15 činjenica koje niste znali o seriji “Stranger Things”

20.11.2017.

Serija "Stranger Things" u kratkom je roku osvojila svijet, a mi smo izvukli 15 činjenica koje bi svaki pravi fan o nj

Pronašli smo zanimljive činjenice o autorima serije “Stranger Things”, glumcima, ali i tome kako će se serija razvijati u budućnosti.

UPOZORENJE! Ako još niste pogledali drugu sezonu možda sada želite prestati čitati jer vas u nastavku čekaju ozbiljni “spoileri”!

1. Autori serije Matt i Ross Duffer, su 33-godišnji blizanci iz Sjeverne Karoline.

2. Prvi film koji su snimili zvao se “Hidden”, a glavnu ulogu je imao Alexander Skarsgard.

3. Ideju o seriji “Stranger Things” su producentima predstavili lažnim trailerom s isječcima iz E.T.-ja i lookbookom s fotografijama od 20 stranica.

4. Naišli su na brojne odbijenice jer nitko nije vjerovao da bi odrasle ljude zanimala serija u kojoj su glavni likovi djeca.

5. Radnja serije trebala se odvijati u Montauku za koji teoretičari zavjera vjeruju da je bio mjesto gdje je američka vlada provodila eksperimente nad ljudima.

6. Radnja se sada odvija u fiktivnom gradu Hawkinsu u Indijani, no serija se zapravo snima u Atlanti.

7. Finn Wolfard koji u seriji tumači Mikea bio je bolestan u vrijeme audicije pa ju je odradio iz kreveta i dobio ulogu.

8. Uloga Dustina u početku nije bila razrađena, no kad su braća Duffer na audiciji upoznali Gatena Matarazza koji ga sada u seriji tumači (a prvotno je došao na audiciju za ulogu Mikea), odlučili su lik izgraditi oko njega.

9. Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin koji glumi Lucasa i Sadie Sink koja se pojavila u drugoj sezoni kao Max, su se ranije poznavali s Broadwaya gdje su svo troje glumili u mjuziklima.

10. Natalie Dyer koja glumi Nancy i Charlie Heaton koji glumi Jonathana su u vezi i u privatnom životu.

11. Fanovi se nadaju da će se u trećoj sezoni napokon razviti romansa između Joyce i Hoppera, a David Harbour koji ga tumači potvrdio je kako se i sam nada da će se to dogoditi.

12. Bob kojeg u drugoj sezoni tumači Sean Astin, trebao je umrijeti puno ranije, već u četvrtoj epizodi. Međutim, svima se svidio lik kojeg je utjelovio pa su ga odlučili zadržati sve do osme epizode.

13. I Matt i Ross Duffer znali su da sedma epizoda “Chapter Seven: The Lost Sister”, neće naići na odobravanje kod fanova, no komentirali su da je ona ključna za daljnji razvoj djevojčice Eleven što ćemo, nadamo se, vidjeti u trećoj sezoni.

14. U trećoj sezoni ćemo više gledati i Priah Ferguson, duhovitu 11-godišnju glumicu koja je u drugoj sezoni glumila Lucasovu sestru Ericu i već u prvoj epizodi svima postala omiljeni lik.

15. Serija će navjerojatnije imati još dvije sezone, a braća Duffer pregovaraju s Netflixom i o potencijalnoj petoj sezoni.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Pročitajte i...

emily in paris

Kako izgleda druga sezona 'Emily in Paris'

Počelo je snimanje druge sezone popularne serije koju svi vole mrziti. Ovo zasad znamo...

halston

Na male ekrane stiže modna poslastica: Serija o slavnom dizajneru Halstonu

Uspon i pad američkog dizajnera kojeg će tumačiti Ewan McGregor

dakota johnson

Stiže još jedna kostimirana drama, s Dakotom Johnson u naslovnoj ulozi

Prijeti li nam 'overload' kostimiranog sadržaja na ekranima?

U pripremi je serija o Audrey Hepburn, a nas baš zanima tko će je utjeloviti...

Sjaj slavne zvijezde i interes za njezin lik i djelo ne jenjavaju

▲ Povratak na vrh