10 važnih lekcija koje nas je naučila Miranda Hobbes

28.04.2018.

Da se serija Seks & grad emitira danas, Miranda Hobbes bi bila njena protagonistkinja

Miranda Hobbes uvijek je bila najracionalniji lik u seirji Seks & grad i žena s kojom se najlakše bilo poistovjetiti. Balansirala je između posla i dejtanja, a kasnije i obitelji, bila vrlo izravna i nikada ispred sebe nije stavljala muškarce kao što su to često činile njene priajteljice na ekranu.

Zato smo u nastavku izdvojili 10 lekcija kojima nas je naučila ove legendarna TV ličnost koju nećemo lako zaboraviti:

Ne pristajte na rodne stereotipe

Ne očajavajte zbog muškaraca

Budite izravne s muškarcima

Ne ispričavajte se za svoj uspjeh

Ne dopustite da vas društvo stavi u kalup

Budite to što jeste

Uvijek znajte kako procijeniti ljude

Iskoristite stereotipe u svoju korist

Budite iskreni s prijateljima

Budite iskreni sami sa sobom

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Pročitajte i...

Osvrni se gnjevno ili o bijesu

Sve nas povremeno preplavi osjećaj od kojega nam cijelo tijelo počne bridjeti, glas nam se promijeni, ruke tresu i čini se da smo na najboljem putu da se pretvorimo u gnjevno čudovište koje usput demolira cijele gradove. Bijes je na zlu glasu, kultura nas uči da ga potiskujemo i naučimo kontrolirati, no riječ je o emociji od koje možemo mnogo naučiti i koja nam može u mnogočemu pomoći. Kako upregnuti bijes da radi za nas?

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Upomoć, kolega mi je seronja

Uspostaviti dobre odnose s bližnjima i držati na udaljenosti toksične osobe nije lako, ali izbjeći zamku da se u interakciji s drugima i sami ne pretvorimo u bezveznjaka - prava je umjetnost! 

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

Preljub u doba socijalne izolacije? Ne samo da je izvediv, već je u porastu

Iako zvuči kao prilično zahtjevan poduhvat, onima koji uživaju u uzbuđenju, neizvjesnosti, pa čak i maloj dozi straha da će biti uhvaćeni, ljubavničke veze nikad nisu bile primamljivije

▲ Povratak na vrh