15 činjenica koje niste znali o seriji “Stranger Things”

20.11.2017.

Serija "Stranger Things" u kratkom je roku osvojila svijet, a mi smo izvukli 15 činjenica koje bi svaki pravi fan o nj

Pronašli smo zanimljive činjenice o autorima serije “Stranger Things”, glumcima, ali i tome kako će se serija razvijati u budućnosti.

UPOZORENJE! Ako još niste pogledali drugu sezonu možda sada želite prestati čitati jer vas u nastavku čekaju ozbiljni “spoileri”!

1. Autori serije Matt i Ross Duffer, su 33-godišnji blizanci iz Sjeverne Karoline.

2. Prvi film koji su snimili zvao se “Hidden”, a glavnu ulogu je imao Alexander Skarsgard.

3. Ideju o seriji “Stranger Things” su producentima predstavili lažnim trailerom s isječcima iz E.T.-ja i lookbookom s fotografijama od 20 stranica.

4. Naišli su na brojne odbijenice jer nitko nije vjerovao da bi odrasle ljude zanimala serija u kojoj su glavni likovi djeca.

5. Radnja serije trebala se odvijati u Montauku za koji teoretičari zavjera vjeruju da je bio mjesto gdje je američka vlada provodila eksperimente nad ljudima.

6. Radnja se sada odvija u fiktivnom gradu Hawkinsu u Indijani, no serija se zapravo snima u Atlanti.

7. Finn Wolfard koji u seriji tumači Mikea bio je bolestan u vrijeme audicije pa ju je odradio iz kreveta i dobio ulogu.

8. Uloga Dustina u početku nije bila razrađena, no kad su braća Duffer na audiciji upoznali Gatena Matarazza koji ga sada u seriji tumači (a prvotno je došao na audiciju za ulogu Mikea), odlučili su lik izgraditi oko njega.

9. Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin koji glumi Lucasa i Sadie Sink koja se pojavila u drugoj sezoni kao Max, su se ranije poznavali s Broadwaya gdje su svo troje glumili u mjuziklima.

10. Natalie Dyer koja glumi Nancy i Charlie Heaton koji glumi Jonathana su u vezi i u privatnom životu.

11. Fanovi se nadaju da će se u trećoj sezoni napokon razviti romansa između Joyce i Hoppera, a David Harbour koji ga tumači potvrdio je kako se i sam nada da će se to dogoditi.

12. Bob kojeg u drugoj sezoni tumači Sean Astin, trebao je umrijeti puno ranije, već u četvrtoj epizodi. Međutim, svima se svidio lik kojeg je utjelovio pa su ga odlučili zadržati sve do osme epizode.

13. I Matt i Ross Duffer znali su da sedma epizoda “Chapter Seven: The Lost Sister”, neće naići na odobravanje kod fanova, no komentirali su da je ona ključna za daljnji razvoj djevojčice Eleven što ćemo, nadamo se, vidjeti u trećoj sezoni.

14. U trećoj sezoni ćemo više gledati i Priah Ferguson, duhovitu 11-godišnju glumicu koja je u drugoj sezoni glumila Lucasovu sestru Ericu i već u prvoj epizodi svima postala omiljeni lik.

15. Serija će navjerojatnije imati još dvije sezone, a braća Duffer pregovaraju s Netflixom i o potencijalnoj petoj sezoni.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Pročitajte i...

Sretne vijesti! Reese Witherspoon priprema čak dva nova rom coma

Okrunjena kraljica žanra priprema dva nova projekta za Netflix, život je dobar, srce nam je na mjestu...

Sve must-see serije koje nam stižu do kraja mjeseca

A mislile ste da vam planer ovih dana ne treba?

Otkrili smo savršenu seriju za tmurni siječanj

1 kuća. 3 desetljeća. 3 žene. Isti problem.

Alexa Chung je zvijezda nove modne serije uz bok Tanu Franceu

Jedva čekamo jedva čekamo jedva čekamo

▲ Povratak na vrh