10 činjenica koje niste znali o seriji “Seks i grad”

07.05.2018.

Prošlo je gotovo 14 godina otkad je slavna serija prestala s emitiranjem, no iz godine u godinu saznajemo neke nove činjenice o njoj

Serija “Seks i grad” i dalje je vrlo popularna te ne prođe dan, a da na društvenim mrežama ne vidimo neki isječak iz serije ili članak inspiriran stilom slavnih djevojaka. Isto tako postoji i puno činjenica koje o seriji i dalje ne znamo. Primjerice, koliko je zapravo stajala sva odjeća koju je nosila Carrie Bradshaw ili hoće li se ikad dogoditi treći film?

Iako odgovore na ova pitanja vjerojatno nikad nećemo saznati, Sarah Jessica Parker za britanski je Cosmopolitan ipak otkrila nekoliko činjenica o seriji koje još nisu bile poznate. Otkrijte ih u nastavku:

Kokteli su bili lažni…

Ovo je bilo pomalo očekivano iako su mnogi vjerovali da glumice tijekom i nakon snimanja uživaju u beskrajnim količinama Cosmopolitana. “Umjesto Cosmopolitana smo pile vodu s jestivom bojom ili razrijeđeni sok od brusnice,” rekla je SJP za Cosmopolitan.

…ali je zato hrana bila prava i vrlo dobrodošla!

Cyntia Nixon (Miranda) i ja smo uvijek pojele svu hranu. Suludo je da hrana samo sjedi ispred glumca i kasnije se baci,” otkrila je SJP.

Cynthia Nixon je prirodna plavuša

Glumica koja je utjelovila Mirandu Hobbes (i koja se trenutno natječe za guvernerku New Yorka), bila je prepoznatljiva po svojoj crvenoj kosi, a čak je i njen sin na ekranu kasnije “naslijedio” njenu crvenu kosu. Međutim, Cynthia Nixon je zapravo plavuša, no zbog uloge je obojila kosu te je ona brzo postala njen zaštitni znak iako danas opet nosi plavu kosu.

Carrie i Mr. Big nisu trebali završiti zajedno

Autor serije Darren Star nedavno je otkrio da Carrie i Mr. Big nisu trebali završiti zajedno jer je njihov “sretan” kraj zapravo kontradiktoran svemu o čemu je serija bila, a to su emancipirane žene koje radije ostaju same nego s muškarcima koji ih ne cijene. No, bilo je to zlatno doba romantičnih komedija te je i “Seks i grad” krenuo u tom smjeru kako bi zadovoljio želje publike.

Suknja od tila iz najavne špice košta 5 dolara

Kostimografkinja Patricia Field pronašla je slavnu ružičastu suknju od tila na rasprodaji za svega pet dolara. SJP se odmah svidjela ideja, no autor Darren Star je trebao malo nagovaranja prije nego li je pristao na ovu suknju na najavnoj špici koja je uskoro postala legendarna.

Tijekom snimanja, SJP je 18 sati provodila u štiklama

Carrie Bradshaw je voljela štikle, a obožava ih i sama Sarah Jessica Parker pa je tijekom snimanja štikle nosila 18 sati dnevno.

Sarah Jessica Parker je zadržala gotovu svu odjeću iz serije

SJP je zadržala 70 posto komada koje je Carrie Bradshaw nosila u seriji. “Zadržala sam sve što nije došlo direktno od dizajnera ili je bilo posuđeno. Sve imam u arhivi. Imam doslovno sve!” otkrila je.

Aidanov pas se bojao glumca Johna Corbetta

Aidan kojeg je utjelovio John Corbett, imao je psa Petea. No, prvi pas kojem su producenti dali ovu ulogu se užasno bojao glumca pa su mu morali “dati otkaz” i dati ulogu drugom psu koji je mogao raditi s Corbettom.

Sarah Jessica Parker je u ugovoru imala stavku o golotinji

Vjerojatno ste primijetili da je Carrie bila jedini lik u seriji koji uvijek nosi grudnjak u krevetu i koristi vrlo malo vulgarnih riječi. Golotinja ispred kamere, scene sa seks igračkama i vulgaran govori bili su joj preneugodni pa je u ugovoru potpisala posebnu stavku zbog koje je scenaristi nisu smjeli prikazivati u takvim scenama.

Ulogu Matthewa McConaugheyja je trebao dobiti Alec Baldwin

Autori serije su ulogu u epizodi “Escape From New York” prvotno napisali za Aleca Baldwina, no on ju odbio. Onda su je ponudili Georgeu Clooneyju koji nije bio slobodan, zatim Warrenu Beattyju koji ju je također odbio, a nakon njega je Matthew McConaughey napokon pristao.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Pročitajte i...

Sedam genijalnih serija koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Na jednom smo mjestu okupili drage nam serije koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Sretne vijesti! Reese Witherspoon priprema čak dva nova rom coma

Okrunjena kraljica žanra priprema dva nova projekta za Netflix, život je dobar, srce nam je na mjestu...

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Jodie Comer kao slučajna porno zvijezda u remakeu crnohumornog klasika

Jodie Comer ponovno jaše! Što će reći, snima.

Vodič kroz radikalne sedamdesete: tko je tko u seriji Mrs. America

Sve što trebate znati o glavnim akterima i akterkama oko diskusije za Equal Rights Amendment

Sve must-see serije koje nam stižu do kraja mjeseca

A mislile ste da vam planer ovih dana ne treba?

▲ Povratak na vrh