10 činjenica koje niste znali o seriji “Seks i grad”

07.05.2018.

Prošlo je gotovo 14 godina otkad je slavna serija prestala s emitiranjem, no iz godine u godinu saznajemo neke nove činjenice o njoj

Serija “Seks i grad” i dalje je vrlo popularna te ne prođe dan, a da na društvenim mrežama ne vidimo neki isječak iz serije ili članak inspiriran stilom slavnih djevojaka. Isto tako postoji i puno činjenica koje o seriji i dalje ne znamo. Primjerice, koliko je zapravo stajala sva odjeća koju je nosila Carrie Bradshaw ili hoće li se ikad dogoditi treći film?

Iako odgovore na ova pitanja vjerojatno nikad nećemo saznati, Sarah Jessica Parker za britanski je Cosmopolitan ipak otkrila nekoliko činjenica o seriji koje još nisu bile poznate. Otkrijte ih u nastavku:

Kokteli su bili lažni…

Ovo je bilo pomalo očekivano iako su mnogi vjerovali da glumice tijekom i nakon snimanja uživaju u beskrajnim količinama Cosmopolitana. “Umjesto Cosmopolitana smo pile vodu s jestivom bojom ili razrijeđeni sok od brusnice,” rekla je SJP za Cosmopolitan.

…ali je zato hrana bila prava i vrlo dobrodošla!

Cyntia Nixon (Miranda) i ja smo uvijek pojele svu hranu. Suludo je da hrana samo sjedi ispred glumca i kasnije se baci,” otkrila je SJP.

Cynthia Nixon je prirodna plavuša

Glumica koja je utjelovila Mirandu Hobbes (i koja se trenutno natječe za guvernerku New Yorka), bila je prepoznatljiva po svojoj crvenoj kosi, a čak je i njen sin na ekranu kasnije “naslijedio” njenu crvenu kosu. Međutim, Cynthia Nixon je zapravo plavuša, no zbog uloge je obojila kosu te je ona brzo postala njen zaštitni znak iako danas opet nosi plavu kosu.

Carrie i Mr. Big nisu trebali završiti zajedno

Autor serije Darren Star nedavno je otkrio da Carrie i Mr. Big nisu trebali završiti zajedno jer je njihov “sretan” kraj zapravo kontradiktoran svemu o čemu je serija bila, a to su emancipirane žene koje radije ostaju same nego s muškarcima koji ih ne cijene. No, bilo je to zlatno doba romantičnih komedija te je i “Seks i grad” krenuo u tom smjeru kako bi zadovoljio želje publike.

Suknja od tila iz najavne špice košta 5 dolara

Kostimografkinja Patricia Field pronašla je slavnu ružičastu suknju od tila na rasprodaji za svega pet dolara. SJP se odmah svidjela ideja, no autor Darren Star je trebao malo nagovaranja prije nego li je pristao na ovu suknju na najavnoj špici koja je uskoro postala legendarna.

Tijekom snimanja, SJP je 18 sati provodila u štiklama

Carrie Bradshaw je voljela štikle, a obožava ih i sama Sarah Jessica Parker pa je tijekom snimanja štikle nosila 18 sati dnevno.

Sarah Jessica Parker je zadržala gotovu svu odjeću iz serije

SJP je zadržala 70 posto komada koje je Carrie Bradshaw nosila u seriji. “Zadržala sam sve što nije došlo direktno od dizajnera ili je bilo posuđeno. Sve imam u arhivi. Imam doslovno sve!” otkrila je.

Aidanov pas se bojao glumca Johna Corbetta

Aidan kojeg je utjelovio John Corbett, imao je psa Petea. No, prvi pas kojem su producenti dali ovu ulogu se užasno bojao glumca pa su mu morali “dati otkaz” i dati ulogu drugom psu koji je mogao raditi s Corbettom.

Sarah Jessica Parker je u ugovoru imala stavku o golotinji

Vjerojatno ste primijetili da je Carrie bila jedini lik u seriji koji uvijek nosi grudnjak u krevetu i koristi vrlo malo vulgarnih riječi. Golotinja ispred kamere, scene sa seks igračkama i vulgaran govori bili su joj preneugodni pa je u ugovoru potpisala posebnu stavku zbog koje je scenaristi nisu smjeli prikazivati u takvim scenama.

Ulogu Matthewa McConaugheyja je trebao dobiti Alec Baldwin

Autori serije su ulogu u epizodi “Escape From New York” prvotno napisali za Aleca Baldwina, no on ju odbio. Onda su je ponudili Georgeu Clooneyju koji nije bio slobodan, zatim Warrenu Beattyju koji ju je također odbio, a nakon njega je Matthew McConaughey napokon pristao.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Pročitajte i...

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

Vitki do proljeća: Drastične dijete su out, in je promjena načina života!

Koliko ste puta krenuli na dijetu i peti dan odustali? Umjesto da se mučite s dijetama čudnovatih naziva i nemogućih zahtjeva, isprobajte nešto što uistinu pali

Drži nas na ledu: Chris Noth na glasine o vraćanju u 'Seks i grad' odgovorio u stilu Mr. Biga

Baš kao Carrie Bradshaw u svim sezonama, pokušavamo dešifrirati ambivalentne poruke Mr. Biga

Doznali smo kako će u rebootu objasniti zašto Samanthe nema u 'Seksu i gradu'. Već nam nedostaje...

Naslov 'And Just Like That...' kojim je najavljeno novo poglavlje slavne serije objašnjava antiklimaktičan razlog zbog kojeg Samantha više nije dio slavne četvorke

Sedam genijalnih serija koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Na jednom smo mjestu okupili drage nam serije koje su prije prikazivanja umalo otkazane

▲ Povratak na vrh