniti prostor u kojem žive. Ne zaboravite ostaviti i slobodan kutak za partnera.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Bez sumnje iza vas je težak period. U mnogim područjima još uvijek traje (a nije utjeha da negdje tek počinje). Polako ćete shvatiti da to nije vaš kraj nego novi svakodnevni izazov. Iz svake krize izlazimo promijenjeni, pametniji i bolji. Mnogo ćete razgovarati sa sobom, ali nikada ne zaboravite na prijatelje i obitelj koji imaju mudrost koja vam ponekad nedostaje. Ne bojte se problema, kako god izgledali veliki. Opustite se, prihvatite kompromise sa samim sobom, i na kraju putovanja bit ćete pobjednik.

JARAC:

LJUBAV: Vi ste neumorni borac za ono što vam je drago i u što vjerujete, ali u zadnje vrijeme kao da gubite snagu. Obitelj i partner dočekat će da se vratite u velikom stilu i još jednom pokažete kako držite tri kuta kuće, a u četvrtom projektirate zimski vrt i teretanu. Spremni ste pružiti sve, ali sve ćete i tražiti natrag. Partner vas više ne može kupiti s malo pažnje, želite tretman kakav zaslužujete. Vaš osjetljivi ego ovaj je put u pravu. Različite stresne situacije testirat će vašu vezu, a to možete prevladati jedino ako jednako ulažete u vaš odnos. Slobodni Jarci bit će hrabro provokativni, a povoljne ljubavne prilike pojavljivat će se potpuno neočekivano. Očekuje vas uzbudljivo razdoblje u kojem ćete samu sebe iznenaditi.

POSAO: Vaša želja za stabilnošću i sigurnošću nadvladat će vaš kompetitivni duh. Više vam neće smetati što možda radite s manje sposobnim suradnicima, čak vam neće smetati ni odrađivanje tuđeg posla (za što inače izričete smrtnu kaznu). Vaši ciljevi su postavljeni na drugima nevidljivu visinu. Imate ozbiljne planove o pokretanju posla ili kupnji nekretnine, a za to će vam biti potreban svaki novčić koji sada možete zaraditi. Za strpljive Jarce koji znaju trčati na dugim stazama blistava poslovna budućnost samo je pitanje vremena. Bit ćete predani lovac na najpovoljniju nekretninu, ali kupovat ćete samo kvalitetno.

ZDRAVLJE: Zdravlje jednostavno ne možete tretirati kao usputnu pojavu u vašem životu. Samo zato što nemate većih zdravstvenih problema vi potpuno ignorirate što vam vaše tijelo želi poručiti. Prvo biste trebali proći kroz jednostavnu meditaciju da uopće osvijestite što proživljava ta masa kosti, mišića i tekućine koja vas nosi kroz život. Budite fer i pružite svom prijatelju tijelu tretman kakav zaslužuje. Neki Jarci će radikalno promijeniti prehranu, a neki potražiti kvalitetni antistresni program. U svakom slučaju nikad ne zaboravite da je zdravlje doista najvažnije.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: U svijetu prijateljstva neke stvari se podrazumijevaju, a neke stalno mijenjaju. Ove godine doći će do velikog spremanja u međuljudskim odnosima, ali priznat ćete, bilo je i vrijeme. Neki prijatelji će vas ugodno iznenaditi, a za neke ćete shvatiti da su vam svašta, ali prijatelji baš i ne. Grupe i zajednička društva će se polako raspadati, a zadržat ćete samo najkvalitetnije prijatelje. Jedno vrijeme izgubit ćete želju za druženjem, ali i uživati u poznanstvu sa starijom i iskusnijom osobom. Novi ljudi donose svježa nova iskustva.

VODENJAK:

LJUBAV: Za nekoga tko stalno vidi budućnost prilično ste opterećeni prošlošću. Početkom godine preporučujemo da napokon prožvačete stare bljutave ljubavne priče jer se sprema sasvim nova sezona. Vodenjaci koji imaju sreće da imaju partnera bit će kreativni i smišljati zajedničke projekte. Puno ćete komunicirati i tako unaprijed spriječiti bilo kakve veće probleme u vezi. Slobodne Vodenjake čeka ljubavna godina vrijedna holivudskog scenarija. Kao i svakoj romantičnoj komediji bit će mnogo društvenih trenutaka koji će se smjenjivati s bijegom u kratku osamu. Volite kako želite, samo ne dozvoljavajte baš svakome da vam krade dragocjeno vrijeme i pažnju. Idealni partner već se pojavio na horizontu, ali morat ćete pričekati idealan susret.

POSAO: U ovoj neobičnoj poslovnoj godini naučit ćete da je vaša karijera isključivo vaš proizvod. Sve što prenijeli u svoj poslovni svijet, vaše ideje, upornost, vizija i hrabrost, ocrtava smjer u kojem ćete se i dalje kretati. Ako imate epizode lijenosti, bezidejnosti, neprilagođenosti i dekoncentracije, i to će ostaviti trag na vašem poslovnom uspjehu. Za ništa ne možete kriviti druge, zato dobro razmislite što želite i što ste sve spremni žrtvovati na oltar uspjeha. Okolina vas doživljava kao ambicioznu i karizmatičnu osobu, a na vama je da opravdate taj dojam.

