3 skrovite plaže na Visu za otočko stanje uma

04.07.2020.

Otkrijte sakrivene dragulje na jednom od naših najljepših otoka

Ako ste se ovog ili nekog prošlog ljeta našli među najvećim sretnicima i uspjeli se dočepati jednog od najljepših hrvatskih otoka, izoliranog Visa, vjerujemo da već razmišljate o tome da date otkaz i počnete freelanceati s terase pod limunom. Niste sami. U međuvremenu dok ne donesete tu veliku odluku podsjetite se s nama plaža koje možda nećete naći u službenim vodičima jer nama su baš takve najdraže. Ovo nije članak o Stinivi i Srebrnoj, koje jesu, ruku na srce, prekrasne plaže, ali nas gužva na njima koči u postizanju otočkog stanja uma i potpunog opuštanja, pa njih ostavljamo za pred i post sezonu.

  1. Bili bok


View this post on Instagram

Take me back

A post shared by RYS 200 Vis Island Yoga (@visislandyoga) on

Između obično podosta napućenih plaža Tepluša i Srebrne smjestio se niz stjenovitih terasa s pogledom na otvoreno more. Visoke stijene idealne su za skokove i druge morske akrobacije. Svaka kamena ploča ili terasa vizualno je odvojena okomitim stijenama tako da se vrlo lako možete zakloniti od tuđih pogleda.

  1. Pritišćina

 

Uvala Pritišćina nalazi se na južnoj strani otoka u blizini grada Komiže. Sa skrovite šljunčane plaže pruža se pogled da susjedni otočić Biševo. U uvali se nalazi tek nekoliko kuća, a kupači se uvijek rado vraćaju kristalno čistom moru i bijelim stijenama.

  1. Stijene oko Češke vile

Na poluotoku Grandovcu između Češke vile i plaže nalazi se niz stjenovitih divljih plaža. Sigurno ćete, ako malo prošećete, naći neku praznu i uživati malo u svojoj privatnosti, a puno u prekrasnom pogledu.

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Uvijek predivna Amalfijska obala

La bella Italia... tako blizu, a trenutno tako daleko!

Važne životne lekcije koje je travel influencerica Andrea Trgovčević usvojila na putovanjima

Andrea Trgovčević većini je poznata kao travel influencerica, no ona putovanja ne odrađuje nego ih živi. Osim pečata u putovnici, sa svakog donosi ono najvrednije - životne lekcije koje bismo svi trebali usvojiti pod hitno. A koje su to, otkrijte u aktualnom izdanju Cosmopolitana čiju naslovnicu krasi upravo ova influencerica

Ideja za buduća putovanja: dvorci i rezidencije iz serije "The Crown"

Raskoš scenografije serije "The Crown" u stvarnom životu

Magična privlačnost sjevera

Sasvim drugačija romantika s pogledom na Auroru Borealis i strme planine

Magična privlačnost Caprija

Mirisi citrusa bude nam želju za putovanjem do plavetnila Caprija...

Siesta - znak lijenosti ili najslađi odmor?

Siesta, nap, fjaka, popodnevni odmor, beauty sleep... Je li poželjno uvrstiti siestu u dnevni raspored ili se radi o znaku slabosti?

▲ Povratak na vrh