20 uspješnih godina postojanja Talia model agencije

17.12.2018.

Poznata modna agencija svečano obilježila godišnjicu

Talia Model, jedna je od najpoznatijih modnih agencija u Hrvatskoj, te ne postoji osoba u modnom svijetu koja ne zna za nju i Tihanu Harapin Zalepugin.

Čak i osobe koje nisu u modnom svijetu čule su za neka modna imena koja su stasala u Talia Model agenciji, poput Anite Dujić, Vedrane Linardić, Kristine Šalinović, Petre Friganović, Sare Sorić, Ivone Bevande, Anite Lijić, Claudie Antičević, Marije Janković, Laure Bračun, Leonarde Zeba, Ive Dragović, Morane Paj, Jasmine Hdaghe, Ane Buljević, Claudie Antičević i mnogih drugih.

Tihana Harapin Zalepugin zaslužna je za pronalazak, otkrivanje i poslovni odgoj modela koje su rasle pod njenim okriljem, kako poslovno tako i privatno. Odnos koji Tihana ima sa svojim modelima zahvaljuje svojem iskustvu i zna kako je važno da te djevojke imaju uzor i nekoga u koga će se roditelji tih djevojaka moći pouzdati.

Taliu je osnovala 1988., mjesec dana nakon napuštanja Miss Hrvatske u kojoj je kao casting manager radila 5 godina, te otkrila i za scenu pripremala naše najpoznatije missice: Branku Krstulović, Anicu Kovač, Vanju Rupenu, Martinu Novosel i Lejlu Filipović. One su danas ugledne poslovne žene, majke i supruge, osobe koje svojom pojavom još uvijek privlače javnost i medije, što je Tihanin cilj; da poznate dame Hrvatske uvijek budu dame i profesionalke u svom poslu.

Zato, kroz ovaj jubilarni 20. rođendan  obilježava se sav trud i odricanja modela koja su proizašla iz Talie i trebale bi obilježiti hrvatsku i stranu modnu scenu, ali i trud Tihane i cijelog tima iza kulisa. Stilist Damir Begović, polovica modnog dvojca Twins, obukao je Tihanu koja i sama kaže da se ne da u svačije ruke, sašio je prekrasne kapice za modele, te se pobrinuo za nakit. Za predivne fotografije uvijek se pobrinu Darija Cikač koja je stalna suradnica i ispred čijeg se fotoaparata modeli najugodnije osjećaju, te asistentNeven Muretić. Za divnu šminku zaslužne su Kristina Atletić i njezine djevojke iz škole Profokus.

Volim svoj posao i želja mi je da ga volim još dugo. Ova čestitka i obilježavanje naših 20 godina je naš poklon svima koji mi vjeruju, svim roditeljima, profesorima, dizajnerima, stilistima; svima koji su bili dio tima ili će nam se uskoro pridružiti“ kaže Tihana Harapin Zalepugin. Nesumnjivo je da bez ove modne agencije, njezina truda, odricanja i svih koji rade za nju, svijet bi bio uskraćen ljepote naših djevojaka.

 

 

Foto: Darija Cikač

Pročitajte i...

Ivan Alduk slavi 10 godina karijere raskošnom novom kampanjom

Deset poznatih Hrvatica poavljuju se u novoj kampnju u deset raskošnih toaleta za deset uspješnih godina hrvatskog dizajnera Ivana Alduka

Opušteno otvaranje 6. ELLE Fashion Film Festivala

Plato ispred kina Tuškanac i ove je godine bio mjesto šarmantnog druženja ljubitelja mode koji su došli na svečano otvaranje festivala koji, baš poput filozofije magazina ELLE, slavi modu, odnosno u prvi plan stavlja zanimljive modne dokumentarce

Mia Maretić

Mia Maretić pobjednica izbora 'The Look Of The Year'

Jaka snaga domaće manekenske scene

Druženje uz Fracominu u Galeriji Kranjčar

Sasvim drugačiji pogled na modu uz poznate zagrebačke ljubiteljice mode

Iva Balaban, Bojana Gregorić Vejzović

Druženje uz poznata lica i talijansku modu

Nova kolekcija Hrvaticama omiljenog brenda Weekend Max Mara

Druženje prije otvaranja ELLE izložbe "Moda & društvo: Isprepleteni pogledi"

Brojna poznata lica modne scene došla su pogledati našu izložbu u sklopu Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj

▲ Povratak na vrh