ZDRAVLJE: Bit ćete osjetljiviji nego obično, posebno na neposrednu okolinu. Preuredite li stan, to će biti iz medicinskih razloga. Jednostavno ćete se loše osjećati u okolišu koji vam sto posto ne odgovara. Vaša intuicija govorit će vam s kojim sve mentalnim i fizičkim navikama morate prekinuti dugogodišnji odnos. Ponekad ćete previše brinuti, ponekad izmaštati nemoguće situacije koje će vas opterećivati. Držite svoje fantazije na kratkoj uzici i dočekat ćete kraj godine u miru i spokoju. Osjetite li da nervoza i nestrpljivost preuzimaju vaše ponašanje, posvetite se vrtlarenju ili nekom drugom kreativnom radu rukama. To će biti zdravije i korisnije od cigarete ili čašice alkohola.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Ove godine naučit ćete kako je zapravo važan dojam koji ostavljamo na svijet oko sebe. Možemo steći krivu ili pravu vrstu popularnosti, možemo biti šarmantni ili odbojni, lijepi ili ružni. Ona energija koju odašiljemo u svijet privlači određenu vrstu ljudi i događaja. Ako ste dugo maštali o sretanju savršenog partnera, dovoljno je da pronađete u sebi energiju kakvu želite privući. Poslovna karijera funkcionirat će na istom principu. Naučit ćete još jednu svemirsku lekciju, zar to nije jedno od vaših najdražih postignuća?

RIBE:

LJUBAV: Oh, kako bismo svi ove godine željeli biti predmetom Ribine pažnje! Nikad niste bili tako kreativni, šarmantni i duhoviti. Spojit ćete svoje zavodničke sposobnosti u magičan spoj mistike i igre. Naravno da vam nitko neće moći odoljeti, samo morate izabrati tko ispada iz igre, a tko ostaje. Obožavat ćete sve novotarije, eksperimentiranje, putovanja , nove ljude i nova mjesta. Partner će se morati dobro potruditi da ostane dostojan pratitelj ove seksi avanturistice. Nemate li volje i želje odvesti Ribu na nove emotivne destinacije, najbolje da ustupite mjesto nekome tko je zna cijeniti. Jedini glas razuma koji ćete poslušati na svom čarobnom putovanju bit će glas obitelji i vjernih prijatelja. Oni će vas povremeno spuštati s oblaka na zemlju.

POSAO: Pristupit ćete poslovnim obavezama strogo i predano. Sve ćete raditi po pravilima i s razlogom se ljutiti što izostaju brzi rezultati. Čeka vas povremena borba za svoja prava i podsjećanje nadređenih na svoju kvalitetu ili samo vaše postojanje. Srećom, ova kriza samo je prolazna smetnja uoči većeg poslovnog probitka. Bit ćete na pravom mjestu u pravom trenutku i dobro reagirati u rješavanju problema. Želite li nakon toga napredovati, nećete imati većih problema. Imate jedan neostvareni san o kojem maštate. Njegovo ostvarenje čak nije ni nemoguće, ali morate dobro razmisliti koliko u tome ima profita. Snovi nažalost ne plaćaju račune.

ZDRAVLJE: Kada previše sanjate, tu je tijelo da vas podsjeti na fizički svijet oko vas. Zapravo bit ćete vrlo aktivni i uživati u dinamičnim sportovima. Odlazak na skijanje i cjelodnevno planinarenje bit će dovoljni da napunite baterije do ljeta, kad nastupa plivački maraton. Boravak u prirodi i dobra kondicija suzbit će bilo kakve ozbiljnije zdravstvene probleme. Kada vam se ne planinariti po šumama, tu je uvijek vaš partner koji će rado doprinijeti održavanju vaše forme.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI 2015: Život je ponekad preozbiljan i težak, i potrebno je vratiti se u dječju naivnost i otvoreno srce kako bismo vidjeli i lijepe stvari. Nešto je u vama kliknulo i neobuzdani, čupavi dječarac u vama kreće u osvajanje svijeta. Kroz sva iskustva pratit će vas znatiželja, razigranost i neodoljivi smisao za humor. Možda će vas povremeno netko optužiti za neozbiljnost, ali ne uzimajte to srcu. Neće vas biti strah biti to što jeste. Rijetko se tko može pohvaliti da mu je to uspjelo. Uživajte u životu, pa makar i kroz malo ružičaste naočale.

Tekst: Sunčana Rubić
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Retrogradni Merkur ponovno napada. Ovih pet horoskopskih znakova očekuje malo teže razdoblje...

Moguća su odlaganja projekata, suočavanja s nečijim lažima, pogrešne informacije i gubitak vrijednih stvari, a mnogi znakovi osjećat će napetost i zbunjenost. Naoružajte se strpljenjem, hrabrošću i debelim živcima jer od 18. lipnja do 12 srpnja vjerojatno vam ništa što se isplanirali neće ići po planu

Astrologija je predvidjela da će 2020. biti superdramatična… što slijedi?

Iako nitko nije mogao predvidjeti događanja posljednjih par mjeseci, zvijezde su prorokovale da će ova godina obilovati perturbacijama, a tek smo na pola puta – što nas još čeka?

Retrogradna bi Venera mogla raditi zbrku u vašem ljubavnom životu ovoga proljeća

Znamo za opasnosti retrogradnog Merkura, ali i Venera svako toliko krene u pogrešnom smjeru… što poduzeti, a što nipošto ne poduzeti u nadolazećem periodu?

Zašto među prijateljicama definitivno trebate i jednu Bikicu

Možda su tvrdoglave i kad planu sklanjajte im se s puta, ali za svoje bi bližnje napravile sve. Iznimno su odane, srčane, tolerantne, iskrene,  snažne i duhovite, a na listi cool Bikica su i neke sjajne žene poput Audrey Hepburn, Penelope Cruz, Shirley MacLaine, Cher…

Stigao je horoskop za ožujak!

Kome će na početku proljeća zvijezde biti naklonjene?

Kako se pripremiti za retrogradni Merkur?

Pripremite se za posljednji retrogradni Merkur ove godine

▲ Povratak na vrh